Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Herfstsalade met paddestoelen

Vinaigrette: Kwart liter olijfolie, Knoflookteen in plakjes gesneden en dan met een vork in zout fijngeprakt, 8 eetlepels sherryazijn, Koffielepel Dijonmosterd 2 Koffielepels lavendelhoning Peper, zout. Het kan natuurlijk ook nog veel mooier! De olij... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met cantharellen

4 hertenbiefstukjes van 125 gram (rauw gewicht) per stuk - alternatief: runderbiefstuk, struisvogelbiefstuk, kangarobiefstuk. 1 dl cognac 1 pot wildfond (380 ml) 60 gram halvarine 2 doosjes cantharellen (125 gram) -alternatief: kastanjechampignons, o... bekijk recept »

Hertengebraad

Voor 6 personen: 1,2 kg hertengebraad 4 eetl. boter 2 dl wildfond 2 eetl. mosterd 1 wortel 1 ui 2,5 dl rode wijn 1 dl rode porto 2 à 3 eetl. uienkonfijt met 5 pepers instantsausbinder 1 koffielepel tijm 1 blaadje laurier peper en zoutSnij de wortel i... bekijk recept »

Hertengoulash met linzen

750 gr ontbeende hertenbout, 2 uien, 1 winterwortel, 3 stengels bleekselderij, 50 gr boter peper, zout, 2 dl wildfond, 2 el gin of jenever, 400 gr gemengde paddestoelen (shii-take, oesterzwammen en kastanjechampignons) 2 el zwartebessengelei, 30 gr b... bekijk recept »

Les Oeufs Brouilles Aux Pleurotes

12 eieren 400 gr oesterzwammen 1dl room peperzout en teentje look 1 eetlepel gehakte groene kruiden (kervelpeterseliedragon en bieslook) 60gr boter een scheutje olie 4 sneden brood 5 cl madeira 3dl espagnola Doe een klontje boter in de pan smelten. ... bekijk recept »

Aziatische Biefreepjes Met Paddenstoelen

3 grote bieflappen250 gr. champignons200 gr. grotchampignons200 gr. oesterzwammen2 sjalotjes1 teentje knoflookteriyakimarinade (Blue Dragon)2 eetlepels oestersaus2 eetlepels vissaussojasaus (Kikkoman)zonnebloemolie Voorbereiding Marinade maken van te... bekijk recept »

Currynoedels Met Kokosmelk

500 ml olie 1 blik kokosmelk a 400 ml 250 gram chinese eiernoedels 250 gram tofu 100 gram oesterzwammen 4 teentjes knoflook 2 stengels citroengras (sereh) 1 rode paprika 1 stengel prei stukje gemberwortel (1-2 cm) 2-3 el ketjap manis 2 tl ... bekijk recept »

Penne Met Romige Kalkoen-courgettesaus

? 400 g volkoren penne (pasta) ? 2 eetlepels olijfolie (eventueel uit potje zongedroogde tomaten) ? 1 schaaltje kalkoenborstfiletreepjes ? 150 g oesterzwammenin reepjes ? 1 uiin ringen ? 1 courgettein halve plakjes ? 1 teentje knoflookgeperst ... bekijk recept »

Chinese Aardappelschotel Met Broccoli En Paddestoelen

4 grote vastkokende aardappels 250 gram broccoli 300 gram varkensfiletlapjes 2 gemberbolletjes of 1 eetlepel gembersnippers 1 teentje knoflook 2 eetlepels sherry of witte wijn 3 eetlepels ketjap 1 theelepel bruine suiker 3 eetlepels olie 350... bekijk recept »

Griet met paddestoelen en dragon

4 grietfilets à 150 gram bloem 250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons 1 sjalotje 4 eetlepels (olijf)olie 2 dl visbouillon van tablet 2 theelepels maïzena of allesbinder 2 eetlepels crème fraîche 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel verse of gedroo... bekijk recept »

Pagina 74 van 86