Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Oestervelouté

12 holle oesters3 el boter1 ui, gesnipperd700 ml halfvolle melk100 ml room4 oesterzwammen1 el olijfolie peper, zout1. Haal de oesters uit de schelpen en bewaar het sap. Giet het door een zeef en zet in de koelkast. 2. Smelt de boter in een kookpot ... bekijk recept »

Bospaddenstoelenragout

250 gr gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)2 eetl. olijfolie1 kleine prei1 eetl. citroensap2 eetl. bloem100 ml kruiden- groentebouillon60 ml droge sherry of witte wijn3 eetl. crème fraîcheragoutbakje(s)1... bekijk recept »

Tagliatelle met Truffels Room -pastasaus

150 gram tagliatelle250 gram groene asperges4 eetlepels Bertolli Olijfolie Classico200 gram oesterzwammen, in repen1 ui, in halve ringen1 zakje Bertolli Pastasaus Truffels & Room50 gram parmezaanse kaas1. Kook de pasta. Snijd het onderste stukje ... bekijk recept »

zoetzure wok met noedels

250 gr eiernoedels zoetzure saus go tan original wok, sweet & sour 2 soeplepels go tan olie voor wok 400 gr varkensvlees in reepjes 100 gr wortelen in reepjes 100 gr oesterzwammen in reepjes 200 gr paprikamix in reepjess 100 gr sojascheuten 1. bere... bekijk recept »

heerlijke pruttelkonijn

1 konijn in stukken gesneden 2 a 3 st uien 8 teentjes look 200 gr kastanjechampignons en idem oesterzwammen 2 dl rode(mag ook witte) wijn1. Kruid de konijnendelen. Bak ze lichtbruin in weinig olijfolie, voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Laat ui... bekijk recept »

Noedels met eend uit de wok

1 chilipepertje zonder zaadjes gesnipperd 400 g eendenfilet in reepjes 400 g rijst pasta 1 blokje Knorr Finesse visboullon 200 g sojascheuten 3 jonge uitjes , versnipperd 1 eetlepel Solo Vloeibaar 400 g oesterzwammen in reepjes gescheurd 1 eetlep... bekijk recept »

Paddestoelensalade Wildzang

150 gr. oesterzwammen150 gr. grotchampignons3 sjalotjes2 eetl. olijfolie200 gr. geitenkaas100 gr. blauwe druiven100 gr. witte druiven12 zwarte olijven2 eetl. fijngeknipte bieslook5 eetl. olijfolie2 eetl. citroensap1 eetl. honingzout en peper Meng 5 e... bekijk recept »

Risotto (romige Paddenstoelen Met Franse Kaas

50 ml.olijfolie 2 teentjes knoflookfijngesneden 3 sjalotjesgesnipperd 250 gr. kastanjechampignonsin vieren 150gr. oesterzwammengrof gesneden 200gr. risottorijst 200ml. witte wijn 500ml. groentebouillon 200gr. Franse blauwschimmelkaas 200ml. kookroom ... bekijk recept »

Flynnie's Risotto

- 2 kopjes risotto rijst - 5 kopjes water - 1 ui - 150 g magere ham - 250 g oesterzwammen - 2 tomaten - peper en zout - half blokje bouillon voor rijst (Liebig) - kerrypoeder - knoflookpoeder * Fruit de gesnipperde ui samen met de rijstkorrels tot ... bekijk recept »

Kalfsoester met mosterdsaus

Voor 4 personen: 4 kalfsoesters peper zout 30 g boter 150 g oesterzwammen 1½ dl gevogelte fond 1 dl finesse voor koken ½ eetlepel mosterdBestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees aan beide zijd... bekijk recept »

Pagina 38 van 86