1000 recepten met peultjes
250 g eiernoedels (mie)300 g biefstuk500 g peulen (afgehaald)1 sjalot (gehakt)1 rode peper (ontpit en in stukjes)2 stengels citroengras1 cm gemberwortel (verse)1 el donkere sojasausoliepeperzout1. Kook de peultjes beetgaar in gezouten water. Laat sch... bekijk recept »
600 g aardappelen (klein)4 visfilets (vis naar keuze, elk 200 g)4 el kaviaar (zalm)200 g peulen2 wortelen1 courgette1 bosje lente-uien1 tl poedersuiker200 g room150 ml witte wijn1 el citroensap2 el oliepeterseliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 20... bekijk recept »
1 haantje (ongeveer 1,2 kg)5 wortelen200 g peulen1 el suiker1 kl maïszetmeel50 g boter200 ml kokosmelk750 ml gevogeltebouillon2 el olijfolieverse koriander1 el kerriepoederchilipoederpeperzout1. Snij de wortelen in schuine stukken van zo'n 3 cm l... bekijk recept »
500 g kalfsvlees400 g peulen4 sjalotten400 g champignonsmaïszetmeel150 g zure room2 el citroensap400 ml kalfsfond4 el zonnebloemolie2 el peterselie1 teen knoflooknootmuskaatpeperzout1. Hak de peterselie fijn. Pel de sjalotten en de knoflook en hak ze... bekijk recept »
600 g zeewolffilet4 geroosterde paprika's (in een bokaal)500 g aardappel (in plakjes, voorgekookt)400 g wortelen100 g erwten200 g peultjes2 lente-uien1 ui1 teen knoflook100 g plattekaas (mager)50 ml gevogeltebouillon1 blaadje laurier1 takje tijmolijf... bekijk recept »
500 g linguine150 g peultjes150 g diepvries erwt1 broccoliolijfoliepeperzout1 bosje verse basilicum1 teentje knoflook80 g geraspte parmezaan50 g pijnboompitten1. Maak de pesto. Pluk de blaadjes van het basilicum en spoel ze. Rooster de pijnboompitten... bekijk recept »
4 inktvisringen (tubes)2 sla (harten)1 komkommer1 bosje lente-ui0.25 rammenas (witte)handvol peultjeshandvol eikenbladsla1 rode chilipeperhandvol verse koriander0.5 kl tomatenpuree3 el aioli (kant-en-klaar)1 potje gemengde noten (Thaise, bv Blue Elep... bekijk recept »
800 g kipgehakt1 ui1 chilipeper2 cm geraspt gemberhandvol koriander (gesnipperd)handvol bladpeterselie50 ml melk100 g wit brood (oud)3 el olijfolie1.5 l kippenbouillon1 pakje mie (eiermie)3 lente-uien100 g sojascheuten100 g peultjes1 stengel prei100 ... bekijk recept »
2 steaks (rund)600 g nieuwe aardappelen1 bundel jonge wortelen1 bundel groene asperges200 g peultjes100 g erwten2 el munt (gehakt)2 el bladpeterselie (gehakt)boter1 el sesamoliearachideoliepeperzout1. Spoel de aardappelen grondig. Kook ze ongeschild ... bekijk recept »
600 g lamsfilet800 g krieltjes300 g jonge wortelen (met loof)200 g peultjes200 g tuinbonen4 lente-uien400 ml kalfsfond200 ml room1 el graanmosterdolijfolie1 el gehakt peterselieboterpeperzoutgrof zeezout1. Maak de groentjes schoon. Schil de worteltje... bekijk recept »