Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Zoetzure Komkommersalade

1 grote komkommer peper uit de molen zout 1 eetl. kardemomzaadjesof 1/2 eetl. kardemompoeder 4 eetl. dille of dragonazijn 2 eetl. witte basterdsuiker 2 eetl. slaolie aroma Was en droog de komkommer, schaaf hem in niet te dunne plakken Strooi peper en... bekijk recept »

Salade Met Gerookte Kipfilet En Aardbeien

1 dubbele gerookte kipfilet1 kleine komkommer200 gram aardbeien1/8 liter Griekse yoghurt3 el. fijngehakte verse muntzout en versgemalen peper Snijd de kipfilet in heel dunne plakjes. Was de komkommer, snijd of schaaf hem vervolgens in heel dunne plak... bekijk recept »

Sla-komkommersoep

1 ui 1 knoflookteentje 1 krop bindsla of kropsla 1 grote komkommer 1 eetlepel(s) zonnebloemolie 3/4 liter kippenbouillon (2tabletten) 1 zout 1 versgemalen peper 4 eetlepel(s) yoghurt 2 eetlepel(s) gesnipperde bieslook 1 pan staafmixer ofkeukenmachine... bekijk recept »

Gazpacho

250 gram gepelde tomaten (blik) 1 kleine komkommer 1 groene paprika 1 kleine ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel rodewijnazijn 2 eetlepels olijfolie, koudgeperst 1 snuifje cayennepeper zout Schil de komkommer, snijd hem dwars door, haal de pitt... bekijk recept »

groene lasagne met gerookte vis

8 groene lasagnevellen 100 g gerookte zalmplakken 100 g gerookte heilbotplakken 1 dunne komkommer 25 g rucola sla 2 l wijnazijn 6 l olijfolie 4 l fijngehakte dille 2 l zalmeitjes (potje uit de koeling) 1 t sinaasappelolie (bijv Les Essences d'Alain)K... bekijk recept »

Toast met tzatziki

16 crackers (liefst vierkant)1 komkommer (versneden)1 teentje knoflook (gesnipperd)2 takjes verse munt250 Griekse yoghurt2 el olijfolie16 zwarte olijvenzoutuit de molen peper1. Spoel de komkommer en dep droog. Snij er 16 plakjes van en zet ze koel we... bekijk recept »

Groenten garnering

1 stuk citroen 1 stuk komkommer 1 stuk wortel 5 stuks radijskes1. Alles eerst goed reinigen.2. De citroen eerst 5 of 6 maal canneleren, (is dmv en canneleermesje 5 of 6 maal fijne reepjes van boven naar beneden uit te halen)3. Boven en onderkant v... bekijk recept »

Mijn frisse komkommersalade

1 komkommer 1/4 deel paprika in blokjes 2 sjalotjes gesnipperd 1 tl olijfolie 1 tl ( Acacia) honing versgemalen peper en zout naar smaak 2 el citroensap1. Was de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes met een theele... bekijk recept »

Komkommerhapje met Boursin

1 komkommer 1 groot pakje Boursin met kruiden semi- zongedroogde tomaatjes verse basilicumblaadjes vers gemalen zwarte peper 1. Was de komkommer en snijd hem in de lengte door midden. Schaaf aan de onderkant met de kaasschaaf een randje eraf, zoda... bekijk recept »

Turkse sandwich met tzatziki en gebraden gehakt

Voor 2 personen: 2 grote punten Turks brood ½ komkommer 1 takje verse munt 150 g Griekse yoghurt 1 teentje knoflook zout, versgemalen peper 2 geroosterde paprika’s (uit pot) 100 g gebraden (runder)gehaktSnijd de helft van de komkommer in plakjes... bekijk recept »

Pagina 66 van 100