860 recepten met oesterzwammen
500 g kippenvlees 2 wortelen 2 lente-uien met loof 6 oesterzwammen Shii-take of andere paddestoelen 8 toefjes broccoli 1 stukje van 1 cm verse gember 1 ei 1 blokje tofu ( 150 g) 1 eetlepel suiker 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels saké of droge witte w... bekijk recept »
20 rivierkreeftjes 0.5 krop sla 1 wortel 100 g oesterzwammen 20 g truffel 1/2 komkommer 2 eetlepels kaviaar 10 dl court-bouillon 2 cl notenolie 2 cl wijnazijn (wit) 2 dl room 1 eetlepel citroensap 2 takjes dille 15 g kervel peper zoutDe rivierkreeftj... bekijk recept »
2 konijnenfilets 100 g pijnappelpitten (geroosterd) 1 schaaltje baby-mais (vers) 100 g reepjes rookspek 250 g gemengde sla 250 g gemengde paddestoelen (oesterzwammen, boleten, champignons,) 50 g boter Voor de vinaigrette 1 dl arachide-olie 2 eetlepel... bekijk recept »
voor 4 personen: l selderstengel, l wortel, l kleine witte ui, 2 aardappelen, 300 g gedopte tuinbonen, 500 g oesterzwammen, 2 eetlepels groentebouillon, geraspte pecorino of Parmezaanse kaas, stokbrood.Bak de m stukjes gesneden selder, wortel en ui i... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 uien 1 prei 1 blikje maïs of babymaïs 250 gram Chinese kool 125 gram oesterzwammen 2 à 3 lente-uitjes 2 eetlepels gehakte bieslook 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olie 500 gram varkenslapjes 90 gram suiker 6 eetlepels soyasaus 1 ee... bekijk recept »
8 jeneverbessen 50 g roomboter 400 g wilde paddestoelen, zoals boleten, cantarellen, oesterzwammen, ridderzwammen, pieds de mouton, 2 el olijfolie 1 teen knoflook, fijngesneden 1 el verse tijmblaadjes zout en peper uit de molenPlet de jeneverbessen i... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 panklaar konijn 2 eetlepel graantjesmosterd 1 dl witte wijn 1 dl kalfsfond 2 dl room boter peper en zoutKruid de stukken konijn met peper en zout. Leg ze in een beboterde ovenschaal. Meng de wijn door de mosterd en strijk de bovenz... bekijk recept »
1 panklaar konijn 2 eetlepel graantjesmosterd 1 dl witte wijn 1 dl kalfsfond 2 dl room boter peper en zoutKruid de stukken konijn met peper en zout. Leg ze in een beboterde ovenschaal. Meng de wijn door de mosterd en strijk de bovenzijde van het vlee... bekijk recept »
100 gr. oesterzwammen 100 gr. grot champignons 5 gr. gedroogde boleten 1 runderschenkel 100 gr, winterwortel 1 gesneden prei 1 mp tijm 1 laurierblaadje 1 el peterselie 5 st zwarte peperkorrels 1 ui 0,3 dl Madeira 0,5 dl rode wijn 20 gr. boter- Breng ... bekijk recept »
voor 4 personen: 12 mini witloofjes (uit de volle grond) 12 raviolivellen 150 g shii-take's 150 g oesterzwammen 150 g witte champignons 1 sjalot 1 dl truffelsap, 1 citroen, 1 dl hazelnotenolie enkele wolkjes pom-pom champignon 20 g truffels (als ve... bekijk recept »