860 recepten met oesterzwammen
150g veldsla150g oesterzwammen1 teen knoflook1 ui. dressing 3 el olie3 el sojasaus1 citroen1 el honingzout. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Snipper een ui en bak dit samen met een teentje knoflook in olie. Bak dan de oesterzwammen mee. bekijk recept »
500 gr. oesterzwammen 4 eetlepels boter 2 eetlepels fijngeknipte peterselie 2 eetlepels fijngeknipte bieslook 2 teentjes knoflook citroensap zout versgemalen peper Bereidingswijze Leg de schoongemaakte oesterzwammen in een beboterde vuurvaste s... bekijk recept »
olijfolie om in te bakken2 stengels bleekselderij (fijngesneden)1 halve wortel (fijngesneden)3 tenen knoflook (fijngesneden)1 rode ui (fijngesneden)5 takjes tijm1 kg risottorijst1 scheut witte wijn1 ltr bouillon50 ml slagroom100 gr mascarpone2 citroe... bekijk recept »
300 g risottorijst (arborio of carnaroli)800 g oesterzwammen1 sjalot2 tenen knoflook2 el gehakt peterselie1 l groentebouillon1 glas droge, witte wijn150 g blauwschimmelkaas100 g parmezaan (gemalen)olijfoliepeperzout1. Scheur de oesterzwammen in stukk... bekijk recept »
200 g lasagnevellen100 g parmezaan (versgeraspt)500 g gemengd gehakt50 g spekblokjes800 g pompoen (in blokjes)250 g oesterzwammen1 ui1 wortel1 stengel selder800 g tomatenblokjes (uit blik)250 g mascarpone1 glas rode wijn2 teentjes knoflookoreganoroze... bekijk recept »
400 g penne500 g kip (blokjes)250 g oesterzwammen4 stronkjes witloof2 sjalotten200 ml room200 ml bouillon200 ml droge, witte wijn1 kl mosterd1 kl suikerboter2 el gehakt bieslook1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ... bekijk recept »
800 g zeeduivelfilet250 g oesterzwammen (in reepjes)1 bakje tuinkers1.5 dl room1 dl droge, witte wijn100 g bakboter1 pastinaak (in dunne schijfjes)2 el verse dragon (fijngehakt)nootmuskaatpeperzout1. Borstel de oesterzwammen schoon, snij in reepjes. ... bekijk recept »
750 g biefstuk (Meritus)600 g oesterzwammen (in plakjes)3 sjalotten (fijngesnipperd)1 teentje knoflook (gehakt)2 el peterselie (fijngehakt)75 g bakboter1 dl kalfsfondpeperzout1. Maak de paddestoelen schoon en snij in plakjes. Schil de sjalotten en sn... bekijk recept »
12 sint-jakobsvruchten400 g oesterzwammen1.5 dl droge, witte wijn2 dl room2 sjalotten (fijngehakt)50 g bakboterpeperzout1 tl kerriepoederkrulsla1. Hak de sjalotjes fijn. 2. Verhit de helft van de boter en fruit er de sint-jakobsvruchten samen met de ... bekijk recept »
250 g roze garnalen (cocktailgarnalen)1 kg schorseneren500 g oesterzwammen (in repen)4 lente-uien1 cm verse gember2 el olie2 el sojasaus2 el koriander (gehakt)2 el peterselie (gehakt)1 kl sesamzaden (geroosterd)peperzout1. Verwerk de schoongemaakte s... bekijk recept »