Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Roergebakken kip met tofu op Balinese wijze

500 g kippenvlees 2 wortelen 2 lente-uien met loof 6 oesterzwammen Shii-take of andere paddestoelen 8 toefjes broccoli 1 stukje van 1 cm verse gember 1 ei 1 blokje tofu ( 150 g) 1 eetlepel suiker 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels saké of droge witte w... bekijk recept »

Salade van rivierkreeftjes met kaviaar

20 rivierkreeftjes 0.5 krop sla 1 wortel 100 g oesterzwammen 20 g truffel 1/2 komkommer 2 eetlepels kaviaar 10 dl court-bouillon 2 cl notenolie 2 cl wijnazijn (wit) 2 dl room 1 eetlepel citroensap 2 takjes dille 15 g kervel peper zoutDe rivierkreeftj... bekijk recept »

Slaatje van konijn met spekreepjes

2 konijnenfilets 100 g pijnappelpitten (geroosterd) 1 schaaltje baby-mais (vers) 100 g reepjes rookspek 250 g gemengde sla 250 g gemengde paddestoelen (oesterzwammen, boleten, champignons,) 50 g boter Voor de vinaigrette 1 dl arachide-olie 2 eetlepel... bekijk recept »

Soep met tuinbonen, oesterzwarnrnen en pecorino

voor 4 personen: l selderstengel, l wortel, l kleine witte ui, 2 aardappelen, 300 g gedopte tuinbonen, 500 g oesterzwammen, 2 eetlepels groentebouillon, geraspte pecorino of Parmezaanse kaas, stokbrood.Bak de m stukjes gesneden selder, wortel en ui i... bekijk recept »

Varkenvlees met gemengde groenten

Voor 4 personen: 2 uien 1 prei 1 blikje maïs of babymaïs 250 gram Chinese kool 125 gram oesterzwammen 2 à 3 lente-uitjes 2 eetlepels gehakte bieslook 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olie 500 gram varkenslapjes 90 gram suiker 6 eetlepels soyasaus 1 ee... bekijk recept »

Wilde paddestoelen met jeneverbesboter

8 jeneverbessen 50 g roomboter 400 g wilde paddestoelen, zoals boleten, cantarellen, oesterzwammen, ridderzwammen, pieds de mouton, 2 el olijfolie 1 teen knoflook, fijngesneden 1 el verse tijmblaadjes zout en peper uit de molenPlet de jeneverbessen i... bekijk recept »

Konijn uit het Meetjesland

Voor 4 personen: 1 panklaar konijn 2 eetlepel graantjesmosterd 1 dl witte wijn 1 dl kalfsfond 2 dl room boter peper en zoutKruid de stukken konijn met peper en zout. Leg ze in een beboterde ovenschaal. Meng de wijn door de mosterd en strijk de bovenz... bekijk recept »

Konijn uit het Meetjesland

1 panklaar konijn 2 eetlepel graantjesmosterd 1 dl witte wijn 1 dl kalfsfond 2 dl room boter peper en zoutKruid de stukken konijn met peper en zout. Leg ze in een beboterde ovenschaal. Meng de wijn door de mosterd en strijk de bovenzijde van het vlee... bekijk recept »

Heldere paddenstoelensoep

100 gr. oesterzwammen 100 gr. grot champignons 5 gr. gedroogde boleten 1 runderschenkel 100 gr, winterwortel 1 gesneden prei 1 mp tijm 1 laurierblaadje 1 el peterselie 5 st zwarte peperkorrels 1 ui 0,3 dl Madeira 0,5 dl rode wijn 20 gr. boter- Breng ... bekijk recept »

Brussels grondwitloof met ravioli in paddestoelens

voor 4 personen: 12 mini witloofjes (uit de volle grond) 12 raviolivellen 150 g shii-take's 150 g oesterzwammen 150 g witte champignons 1 sjalot 1 dl truffelsap, 1 citroen, 1 dl hazelnotenolie enkele wolkjes pom-pom champignon 20 g truffels (als ve... bekijk recept »

Pagina 55 van 86