Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Risotto Met Lentegroente

40 gr risottorijst 100 gr peultjes 50 gr bospeen 100 gr diepvries of verse doperwten 250 gr asperges 1 lente uitje 100 gr gerookte kippenborst 5 gr olijfolie 15 gr roomboter een halve kippenbouillontablet peper en zout naar smaak Verwarm de olijfolie... bekijk recept »

Gegrilde Kalfsentrecote Op Saffraanrisotto Met Groene Groent

4 kalfsentrecotes (150-175 g per stuk) 3 eetl. olijfolie 2 eetl. notenolie zout en versgemalen peper voor de risotto: 3 sjalotjes 1/2 dl olijfolie zout 1 theel. saffraanpoeder 250 g risottorijst (arborio rijst) 1/2 dl droge witte wijn 6 dl kippenboui... bekijk recept »

Gegrilde Kalfsentrecote Op Saffraanrisotto Met Groene Groent

Kalfsentrecotes (150-175 g per stuk) 3 eetl. olijfolie 2 eetl. notenolie zout en versgemalen peper voor de risotto: 3 sjalotjes 1/2 dl olijfolie zout 1 theel. saffraanpoeder 250 g risottorijst (arborio) 1/2 dl droge witte wijn 6 dl kippenbouillon (va... bekijk recept »

Kalfsfricandeau met lentegroenten

Voor 4 personen: 3 eetl. olijfolie (Mediterrane) 1 ui, gesnipperd 2 stengels bleekselderij, in stukjes 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst 600 g (kalfs)fricandeau 150 ml witte por... bekijk recept »

Kalkoenstoofschotel met paprika

4 kalkoenschnitzels 2 eetl. olijfolie 2 theel. kalkoenkruiden 2 gehakte uien 2 paprika's in reepjes 2 vleestomaten in parten 1 dl (100 cc) room Worcestershiresauce peperSnijd de schnitzel met een scherp mes klein op een goed te reinigen plank. Spoel ... bekijk recept »

Kabeljauw met zomerse groenten en pasta

1 bot witte en groene asperges 1 venkel 1 rode paprika 250 gr. tomaten 200gr. peultjes 1 courgette 4 moten kabeljauw zwarte tagliatelli olijfolie 1 plak lasagne groene kruiden visbouillonBereiding de pasta beetgaar koken de groenten wassen en stukje... bekijk recept »

Mechelse Koekoek met bloemkool

Voor 4 personen: 1 Mechelse Koekoek peper en zout 1 bloemkool 200gram peultjes 4 kolfjes babymais 4 aardappelen(rosa) 4 worteltjes 200gram snijbonen 2 stengels bleekselderij 2 doosjes saffranpoeder 10 eetlepels kippenbouillon 2.5 dl room ... bekijk recept »

Rijst met kip en groenten

Voor 2 personen: 1 kopje arachide- of zonnebloemolie, 1 portie peultjes, 1 rode en 1 groene paprika, 2 wortelen, 1 komkommer, 1 ui, verse babymaïs, bamboe, sojasaus, 300 gr kippenfilet rijst voor twee personen.Maak de groenten schoon en hak ze in kle... bekijk recept »

Roerbak met garnalen

400 gr kortkokende zilvervliesrijstzout2 el zonnebloemolie1 gesnipperde ui1 stukje van 2 cm geraspte gemberwortel1 el kerriepoeder1 rood pepertje zonder zaadjes en in ringetjes gesneden200 gr doperwten250 gr gepelde roze garnalen1 ei2 el sojasaus of ... bekijk recept »

Roergebakken groene bonenmix met kruidige dressing

hoofdgerecht voor 2 of bijgerecht voor 4 personen. Roergebakken bonen: 150 gram sperziebonen 150 gram sugarsnaps (of peultjes) 150 gram doperwtjes (diepvries) 1 blik flageoletten (400 gram) zout 2 eetlepels olijfolie 3 bosuitjes Dressing: 5 eetlepels... bekijk recept »

Pagina 81 van 100