Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Smullen uit eigen inmaak deel 1 Komkommer met ui.

1 hele komkommer 1 flinke ui 3 el suiker of iets meer naar wens 1/2 tl zout 2 dl heet water 2 1/2 dl witte azijn 1. Het leuke van komkommers al dan niet met uien inmaken is dat je het steeds weer een beetje een andere smaak kunt geven. De basis is... bekijk recept »

Smullen uit eigen inmaak Deel 3 Zoetzure

1 liefst biologische komkommer 1 middel grote ui in halve ringen 12 el witte wijn azijn ,of rode of natuurazijn 1 kleine rode peper ( optie) 6 el fijne suiker 1 tl zeezout 1/2 tl mosterd zaadjes en enkele peperkorrels ( optie) optie 1 laurierblaa... bekijk recept »

Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus

Voor 2 personen:1/2 bekertje creme fraiche (125 ml)1 1/2 theelepel sinaasappelmarmelade 1/2 theelepel Zaanse mosterdzout(versgemalen) zwarte peper3 eetlepels olie1 eetlepel citroensap3 takjes dille1 komkommer (recht)100 g gerookte zalmfilet 4 blaadje... bekijk recept »

Pittige zalmsteak

4 zalmsteaks 55 gram bruine suiker 1 eetlepel quatre epices 1 eetlepel mosterdpoeder 1 eetlepel geraspte gemberwortel 1 komkommer 6 lente - uitjes 25 gram boter 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels gehakte dille 1 eetlepel versgehakte peterselie zout ve... bekijk recept »

Rijstsalade met vruchten

200 gm parboiled rijst 1 komkommer 250 gm aardbeien 2 perziken 1 blikje cocktailworstjes 5 eetlepel(s) kerriesaus met ananas (flesje) 1 zout 1 peper 4 bladeren ijsbergsla 1 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwi... bekijk recept »

Frisse Roomkaas

1 Bakje verse roomkaas (met kruiden)Een halve komkommer1 of 2 tomatenmexicaanse kruiden. Doe de verse roomkaas in een kom. Schil de komkommer en snijd die overdwars door haal de zaadjes eruit en dep het droog met keuken papier, snijd de komkommer in ... bekijk recept »

Oudjaarrecept Gemarineerde Zalm

Halve zij Noorse of Schotse zalm (op het vel) grove mosterd (b.v. Zaanse of de Meaux) 2 eetlepels zeezout 3 eetlepels suiker flinke bos dille komkommer bieslook en mayonaise De tartaarsaus: Schil de komkommer en verwijder de zaadjes (overlangs in vie... bekijk recept »

Komkommersalade Met Gemarineerde Geitenkaas

1 rode peper 100 ml olijfolie 1 eetlepel grove mosterd 1 teentje knoflookgeperst 150 g Hollandse geitenkaas (extra gerijpte) 2 eetlepels kappertjes 1 komkommer 2-3 eetlepels citroensap Komkommer wassen en in stukken van 15 cm snijden. Eventueel... bekijk recept »

Zalm -limoentosti

1/2 limoen 6 el mayonaise 1/2 bosje koriander fijngesneden 8 vierkante sneden brood 200 g gerookte zalm 1 komkommer evt .tostiapparaat Gril de zalmtostis in 8-10 min goudbruin onder de ovengrill.draai ze halverwege om .je kunt ook een tostiapparaat g... bekijk recept »

Kaasmonster

Voor 24 stuks heb je nodig: 600 gram jonge kaas in blokjes 2 komkommers 24 cocktailkersjes 48 krenten stukjes rode paprika 24 satéprikkersSnij de gewassen komkommer in dunne plakjes en halveer ze. Rijg aan een satéstokje: cocktailkersje, half schijfj... bekijk recept »

Pagina 64 van 100