Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Pasta met champignons en rucola

400 gram champignons, schoongeveegd400 gram strikjespasta (farfalle)2 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt50 milliliter witte wijn200 milliliter crème fraîche75 gram rucola, grof gesneden1. Snijd de champign... bekijk recept »

Herfstsalade met paddenstoelen en brie

250 gram Bieze Season Rauwkost150 gram gemengde bladsla250 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)2 eetlepels olijf- of arachideolie200 gram Brie, in plakjes1. Schep de Bieze Season Rauwkost luchtig door de sla. Ve... bekijk recept »

Pasta met paddenstoelen en spekjes

400 g pasta (fusilli of penne)250 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take)2 eetl. olijfolie200 g magere gerookte spekblokjes1 prei, in smalle ringen2 eetl. pesto100 ml bouillon (van tablet of uit pot)100 g geraspte Par... bekijk recept »

Spaghetti met bospadden stoelen en geroosterde noten

400 g gemengde bospaddenstoelen (cantharellen, kastanjechampignons,oesterzwammen etc.)2 eetl. citroensap50 g gepelde walnoten400 g spaghetti8 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, in plakjes1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjeszout en versgemalen ... bekijk recept »

Toscaanse paddenstoelenbouillon

200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)2 eetl. olijfolie1 teentje knoflook gehakt1 l kruidenbouillon of groentebouillon (van tablet)250 g ravioli of tortellini gevuld metspinazie of kaas, liefst koelvers1 citroenb... bekijk recept »

Timbaal van aardappelen en paddestoelen

600 g aardappelen, geschild 300 g oesterzwammen (of verse porcini) 300 g ui 3 eetl grofgesneden peterselie 50 g paneermeel 12.5 cl olijfolie zout & peper1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Snijd de aardappelen enpaddestoelen in plakjes en de ui in ... bekijk recept »

tagliatelle met kruidenkaas

1 dubbele kipfilet 1 ui 1 sjalot 1 bakje champignons oesterzwammen 1 flesje room 2 teentjes knoflook 1 pakje boursin kruidenkaas peper en zout 1 bouillonblokje kruiden peterselie tagliatelle1. -Kip in blokjes snijden en bakken in olie met pepe... bekijk recept »

paddestoelenmix met westmalle dubbel

100 gram shii take 10 gram boschampignons 100 gram kastanjechapignons 100 gram oesterzwammen 100 gram magere gerookte ham 4 eetlepels roomboter 1 takje tijm 2 teentjes look (uitgeperst) 1 flesje 30cl westmalle dubbel 1 grote ui (klein gesneden) 1... bekijk recept »

Kastanjesoep met gebakken champignons

Zakje 1 Juliennesoep 2 Bakjes minioesterzwammen 2 Takjes verse tijm Liter 2 Water 3 Groentenbouillonblokjes Gr 500 Kastanjepuree Dl 2.5 Verdunde room Boter peper en zout 1. Stoof de groenten niet donker aan .Giet het water erbij met de bouillonblok... bekijk recept »

lichtgerookte everzwijnfilet met wilde

750 gr everzwijnfilet 5 dl kalfsfond 1 st sjalotje 1 wit van prei 1 st wortel 1 teentje look en 1 takje rozemarijn en 2 takjes tijm 200 gr oesterzwammen 200 gr eekhoorntjesbrood 200 cantharellen 200 gr hoorn des overvloeds 1 dl kalfsjus 2 st sjalotte... bekijk recept »

Pagina 57 van 86