860 recepten met oesterzwammen
Voor de bouillon: 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 2 stengels selderij knoflook, 1 laurierblaadje 1 takje rozemarijn, zwarte peperkorrels 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) Voor de risotto: 250 g oesterzwammen 250 g shii-takes 1 el olijfolie, 50 g bot... bekijk recept »
250 g risottorijst 8 sneetjes bayonnehesp bakje gemengde scheuten 1 sjalot 1 teentje knoflook 5 dl kippenbouillon(1 blokje opgelost in 5 dl kokend water) 1 dl balsamicoazijn 8 eetl. olijfolie 1 eetl. citroensap 400 g boschampignons(of mengel... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 zak Mie nestjes 400 g geschrapte worteltjes 250 g champignons 7 lente-uitjes Wok Olie 4 teentjes knoflook 400 g vleesreepjes OestersausBreng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of ketjap asin) aan... bekijk recept »
300 g (witte) rijst 1 struik broccoli 2 rode paprika's 200 g stevige visfilet (bijv. koolvisfilet of tilapiafilet) 200 g kipfilet 150 g fijne bloem of tempurameel 3 eieren Oestersaus of Sweet Chilisaus olie om te friturenVerdeel de broccoli in kleine... bekijk recept »
1 groene Spaanse peper 1 stengel citroengras (sereh) 3 djeroek-poeroetblaadjes 200 gram kipfilet 200 gram oesterzwammen 1 eetl. olie 2 eetl. fijn gesnipperde gemberwortel 4 dl. kokosmelk 1 kippenbouillontablet 2 eetlepels vissaus (nam pla) 1 theelepe... bekijk recept »
Voor 4 personen:2 biefstukjes +/- 300 gram100 g bacon (in reepjes gesneden)2 grote uien (in halve ringen gesneden)500 g champignons (of shii take, oesterzwammen, in plakjes gesneden)60 g boter2 eetlepels balsalmico-azijn1 eetlepel kruidenoliesnufje z... bekijk recept »
voor 10 personen: 500 g asperges 150 g shii-take 200 g oesterzwammen 250 g kastanjepaddestoelen 300 g Hollandse champignons 0,5 dl olijfolie 0,6 kg gerookte kipfilet 100 g fijngesneden ui 3 dl mayonaise 40 g salsa tartufata (truffel en paddestoelenpa... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 grietfilets à 150 gram bloem versgemalen peper zout 250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons 1 sjalotje 4 eetlepels (olijf)olie 2 dl visbouillon van tablet 2 theelepels maïzena of allesbinder 2 eetlepels crème fraîche 1 eetlep... bekijk recept »
1 l bouillon ? gesneden prei 1 wortel (fijn) 1 selderij (fijn) 1 eiwit 300 g wildafsnijdsel 200 g wildbeenderen 5 g jeneverbessen ? dl room 4 takjes kervel 4 cantharellen 8 oesterzwammen 2 c?pes (champignons) 8 morieltjes 3 g tijmBereiding: Doe de b... bekijk recept »
Voor 4 personen: 250 g risottorijst (Shiwa) 500 g champignons (oesterzwammen, kastanjechampignons …) 1 sjalot 2 eetl. boter 2 eetl. walnoten 7,5 dl bouillon naar keuze (2 blokjes opgelost in 7,5 dl heet water) 1 dl witte wijn zwarte peperSnipper de s... bekijk recept »