860 recepten met oesterzwammen
Voor 4 personen:110 g boter1 takje tijm20 cl vleesfond3 soeplepels dikke room4 varkenshaasjes400 g oesterzwammen20 cl rode wijn type Madiran2 gehakte sjalotten1/2 koffielepel gedroogde salie400 g worteltjes- Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C)... bekijk recept »
500 g volle pasta350 g verse oesterzwammenscheut olijfolie4 el bohéme saus100 ml soja-roomzeezout- Borstel de oesterzwammen af. Je kan ze eventueel ook afvegen met bevochtigd keukenpapier, maar ze in geen geval wassen, want dan worden ze waterachtig.... bekijk recept »
12 kleine aardappeltjes 100 gram boter zout en peper 1 deciliter bouillon 4 vijgen 8 oesterzwammen 1 gehakt sjalotje 100 gram notensla 2 eetlepels gehakte peterselieBereiding: Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Laat ze afkoelen en schi... bekijk recept »
600 g koolvisfilet 300 g oesterzwammen 1 tomaat 2 dl groentebouillon 35 g tomatenpuree 1 cl wijnazijn (rood) 3 cl olijfolie (extra vierge) 3 dl room 2 eetlepels bieslook (fijngehakt) peper zoutVoor de marinade de olie en de wijnazijn mengen en kruide... bekijk recept »
Voor 8 personen: 2 eetlepels olie 75 gram erwtjes 3 lente-uitjes 2 liter kippenbouillon 200 gram kippenfilets 150 gram oesterzwammen 2 eetlepels soyasaus (toevoegen op het einde) 1/2 blik bamboescheuten 2 wortelen 80 gram noedels 2 eetlepels sherry p... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 cm verse gemberwortel,geschild en fijngesneden 2 x 400 ml kokosmelk uit blik 2 stengels citroengras 2 sjalotten, gesnipperd 4 a 6 kleine hete rode pepers 6 limoenblaadjes 2 grote kippenborsten,zonder vel handvol oesterzwammen 500 m... bekijk recept »
Nodig: 150 g oesterzwammen 2 kruidenbouillontabletten 1 zakje (= 15 g) verse kervel versgemalen zwarte peperIn een pan 1 liter water aan de kook brengen. Intussen oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bouillonblokjes boven... bekijk recept »
1 bakje oesterzwammen (150 g), 2 kruidenbouillontabletten 1 zakje verse kervel (15 g), zwarte peper keukenpapierBereiding: (ca. 15 min) - In een pan 1 liter water aan de kook brengen. Intussen de oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepj... bekijk recept »
150 g oesterzwammen 2 kruidenbouillontabletten 1 zakje (= 15 g) verse kervel versgemalen zwarte peperIn pan 1 liter water aan de kook brengen. Intussen oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bouillonblokjes boven kokend wat... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 kipfilets 1 bladerdeeg (vel) 200 g oesterzwammen 4 lente-uitjes 2 tomaten 1 liter kippenbouillon olie boter 1 eidooier 1 eetlepel melk 1 koffielepel rozemarijn peper zoutOntvel de kippenfilets en kruid ze met peper, zout en olijfol... bekijk recept »