Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Gazpacho met komkommer en garnaal

1/2 l gazpacho 10 grote rauwe garnalen 1 theel kruidenmix voor scampi en garnalen(vind je van verstegen) 2 eetl olie 1 stukje komkommer van 10 cm1. Snijd dunne juliënne-reepjes van de komkommer (gebruik hiervoor evt. een rasp of keukenmachine). 2. Ma... bekijk recept »

Tataki van tonijn met zoetzure komkommer

200 gr verse tonijn halve komkommer azijn 2 el suiker peper, zout fijn gesneden koriander tomaat look 2 à 4 sneden geroosterd brood olijfolie 1. Was de komkommer en snijd ze in lange dunne slierten. Vermeng de komkommer met de fijngehakte ... bekijk recept »

Hapjes met gerookte zalm en frisse komkommer.

6 sneetjes stevig bruinbrood 150 gr gerookte zalm of gerookte paling 1 avocado geschild en zonder pit 1-2 tl citroensap 1/2 komkommer enkele zwarte olijven zonder pit gehalveerd paar takjes versgehakte dille cocktailprikkers1. Mooi te presentere... bekijk recept »

Aperitiefhapjes met komkommer

1 komkommer half om half geschild ( zie foto) gedroogde kerstomaatjes op olie 4 flinke el roomkaas ( Mon Chou of Philadelphia 1 gerookte forelfilet peper en citroensap naar smaak tuinkers bieslook of bladpeterselie ter garnering 1. Schil de komkomm... bekijk recept »

Komkommer met kerrie-boursinspread en garnaal

10 plakjes komkommer schuin gesneden 1/2 cm dik 10 voorgekookte grote garnalen 1 tl kerriepoeder 80 gr boursin knoflook & fijne kruiden 10 toefjes (platte)peterselie zwarte peper uit de molen 1. Meng het kerriepoeder door de Boursin en verdeel het... bekijk recept »

Zalm/komkommer rolletje met citroenvinaigrette

1 komkommer 4 plakken gerookte zalm 1 zakje rucila melange1. Dit gerechtje is een ideaal voorgerechtje voor als je eters krijgt en je je diner toch skinny wilt houden. Of serveer het met een stuk brood: de perfecte healthy lunch. Lekker veelzijdig ... bekijk recept »

FRISSE WRAPS met GEROOKTE ZALM en komkommer.

4 wraps 1 komkommer 4 eetl groene pesto 50 gram pijnboompitten 100 gram gerookte zalm 1 kuipje knoflookboter of zelf even maken1. Verwarm de wrap per stuk heel even in de koekenpan. 2. Schil vervolgens de komkommer met een kaasschaaf, maak daarna ... bekijk recept »

Zalmhapjes met Philadelphia en komkommer.

200 gr gerookte zalm 2 komkommers 1. 1 komkommer halveren, de zaadjes met een theelepeltje verwijderen en in de lengte in repen snijden.2. En 1 komkommer in plakjes snijden3. De plakken zalm zalm met de Philadelphia besmeren.4. Reepje komkommer in h... bekijk recept »

heilbot met komkommer

1 komkommer 1 potje philadelphia met zalm 250 gr scampi (gepeld) 1 el olijfolie 1 limoen/citroen peterselie 1 verpakking heilbot (gerookt)1. maak sliertjes komkommer met fijnschiller en besmeer deze met philadelphia/zalm. Leg ze op een schijfje ... bekijk recept »

Gemarineerde zalm met komkommer en bieslook

400 g zalmfilet 150 g komkommer 2 soeplepels bieslook 80 ml olijfolie 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten 20 ml citroensap shisoblaadjes 1 soeplepel sesamzaadjes 1. Snij de zalm in dunne plakjes en verdeel over 4 borden, zet koel weg.2. Snij de ko... bekijk recept »

Pagina 62 van 100