Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Aziatische Hollandse asperges

300 g gele rijst 4 cm verse gember 500 g witte asperges 200 g peultjes arachideolie 2 el sesamzaadjes 125 g taugé 1  limoen 100 ml kookroom 3 el sojasaus wasabi-pasta 400 g zalmfilet Kook de rijst g... bekijk recept »

Kip met mango

500 gr kipfilet in blokjes1 mango Verse koriander4 eetl pistachenootjes ongezouten 1 ui 200 gr peultjes5 eetl ketjap Peper en zout 1 theel gemalen komijnzaad1 eetl olijfolieSnipper het uitje en bak deze in de olijfolie. Voeg de kip toe en bak deze in... bekijk recept »

Soto ajam

2 tenen knoflook 3 cm verse gemberwortel 1 stengel citroengras (sereh) 1 rode peper 1250 ml kippenbouillon (van tablet) 1 tl gemalen kurkuma (koenjit) 4 eieren 2 kipfilets 100 g peultjes 250 g mihoen ½ Chinese kool ... bekijk recept »

Gepofte aardappel met romige garnalen

4 grote aardappelen (schoongeboend) 2 zakjes panklare worteltjes (en peultjes (a 350 g)) 1 bakje verse roomkaas (met bieslook 60 (125 g)) 2 el melk 2 bakjes jumbo garnalen (a 100 g) ½ bakje verse bieslook ((a 2... bekijk recept »

Oosterse groentebeignets (tempura)

1 theelepel vloeibare kruidenbouillon (knijpflesje) 2 eetlepels medium dry sherry 2 eetlepels Japanse sojasaus 2 cm gemberwortel 4 shii-takes (paddestoelen) 2 bosuitjes 4 minimaïskolfjes 6 peultjes 2 broccoliroosjes 1 ei&n... bekijk recept »

Broccoli en peultjes met hoisinsaus

300 g broccoli (in roosjes) 200 g peultjes (afgehaald) 2 eetlepels arachideolie 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 eetlepels hoisinsaus 2 eetlepels droge sherry1. Broccoli en peultjes in pan met ruim kokend water 3 minuten ko... bekijk recept »

Courgette-kokoscurry met peultjes

2 el wokolie 1 courgette in partjes 250 gram peultjes panklaar 2 el Thai curry pasta (rood) 250 ml kokosmelk 1 el Thai vissaus 1 el munt gehakt 1 el basilicum gehaktIn wok of grote braadpan olie verhitten. Courgette en peultjes toevoegen en op hoog v... bekijk recept »

Visschnitzels met ravigotesaus en lentekrieltjes

6 eetlepels olie 4 zeeschnitzels (diepvries) 1 duopak voorgekookte krieltjes (700 g) 1 pak suikerpeultjes (diepvries, 450 g) 1/2 zakje verse munt ((a 15 g), in reepjes gesneden) 1 zakje verse bieslook ((25 g), fijng... bekijk recept »

Haasmedaillons met champigonsaus

500 g varkenshaas 75 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek 8 takjes rozemarijn (rozemarijn, of 4 grotere takjes) 4 el olijfolie 250 g cherrytomaten 400 g peultjes 800 g aardappelpuree met boter (koelvers) 1 zakje champignonsaus&n... bekijk recept »

Thaise bouillonfondue met kokosmelk

2 teentjes knoflook 1 rode peper 1 stengel sereh (citroengras) 2 eetlepels olie 1 liter warme kippenbouillon (van tablet) 400 ml kokosmelk 4 eetlepels Thaise vissaus 3 eetlepels limoensap 50 g mihoen 1 zakje verse koriande... bekijk recept »

Pagina 16 van 100