Recepten met paprika

1000 recepten met paprika

Paprika

Paprika Deze groente is in vele smaken en kleuren te koop, het hele jaar door, uit binnen- en buitenland. Ook te koop als kruid in poedervorm. Van oorsprong is de paprika groen, telers hebben eindeloos gevarieerd op de paprika en nu zijn er vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Goed wassen, verwijder de steel, halveer de paprika en snijd de zaadjes en zaadlijsten eruit. Maak blokjes, plakjes, juliennereepjes, grove stukken, door de helft of laat heel, alles is mogelijk met de paprika. + lees meer

rode paprika met roquefort

2 rode paprika 225 gr verse roomkaas 75 roquefort 50 gr boter roggebrood of Duits zuurdesembrood 5 à 6 zwarte stevige olijven potje gevulde groene olijven blauwe pitloze druiven Was de paprika en snijd het bovenste kapje eraf, verwijder de zaadlijste... bekijk recept »

gevulde paprika met gehakt

4 grote gele of rode paprika’s 500 g gehakt 2 fijngesneden sjalotjes gehaktkruiden paneermeel 6 kleine smaakvolle tomaten 2 el olijfolie Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes m... bekijk recept »

toast met paprika en perzik

blikje tonijn in olie 2 rode paprika uit een pot 8 halve perziken 4 plakken emmenthaler 4 witte casino boterhammen tuinkers peterselie paprikapoeder of cayennepoeder zout en peper naar eigen smaak Verwarm de oven of een grill voor tot 225 gr Celsius.... bekijk recept »

paprika met kaasvulling

2 grote rode paprika’s 225 gr verse roomkaas 75 gr Roquefort 2 el boter 10 gevulde groene olijven tros pitloze blauwe druiven peper naar eigen smaak roggebrood Snijd het kapje van de paprika en verwijder het zaad en de zaadlijsten met een scherp mes,... bekijk recept »

rode paprika met roquefort

2 rode paprika 225 gr verse roomkaas 75 roquefort 50 gr boter roggebrood of Duits zuurdesembrood 5 à 6 zwarte stevige olijven potje gevulde groene olijven blauwe pitloze druiven Was de paprika en snijd het bovenste kapje eraf, verwijder de zaadlijste... bekijk recept »

Kalkoenschnitzel met rode paprika en peterseliekrieltjes

600 gram 4 kalkoenfilets6 eetlepel fijn broodkruim of paneermeel2 teentje knoflook, fijngehakt1 theelepel kerriepoeder1 theelepel paprikapoeder1 theelepel gemalen komijn (djinten)6 eetlepel olijfolie3 rode (punt)paprika’s, zonder zaadjes, in br... bekijk recept »

Paprika s met couscous

4 grote rode paprika's350 gram couscous350 milliliter kokend water75 gram pijnboompitten75 gram blanke rozijnen100 milliliter groentebouillon (van tablet)1 blikje kikkererwten (200g) uitgelekt2 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)1 eetl... bekijk recept »

Biefstuk met paprika, pat en paddenstoelen

250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons5 eetlepel olijfolie1 rode, gele en groene paprika zonder zaadjes, in brede repen50 gram boter of vloeibaar bakproduct4 biefstukkenzout en versgemalen peper4 plakje paté dunne plakken,(room-, champi... bekijk recept »

Gevulde paprika met Italiaanse saucijs

4 rode paprika500 gram kruimige aardappels geschild, in stukken4 eetlepel geraspte Parmezaanse of belegen kaas2 eetlepel gehakte peterselie5 eetlepel olijfolie4 saucijsjes1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooste... bekijk recept »

Pizza met rauwe ham, paprika en rucola

3 rode parika\'s2 rollen koelvers pizzadeeg6 eetlepel groene pesto150 gram rauwe ham, in lange dunne plakken, of salami2 eetlepel olijfolie75 gram Parmezaanse kaas, geschaafd75 gram rucola1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de paprika’s op het ... bekijk recept »

Pagina 65 van 100