Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Paddestoelrisotto met mascarpone en hazelnoten

Voor de bouillon: 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 2 stengels selderij knoflook, 1 laurierblaadje 1 takje rozemarijn, zwarte peperkorrels 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) Voor de risotto: 250 g oesterzwammen 250 g shii-takes 1 el olijfolie, 50 g bot... bekijk recept »

Risotto met ovengedroogde bayonnehesp

250 g risottorijst 8 sneetjes bayonnehesp bakje gemengde scheuten 1 sjalot 1 teentje knoflook 5 dl kippenbouillon(1 blokje opgelost in 5 dl kokend water) 1 dl balsamicoazijn 8 eetl. olijfolie 1 eetl. citroensap 400 g boschampignons(of mengel... bekijk recept »

Sjanghai paddestoelenmie met oestersaus

Voor 4 personen: 1 zak Mie nestjes 400 g geschrapte worteltjes 250 g champignons 7 lente-uitjes Wok Olie 4 teentjes knoflook 400 g vleesreepjes OestersausBreng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of ketjap asin) aan... bekijk recept »

Tempura van groenten, vis en kip

300 g (witte) rijst 1 struik broccoli 2 rode paprika's 200 g stevige visfilet (bijv. koolvisfilet of tilapiafilet) 200 g kipfilet 150 g fijne bloem of tempurameel 3 eieren Oestersaus of Sweet Chilisaus olie om te friturenVerdeel de broccoli in kleine... bekijk recept »

Thaise kip-kokossoep

1 groene Spaanse peper 1 stengel citroengras (sereh) 3 djeroek-poeroetblaadjes 200 gram kipfilet 200 gram oesterzwammen 1 eetl. olie 2 eetl. fijn gesnipperde gemberwortel 4 dl. kokosmelk 1 kippenbouillontablet 2 eetlepels vissaus (nam pla) 1 theelepe... bekijk recept »

Tommekes steak

Voor 4 personen:2 biefstukjes +/- 300 gram100 g bacon (in reepjes gesneden)2 grote uien (in halve ringen gesneden)500 g champignons (of shii take, oesterzwammen, in plakjes gesneden)60 g boter2 eetlepels balsalmico-azijn1 eetlepel kruidenoliesnufje z... bekijk recept »

Asperge-Champignoncocktail met Gerookte Kip

voor 10 personen: 500 g asperges 150 g shii-take 200 g oesterzwammen 250 g kastanjepaddestoelen 300 g Hollandse champignons 0,5 dl olijfolie 0,6 kg gerookte kipfilet 100 g fijngesneden ui 3 dl mayonaise 40 g salsa tartufata (truffel en paddestoelenpa... bekijk recept »

Griet met paddestoelen en dragon

Voor 4 personen: 4 grietfilets à 150 gram bloem versgemalen peper zout 250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons 1 sjalotje 4 eetlepels (olijf)olie 2 dl visbouillon van tablet 2 theelepels maïzena of allesbinder 2 eetlepels crème fraîche 1 eetlep... bekijk recept »

Wildbouillon met paddestoelen

1 l bouillon ? gesneden prei 1 wortel (fijn) 1 selderij (fijn) 1 eiwit 300 g wildafsnijdsel 200 g wildbeenderen 5 g jeneverbessen ? dl room 4 takjes kervel 4 cantharellen 8 oesterzwammen 2 c?pes (champignons) 8 morieltjes 3 g tijmBereiding: Doe de b... bekijk recept »

Herfstrisotto met gemengde champignons

Voor 4 personen: 250 g risottorijst (Shiwa) 500 g champignons (oesterzwammen, kastanjechampignons …) 1 sjalot 2 eetl. boter 2 eetl. walnoten 7,5 dl bouillon naar keuze (2 blokjes opgelost in 7,5 dl heet water) 1 dl witte wijn zwarte peperSnipper de s... bekijk recept »

Pagina 73 van 86