Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Gekookte roze zalmschotel

1,5/2 kg diepgevroren gehele roze zalm 1 krop salade 4 liter visbouillon 2 stuks citroenen 2 stuks tomaten 1 stuk komkommer 10 stuks radijsjes 200 gram gekookte rijst 1/2 kg wortelen 100 gram gehajkte verse peterselie 100 gram erwten (diepvri... bekijk recept »

gegarneerde zalmfilets

1 krop sla 2 st citroen 1 st tomaat 1/2 kg wortelen 1 st komkommer 1 bussel radijsjes 4 st visblokjes 6 st zalmfilets 100 gr rijst 1. 2 lt water opzetten met de visblokjes, aan de kook brengen en het vuur lager zetten, hierin de zalmfilets in g... bekijk recept »

Turkse sandwich met tzatziki en gebraden gehakt

Voor 2 personen: 2 grote punten Turks brood ½ komkommer 1 takje verse munt 150 g Griekse yoghurt 1 teentje knoflook zout, versgemalen peper 2 geroosterde paprika’s (uit pot) 100 g gebraden (runder)gehaktSnijd de helft van de komkommer in plakjes... bekijk recept »

Provencaalse Spies

500 gram biefstuk in blokjes voor spiezen 1 aubergine 1 courgette 1 groene paprika 1 venkel 2 dikkere plakken ontbijtspek 6 el. Olijfolie 2 teentjes knoflook 1 theelepel zout versgemalen peper halve citroen halve eetlepel verse Provengaals... bekijk recept »

Gerookte paling met komkommersalade en basilicumdressing

200 gram gerookte palingfilet 1 kleine komkommer 6 sprietjes bieslook halve citroen 2 eetlepels basilicum 1 theelepel (Japanse) sojasaus 4 eetlepels olijfolie zout en peperHaal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Was de komkommer, sn... bekijk recept »

Tzatziki-Zalm

1 grote komkommer1 rode paprika150 gr griekse yoghurt2 tl knoflookpuree op olie,zoutversgemalen zwarte peper200 gr gerookte zalm15 gr verse dille. Schil de komkommr en halveer hem in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd een kw... bekijk recept »

Gegrilde Geitenkaas Op Notenbrood

1 komkommer zout 4 sneetjes rozijnen-notenbrood 4 plakken harde Hollandse geitenkaas a 25 g 2 theelepels honing 50 g walnoten 1 theelepel citroensap 1 dl sinaasappelsap 1 theelepel honing zout peper 1 Komkommer in dunne plakjes snijden en in vergiet ... bekijk recept »

Geitenkaasje Met Honing

2 ronde geitenkaasjes 1/8 l witte wijn = komkommer 4 theelepeltjes honing 100 g alfalfa De kaasjes horizontaal doormidden snijden en midden op een dessertbord zetten. De komkommer schillen in de lengte doormidden snijden en de zaadjes eruit halen met... bekijk recept »

Hartig Broodje

1 zak Zonnepuntjes 4 stk. 4 el. roomkaas knoflook en Provencaalse kruiden bakje a 125 gr. (Cantadou) 100 gr. runderrookvlees 1 doosje tuinkers 1/2 komkommer Halveer de broodjes overdwars. Bestrijk de onderste helften met de roomkaas en beleg ze met h... bekijk recept »

Geitenkaas Salade Met Framboos

1 krop Hollandse sla 1 komkommer 250 gram frambozen 200 gram geitenkaas Provençaalse dressing met mosterd en framboos (calve) Haal de bladeren los van de krop. Was ze en laat uitlekken in een vergiet. Schil de komkommer en snijd in dikke bl... bekijk recept »

Pagina 67 van 100