860 recepten met oesterzwammen
600 g gemengd gehakt 2 el veenbessen 1 sjalot verse tijmblaadjes 1 bakje oesterzwammen 1 potje zure room 1 el Solo Vloeibaar 2 lente-uitjes 2 el verse oreganoblaadjes artisanaal brood 1. Schil de sjalot en snipper hem fijn. Borstel de oesterzwamme... bekijk recept »
600 gr kabeljauw 400 gr kerstomaatjes 300 gr oesterzwammen 1 teentje knoflook, gepeld en versnipperd 2 takjes tijm, enkel de blaadjes 5 cl olijfolie 3 el solo, bakken en braden 50 gr rucola peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 175°, hete... bekijk recept »
12 St-jacobsvruchten 12 kleine oesterzwammen 25 cl droge witte wijn 20 cl room 2 sjalotjes (fijngehakt) 1 tl currypoeder solo, bakken en braden peper&zout (pezo)1. Verhit wat solo in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes, voeg de st-jacobsvruch... bekijk recept »
1 Mechelse koekoek van ± 1,5 kg 2 sjalotjes 300 gr oesterzwammen 2 dl droge witte wijn 2,5 dl room 100 gr Roquefort solo, bakken en braden peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 225°.2. Kruid de koekoek met pezo, schik hem in een ovenschotel en ... bekijk recept »
450 gr geschilde raapjes 150 gr wortelen geschraapt 150 gr oesterzwammen in reepjes 2 dl room 1 dl melk 1 koffielepel mosterd 2 teentjes look 1 kleine bussel peterselie gehakt 50 gr gemalen gruyere1. Verwarm de oven voor op 180°C.2. Was de raapjes. L... bekijk recept »
1 bakje oesterzwammen 1 pakje panko of paneermeel verse bieslook versnipperd bloem 1-2 eieren 1. - doe bloem, ei en panko elk in een ander diep bord. 2. - voeg aan het bord met panko/paneermeel de bieslook toe.3. - Haal de oesterzwammen door de blo... bekijk recept »
250 g oesterzwammen boter peper en zoutVerwarm 1 eetl. boter in een pan en bak 250 g oesterzwammen kort aan op een hevig vuur. Laat nog 3 à 5 min. verderbakken en kruid met peper en zout. Dien op met gevogelte of wild. bekijk recept »
20 kleine oesterzwammen 2 el plantaardige olie 2 el extra vergine olijfolie 3/4 tl balsamico-azijn 1.1/2 tl fijngehakte sjalot 1/4 teen knoflook (fijngehakt) 1 pruimtomaat (ontveld, pitten verwijderd)in piepkleine blokjes 1 el fijngehakt basilicum zo... bekijk recept »
150 g oesterzwammen 2 cl olijfolie (extra vierge) peper kruidenzout 0.5 krop krulandijvie 150 g rode krulsla 2 stronkjes witloof 1 sjalot 6 eetlepels saffloerolie 2 cl azijn 0.5 eetlepel mosterdMaak een vinaigrette: meng de azijn met de mosterd, pepe... bekijk recept »
300 g bloem (tarwebloem) 150 g boter (roomboter) zout 1 dl water 500 g oesterzwammen 150 g ham 1 preiwit 125 g camembert 10 olijven (zwart) 2 cl olijfolie (extra vierge) 20 g boter (bakboter) 20 g bloem (tarwebloem) 4 dl melk (halfvol) 1 eetlepel pet... bekijk recept »