1000 recepten met peultjes
8 sneetjes kalfsvlees8 plakjes pancetta200 g prinsessenbonen2 zoete aardappelen200 g peultjes100 g erwten1 sjalot1 limoen (onbehandeld)2 el bieslook (fijn gehakt)munt70 g amandelen1 bolletje mozzarellaextra vierge olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven... bekijk recept »
2 lamskronen8 sneetjes bacon1 el tijm (gehakt)1 el rozemarijn (gehakt)2 el pecannotenolijfoliezwarte peperbollengrof zeezout400 g jonge spinazie100 g tuinbonen100 g peultjes600 g krieltjes1. Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. 2. Maak eerst... bekijk recept »
1.2 kg konijnenrug (ontbeend)1 el munt (gehakt)1 el dille (gehakt)1 el bladpeterselie (gehakt)300 g peultjes100 g erwten12 aardappelen (niet al te groot, type nicola)4 aardappelen (zachtkokend, type bintjes)100 ml roompeperzout50 g amandelen (voor de... bekijk recept »
1 kalkoengebraad (800 g)50 g brie (in blokjes)200 g peultjes1 paksoi1 sjalot1 bosje lente-ui1 teentje knoflookkruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)50 ml room200 ml kippenbouillonsojasausolijfoliearachideoliepeperzout1. Bestrijk het kalko... bekijk recept »
400 g lamsvlees (in blokjes)2 teentjes knoflook (geperst)handvol verse kruiden (munt, koriander, bladpeterselie)olijfoliepeperzout400 g wortelen2 sjalotten1 teentje knoflook1 kl komijnzaden (geroosterd)1 kl ras-el-hanout200 g bulgurcitroensap1 rode c... bekijk recept »
1 stuk lamsschouder (ca. 1 kg)200 g spinazie200 g peultjes2 teentjes knoflook12 artisjokharten (bokaal)20 g pijnboompitten200 ml droge, witte wijnolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Spoel de spinazie en blancheer ze 1 minuut in kok... bekijk recept »
400 g penne1 bundel groene asperges6 lente-uien100 g bladspinazie200 g peultjes200 g doperwten2 bolletjes buffelmozzarella150 ml roomolijfoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Breek de houtige onderkant van de asperges en snij ze schuin in stukjes... bekijk recept »
600 g rundvlees (bv. rumpsteak of filet)200 g peultjes2 gele paprika's2 wortelen1 bosje lente-ui2 takjes peterselie1 ei250 ml vleesbouillon100 ml rode wijn2 kl sherry2 el donkere sojasaus1 kl maïszetmeelarachideoliepeperzout1. Snij het vlees in dunne... bekijk recept »
300 g nieuwe aardappelen4 kabeljauwhazen300 g prinsessenbonen300 g peulen1 sjalot1 potje zure room1 citroen (geperst)1 bosje muntolijfoliepeperzout1. Boen de aardappelen schoon en kook ze - niet té gaar - in gezouten water. Pel ze en snij in d... bekijk recept »
0 witte rijst (voor erbij)500 g visfilet (bv. zeeduivel, zeebarbeel)8 scampi's (of grote garnalen, gepeld)2 teentjes knoflook1 kl garnalenpasta (trassi)4 lente-uien2 wortelen100 g peulen100 g diepvries erwt3 cm verse gember20 g gepelde amandelen400 m... bekijk recept »