Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Kalfsrolletjes met boontjessalade

8 sneetjes kalfsvlees8 plakjes pancetta200 g prinsessenbonen2 zoete aardappelen200 g peultjes100 g erwten1 sjalot1 limoen (onbehandeld)2 el bieslook (fijn gehakt)munt70 g amandelen1 bolletje mozzarellaextra vierge olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven... bekijk recept »

Lamskroon in baconkorst

2 lamskronen8 sneetjes bacon1 el tijm (gehakt)1 el rozemarijn (gehakt)2 el pecannotenolijfoliezwarte peperbollengrof zeezout400 g jonge spinazie100 g tuinbonen100 g peultjes600 g krieltjes1. Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. 2. Maak eerst... bekijk recept »

Konijnenrug gevuld met amandelpesto

1.2 kg konijnenrug (ontbeend)1 el munt (gehakt)1 el dille (gehakt)1 el bladpeterselie (gehakt)300 g peultjes100 g erwten12 aardappelen (niet al te groot, type nicola)4 aardappelen (zachtkokend, type bintjes)100 ml roompeperzout50 g amandelen (voor de... bekijk recept »

Kalkoengebraad met brie-saus

1 kalkoengebraad (800 g)50 g brie (in blokjes)200 g peultjes1 paksoi1 sjalot1 bosje lente-ui1 teentje knoflookkruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)50 ml room200 ml kippenbouillonsojasausolijfoliearachideoliepeperzout1. Bestrijk het kalko... bekijk recept »

Lamsbrochettes met wortelcrème

400 g lamsvlees (in blokjes)2 teentjes knoflook (geperst)handvol verse kruiden (munt, koriander, bladpeterselie)olijfoliepeperzout400 g wortelen2 sjalotten1 teentje knoflook1 kl komijnzaden (geroosterd)1 kl ras-el-hanout200 g bulgurcitroensap1 rode c... bekijk recept »

Lamsgebraad met artisjok

1 stuk lamsschouder (ca. 1 kg)200 g spinazie200 g peultjes2 teentjes knoflook12 artisjokharten (bokaal)20 g pijnboompitten200 ml droge, witte wijnolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Spoel de spinazie en blancheer ze 1 minuut in kok... bekijk recept »

Penne met groene groenten

400 g penne1 bundel groene asperges6 lente-uien100 g bladspinazie200 g peultjes200 g doperwten2 bolletjes buffelmozzarella150 ml roomolijfoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Breek de houtige onderkant van de asperges en snij ze schuin in stukjes... bekijk recept »

Wok met runderreepjes

600 g rundvlees (bv. rumpsteak of filet)200 g peultjes2 gele paprika's2 wortelen1 bosje lente-ui2 takjes peterselie1 ei250 ml vleesbouillon100 ml rode wijn2 kl sherry2 el donkere sojasaus1 kl maïszetmeelarachideoliepeperzout1. Snij het vlees in dunne... bekijk recept »

Carpaccio van nieuwe aardappelen met kabeljauw

300 g nieuwe aardappelen4 kabeljauwhazen300 g prinsessenbonen300 g peulen1 sjalot1 potje zure room1 citroen (geperst)1 bosje muntolijfoliepeperzout1. Boen de aardappelen schoon en kook ze - niet té gaar - in gezouten water. Pel ze en snij in d... bekijk recept »

Curry van vis en zeevruchten

0 witte rijst (voor erbij)500 g visfilet (bv. zeeduivel, zeebarbeel)8 scampi's (of grote garnalen, gepeld)2 teentjes knoflook1 kl garnalenpasta (trassi)4 lente-uien2 wortelen100 g peulen100 g diepvries erwt3 cm verse gember20 g gepelde amandelen400 m... bekijk recept »

Pagina 74 van 100