Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Konijnenbout met worteljus

voor 4 personen: 4 konijnenbouten 3 eetlepels boter 50 ml sinaasappelsap 1 eetlepel mosterd 200 ml wortelsap (fles a 750 ml) 1 theelepel gedroogde dragon 1 zakje peen julienne (a 150 g)Konijnenbout bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter ver... bekijk recept »

Gevulde vleesrolletjes

Voor 4 personen: 3oo g varkensgehakt 1 el gehakte peterselie 3 teentjes knoflook 4 runderschnitzels 2 el olie 4 tomaten 2 el Cognac 2 el bloem 80 cc rode wijn tijm peper en zoutVermeng het gehakt met de peterselie, 1 fijngehakt teentje knoflook en zo... bekijk recept »

Voorjaarssalade met escalope van kalfsvlees

4 kalfslapjes1 wortel100 g prinsessenboontjes1 eetlepel bieslook (fijngehakt)150 g salade-assortiment2 theelepels sherry-azijn100 g peultjes1 ui (rood)0.5 paprika's (rood)1 eetlepel kervel (fijngehakt)1 cl olijfolie (extra vierge)- De boontjes beetga... bekijk recept »

Voorjaarssalade met escalope van kalfsvlees

Voor 4 personen: 4 kalfslapjes 1 wortel 100 g prinsessenboontjes 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 150 g salade-assortiment 2 theelepels sherry-azijn 100 g peultjes 1 ui (rood) 0.5 paprika's (rood) 1 eetlepel kervel (fijngehakt) 1 cl olijfolie (extra ... bekijk recept »

Visballetjes met kappertjesjus

• 600 g kabeljauwfilet • 3 sjalotjes • 5 takjes peterselie • 3 eetlepels bloem • zout en peper • 100 g boter • 2 eetlepels kappertjesVis in stukken snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Peterselie fijn knippen. In... bekijk recept »

Vlug klaar lente-ui hachee met varkenshaas en caju

250 g varkenshaas1/4 bouillonblokje (vlees)2 lenteuitjes1 eetlepel cajunkruiden40 g boter1 eetlepel azijn1 theelepel basterdsuiker1 theelepel bloemBereiding: 15 minuten - Snijd de varkenshaasjes in plakken van 1 cm dikte. - Wrijf het vlees in met caj... bekijk recept »

Kipfilet gevuld met kruidenkaas

Voor 4 personen: 100 g verse roomkaas met kruiden 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt 2 plakjes ham 4 kipfilets 3 eetlepels vloeibare margarine 1 eetlepel citroensap 100 ml kippenbouillon (van een tablet)Meng de ... bekijk recept »

Eenvoudig Vispotje

Twee stuks visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of lekker cheapokoolvis)mosterdProvencaalse kruidenbekertje (demi) creme fraiche (maar kokosroom of slagroom is ook goedblokje visbouillonbeetje waterscheutje citroensap of azijnscheutje (olijf)oliekrielaar... bekijk recept »

Roergebakken Kipfilet Met Tomaat En Olijven

1 ui 1 teentje knoflook 10 groene olijven zonder pit 3 gedroogde tomaten op olie 4 tomaten 400 gram kipfilet 2 eetlepel olie vers gemalen peper 1 eetlepel provencaalse kruiden (gedroogd) 3 eetlepels rode pesto 200 g sugar snaps of peultjes 2 eetlepe... bekijk recept »

Kalfsentrecote Met Saffraanrisotto

4 kalfsentrecotes (150-175 g per stuk) 3 el olijfolie 2 el notenolie zout en versgemalen peper voor de risotto: 3 sjalotjes 1/2 dl olijfolie zout 1 tl saffraanpoeder 250 g risottorijst (arborio) 1/2 dl droge witte wijn 6 dl kippenbouillon 50 g boter ... bekijk recept »

Pagina 83 van 100