Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Rosbief met lente groenten en frieten

Voor 4 personen: 1 kg rosbief 6 dikke aardappelen 8 witte asperges 8 groene asperges 8 jonge worteltjes met loof 100 gr peultjes 100 gr fijne boontjes boter peper en zoutKruid de rosbief, schroei hem dicht en laat hem in de oven verder gaar worden ge... bekijk recept »

Tagliatelle met gorgonzola en ham

Voor 4 personen: 100 gram gorgonzola zo’n 15 kerstomaatjes 300 gram tagliatelle (groen of wit) 100 ml slagroom 100 gram gekookte hamblokjes 2 theelepels fijngesneden salieblaadjes (of peterselie)Snijd de gorgonzola in kleine blokjes en halveer d... bekijk recept »

Thaise hamlapjes

4 hamlappen (à 100-125 gram) 2 eetlepels currypasta (rode Thaise) 1,2 liter water 2 bouillonblokjes 2 eetlepels soepgroenten (boeren)(of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond bij de boerensoepgroenten)Snijd de basilicumblaadjes fijn. Besmeer de haml... bekijk recept »

Thaise roerbakschotel met kipfilet

400 gr kipfilet 4 eetlepels olie 2 eetlepels knoflookpasta 2 eetlepels hoi sin saus 2 eetlepels Chinese soja saus 1 eetlepel suiker 1 ons cashewnoten 200 gr groenten naar keuze, bijvoorbeeld: baby ma?s, peultjes, kousenband, wortel, sjalotjes, groene... bekijk recept »

Pasta met Vegetarische pastasaus

1/2 Courgette 1/2 broccoli 1 bakje kleine champignons 1 ui 1 bakje kruidenkaas (ongeveer 150-200 gram) 150 ml creme fraiche olijfolie een wok pasta naar keuze peper en zout naar smaakSnijd de courgette in de lengte in vieren en snijd het vervolgens i... bekijk recept »

Zalmforel met paddestoelen (en madeirasaus)

- 4 kleine zalmforellen (heel) - bloem - 1 doosje champignons - 2 glazen madeira - 4 dl creme fraiche - 1 citroen - 40 gr. boter - peper en zoutLaat de visman de graten uit de forel snijden, zodanig dat de forellen heel blijven. Spoel de forellen goe... bekijk recept »

Groenten en spek in de romertopf

200 gram peultjes 6 stengels bleekselderij 1/2 bloemkool 250 gram brocoli 100 gram champignons 200 gram ontvelde tomaten 2 uien 1 paprika rood of geel 200 gram gerookte spekblokjes of 200 gram in blokjes gesneden ham 2 eetlepels citroensap zout en pe... bekijk recept »

Wild zwijnsbiefstukjes met roomsaus,

4 wilde zwijnsbiefstukjes 2 dl. Slagroom 1 el. gehakte noten of gewelde rozijnen 50 gr. boter of margarine wildkruiden peperBestrooi de wild zwijnsbiefstukjes met wildkruiden. Verwarm 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide... bekijk recept »

Gekookte nieuwe aardappelen met romige mosterdsaus

3 eetlepels boter of margarine 2? eetlepels bloem 1/2 l vleesbouillon 2 eetlepels Franse mosterd 1 eetlepel witte wijn 1 eierdooier peper, zout wat citroensap 1,2 kg geschrapte nieuwe aardappelen- Voor de saus de boter of margarine laten smelten, de ... bekijk recept »

Gepocheerde zalmfilet

4 stukken zalmfilet van plm. 150 gr. 1/4 l. droge witte wijn 1/2 in plakjes gesneden citroen 2 visbouillonblokjes 5 el crème fraîche allesbinder 2 el fijngesneden peterselie 4 kleingesneden augurken witte peperBreng driekwart liter water met de wijn,... bekijk recept »

Pagina 82 van 100