Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Asperges op een bed van oesterzwammen met gerookte

1 kg asperges10 gram zout25 gram boter250 gram oesterzwammen3 eierenBloem1 dl witte wijn (bv. Elzasser pinot blanc, smaakt ook goed bij de asperges)100 gram boterWitte peper uit de molenZout400 gram gerookte zalm- De asperges klaarmaken De schillen e... bekijk recept »

Elleboogmacaroni met oesterzwammen

1 ui 600 gr oesterzwammen 50 gr gemalen kaas 2 eetlepels zeer fijngehakte peterselie 150 ml room 3 eetlepels tomatenpuree 400 gr elleboogmacaroni 2 theelepels paprikapoeder zwarte peper en zout naar smaak 2 eetlepels boterBereiding: - Maak de oesterz... bekijk recept »

Everzwijnfilet met oesterzwammen

1 everzwijnfilet (+/- 600 g, diepvries, vers in het seizoen) 5 flinterdunne sneetjes gerookt spek 2 sjalotten 200 g oesterzwammen 2 dl rode porto 2 dl wildfond instantsausbinder 6 eetl. boter 2 kruidnagels 3 geplette jeneverbessen peper en zout- Laa... bekijk recept »

Kalfsoesters met shii-take en oesterzwammen

500 g oesterzwammen 500 g shii-take 1 takje dragon 1 toef peterselie 4 kalfsoesters 1 kalfszwezerik 100 g boter 1 koffielepel gekneusde jeneverbessen 2 eetlepels Japanse sojasaus vers gemalen peper zoutSpoel de zwezerik zorgvuldig en week hem een uur... bekijk recept »

Lintmacaroni met oesterzwammen en shii-take

peper uit de molen en zout naar smaa twee eetlepels boter zes eetlepels Parmezaanse kaas 1 dl De Koninck (flesje van 30 cl) 1,5 dl slagroom een takje tijm vier eetlepels roomboter twee lenteuitjes 150 gram shii-take paddestoelen 200 gram oesterzwamme... bekijk recept »

Lintmacaroni met oesterzwammen en shii-take

Voor 2 personen: 250 gram lintmacaroni 200 gram oesterzwammen 150 gram shii-take paddestoelen twee lenteuitjes vier eetlepels roomboter een takje tijm 1,5 dl slagroom 1 dl De Koninck (flesje van 30 cl) zes eetlepels Parmezaanse kaas peper u... bekijk recept »

Roergebakken broccoli en oesterzwammen

Voor 4 personen: 200 gr pandanrijst 3 bosuitjes 300 gr broccoliroosjes 150 gr oesterzwammen 3 eetlepels oosterse roerbakolie 2 eetlepels sojasaus 150 g gezouten cashewnotenIn pan 4 dl water aan de kook brengen. Rijst toevoegen en afgedekt in ca. 10 m... bekijk recept »

Roergebakken oesterzwammen

300 gram oesterzwammen 1 kleine struik paksoi 3 bosuitjes 2 tenen knoflook 3 eetlepels olie 1 eetlepel geraspte gember 1-2 eetlepels sambal brandal of badjak 2-3 eetlepels sojasaus 75 gram lichtgezouten cashewnoten- Veeg de oesterzwammen schoon, snij... bekijk recept »

Tagliatelle met oesterzwammen

500 g oesterzwammen 100 g gekookte ham 1 ui 500 g tagliatelle 3 eetlepels olie 2 teentjes knoflook 1/2 eetlepel Italiaanse keukenkruiden (naar keuze: tijm, oregano, basielkruid, bonekruid, rozemarijn, dragon) 100 g pikante smeerkaas peper 1/4 l witte... bekijk recept »

Varkenshaasjes met oesterzwammen in wijnsaus

110 g boter 1 takje tijm 20 cl vleesfond 3 soeplepels dikke room 4 varkenshaasjes 400 g oesterzwammen 20 cl rode wijn type Madiran 2 gehakte sjalotten 1/2 koffielepel gedroogde salie 400 g worteltjesVerwarm de oven voor op stand th 6 (180°C). Wrijf d... bekijk recept »

Pagina 21 van 86