Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Champignonragout met trappistenbier

85 g boter2 uien in fijne ringen300 g in dikke schijfjes gesneden champignons300 g oesterzwammen; in schijfjes gesneden als ze te groot zijn200 ml Orval trappistenbier300 ml dikke roompeper en zout300 g bladerdeeg 8 sneetjes Orvalkaas- Verwarm de ove... bekijk recept »

Champignonstroganoff met pasta

ca. 600 gr tagliatelle50 gr boter2 teentjes knoflook, geperst1 ui in dunne ringen genedenca. 600 gr gemengde paddestoelen (bijv: kastanjechampignons, shi-take, oesterzwammen, grotchampignons of witte pompom)10 gr bloem1,5 dl groentenbouillonca. 2 eet... bekijk recept »

Haasje in bladerdeeg

Voor 4 personen: 600-800 g ossenhaas of varkenhaas 4 sjalotjes, fijngesnipperd 400 g paddestoelen (cantharellen, oesterzwammen of champignons), gesneden +/- 8 plakjes parma- of rauwe ham +/- 8 plakjes roomboter bladerdeeg verse peper tuinkruiden room... bekijk recept »

Hertenragout

Voor 4 personen: 600 gr stoofvlees van hert, 100 gr gerookte spekblokjes, 1/2 fles rode wijn, 2 wortelen, 1 grote ui, 2 teentjes look, 1 dl tomatenblokjes, 250 gr champignons, boter, peper en zout, 2 koffielpl maïzena, een geutje cognac, een stukje z... bekijk recept »

Asperges met varkenshaas en paddestoelenroomsaus

Voor 4 personen: 1.5 kg. asperge 0.5 dl. wijn, witte 2 varkenshaasjes 50 gr. boter 200 gr. paddestoelenmelange 120 ml. crème fraîche Rozemarijn Peper ZoutNeem bij voorkeur een paddestoelenmelange van bijvoorbeeld shii-take, oesterzwammen en champions... bekijk recept »

Aardappeleilandjes met kip en Japanse bouillon

4 grote vastkokende aardappelen 1 norivel 8 dl kippenbouillon 2 tl sesamzaad 4 el sojasaus 4 kipfilets 12 paddestoelen (bijv. oesterzwammen)Snijd de geschilde aardappelen in schijven van 0,5 cm en kook ze gaar in water met 2 el sojasaus (kan ook in d... bekijk recept »

Fazant met rode wijn

1 bouquet garni bijgerecht: gekookte aardappelen 2 wortels 5 cl Cognac 1 fazant 2 teentjes look 2 soeplepels olie 150 gr spekblokjes peterselie 200 gr oesterzwammen peper en zout 1 fles rode wijn 12 kleine uienGiet de rode wijn in een schotel. voeg e... bekijk recept »

Loempia uit de oven met gewokte groenten en tongre

Loempia uit de oven met gewokte groenten en tongreepjes. voor 4 personen: - 1 tongfilet pp (= 4 pers. uit 1 tong van ongeveer 500 gr) - 4 velletjes filodeeg - 1 tak witte selder - 2 eetlepels sojascheuten - 1 teentje look - 1 ui - 2 grote oesterzwamm... bekijk recept »

Paddenstoelenragout met verse porcini

250 gram eekhoorntjesbrood, cantharellen, oesterzwammen of een ander paddenstoelensoort dat ook rauw kan worden gegeten 5 sjalotten Platte peterselie Takje tijm Takje rozemarijn Pakje (Soya-) room 2 eetlepels noten- of olijfolie 2 theelepels poeder v... bekijk recept »

Paddestoelenmedaillons met Spruitjes, Aardappeltje

600 gram gemengde paddestoelen (shii-takes, oesterzwammen, grot- of kastanjechampignons), olie, 1/2 liter groentebouillon, 8 gram agar agar, 800 gram kleine spruitjes, 800 gram geschrapte krielaardappeltjes, jus, 350 gram veenbessen (cranberry's), 6 ... bekijk recept »

Pagina 72 van 86