Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Risotto Met Paddestoelen

10 g gedroogd eekhoorntjesbrood (cepes of funghi porcini) 250 g gemengde paddestoelen (kastanjechampignonsshi-takesoesterzwammen) 1 ui 1 teentje knoflook 30 g boter 100 magere spekreepjes takje verse of mespunt gedroogde tijm 200 g risottorijst 1.5 d... bekijk recept »

Jagersbiefstuk met paddestoelensaus

Voor 4 personen: 300 g gemengde paddestoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons en shii-takes) 2 eetlepels Olijfolie 1 ui grof gesnipperd 4 eetlepels Pesto Rosso 2 dl rode wijn 1 eetlepel verse majoraan of peterselie, fijngehakt 3 eetlepels Vloeibar... bekijk recept »

Canneloni van groentjes met gefrituurde kruiden

4 lasagne bladen 150 gr broccoli 2 tomaten 1 teen look 150 gr champignons 150 gr oesterzwammen 1/2 courgette wat pijnboompitjes peper en zout koriander 150 gr quorn 100 gr geitenkaas 2 dl witte mijn 2 dl room olijfolieSnijd alle groenten in ... bekijk recept »

Aspergesoep met paddestoelen en spekjes

1 pakje Soepbasis Room 300 gram witte asperges 75 gram bacon, in plakken 150 gram paddestoelen, in reepjes (bijvoorbeeld champignons en/of oesterzwammen) 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels fijngeknipte peterselieKook de asperges beetgaar volgens... bekijk recept »

Filet pur met foie croque

4 filet pur 2 witloofstronkjes 1 botje pijpajuin 2 teentjes look 200 gr oesterzwammen 20 peultjes 4 sneetjes brood 2 sneetjes ganzenleverpastei 4 eetlepels Parmezaanschilfers Vitelma Finesse wat waterBak de filet aan in Vitelma Finesse in een wijde p... bekijk recept »

Kalfoesters met shii-take

500 g oesterzwammen 500 g shii-take 1 takje dragon 1 toef peterselie 4 kalfsoesters 1 kalfszwezerik 100 g boter 1 koffielepel gekneusde jeneverbessen 2 eetlepels Japanse sojasaus vers gemalen zwarte peper zout.Spoel de zwezerik zorgvuldig en week hem... bekijk recept »

Paddestoelen met deegwaren

150 gr oesterzwammen300 gr champignons2 sjalotten100 gr boter400 gr volkorendeegwaren naar keuze[color=blue:4d8d647520]** Voor de saus:[/color:4d8d647520]1 ui2 el gehakte tuinkruiden50 gr boter3 el grof tarwemeel1/4 l groentenbouillon1/4 verse room1/... bekijk recept »

Paddestoelen-roomsaus

250 g oesterzwammen - 250 g kastanjechampignons - 100 g shiitake-paddestoelen - 100 g grotchampignons (of c?pes of cantharellen) - 2 teentjes knoflook - 100 g boter - 1/8 l slagroom of Room Culinair - zout - peper - 1 tl verse tijmblaadjes - 3 el ver... bekijk recept »

Paddestoelensalade met geitenkaas en druiven

1krop eikenbladsla300 gr oesterzwammen en champignons3 sjalotjes2 el olijfolie200 gr geitenkaas200 gr blauwe en witte druiven12 zwarte olijven2 el gehakte peterselie of bieslook[color=blue:327ab8e014]**Dressing[/color:327ab8e014]5 el olijfolie2 el ci... bekijk recept »

Papillot van kabeljauwhaasje en champignons en loo

Per persoon: Kabeljauwhaasje Shii-takes Oesterzwammen Parijs champignons Boter Look Peterselie Peper en zout. Witte wijnMaak look boter door een lookteentje te persen en onder malse boter te mengen. Voeg er ook peper en zout aan toe en veel gehakte p... bekijk recept »

Pagina 54 van 86