1000 recepten met komkommer
300 g verse zalm100 g gerookte zalm1 avocado1 komkommer1 krop sla2 lente-uien1 el gehakt bieslook1 el dille (gehakt)wasabipasta1 kl sesamzadenmaïsolieboteroliepeperzout1 citroensap1. Maak de sla schoon en snij de bladeren in repen. Schil de komkommer... bekijk recept »
600 g vleestomaten (goed rijp)2 komkommer1.5 rode paprika's1 ui2 teentjes knoflook2 sneetjes toastbrood1 el sherry-azijn2 el olijfoliecayennepeperzout1 takje verse munt50 g suiker1. Snij het vruchtvlees (mét schil) in fijne blokjes. Weeg 450 g... bekijk recept »
2 sneetjes volkorenbrood2 plakjes salami0.25 komkommer (in dunne plakjes)1 plakje jonge kaas1 plakje cheddarwortel (in staafjes)komkommer (in staafjes)1. Beleg een volkorenboterham met salami. Snij flinterdunne plakjes komkommer en leg ze dakpansgewi... bekijk recept »
20 g wit brood (zonder korst)800 g tomaten (goed rijp)3 tenen knoflook300 g komkommer (geschild)100 g rode paprika1 ui100 ml olijfolie2 el sherry-azijnzoutzwarte peper uit de molen1. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukken. Haal de pitjes uit de... bekijk recept »
0 stuk komkommer (van 15 cm)1 teen knoflook200 g Griekse yoghurt2 el munt1. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de komkommer. 2. Doe de geraspte komkommer in een vergiet of in een sla-centrifug... bekijk recept »
1 komkommer (in blokjes)0.5 ui1 potje zure room1 l groentebouillon1 teentje knoflookzoutpeper1. Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. 2. Snij de komkommer in blokjes. 3. Pel de ui en de knoflook. 4. Hou wat komkommerblokjes apart voor de afwerk... bekijk recept »
250 gram pasta (penne, fussili o.i.d.) 1 geraspte komkommer 1 teentje knoflook Yofresh yoghurt of komkommer dressing zout en peper naar smaakKook de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat. Rasp de komkommer en pers het teentje knoflook uit. Me... bekijk recept »
Voor 4 personen: 10 sprietjes bieslook, 1 takje dille, 5 el mayonaise, 5 el stijfgeslagen slagroom, peper, (selderie)zout, 1 kleine ui, 1/4 komkommer, 1 groene appel, 1 el citroensap, 3 of 4 zoute haringen, 4 ijsbergslabladeren kaasschaaf (kun ... bekijk recept »
1 komkommer Een halve liter Griekse of Turkse yoghurt Een half gesnipperd uitje 1 theelepel dille 1theelepel munt 2 teentjes knoflook zout en peperRasp de komkommer fijn boven een vergiet, strooi er zout over en laat hem goed uitlekken. Doe de yoghur... bekijk recept »
1 komkommerzout & peper1 fijngehakte ui500 g. Griekse yoghurt3 teentjes knoflookdille (of tzaziki mix)munt (of tzaziki mix)- Snij de komkommer in kleine stukjes (of rasp hem). Doe de komkommer in een vergiet en strooi het zout erover. Laat het ee... bekijk recept »