1000 recepten met peultjes
4 kalfsentrecotes (150-175 g per stuk)3 eetlepels olijfolie2 eetlepels notenoliezoutversgemalen peper.VOOR DE RISOTTO: 3 sjalotjes1/2 dl olijfoliezout1 theelepel saffraanpoeder250 g risottorijst (arborio)1/2 dl droge witte wijn6 dl kippenbouillon (v... bekijk recept »
3,5 dl groentebouillon1 ui3 el olijfolie150 gram risottorijst1,5 dl witte wijndiepvries basilicum400 gram peultjesdiepvrieserwten en broccoliroosjes (je kunt ook een Iglo zak nemen voor de makkelijk)verse peper en 25 gram zwarte olijven in stukjes ge... bekijk recept »
4 koppen rijst2 ajuinen1 rode paprika1 groene paprika2 teentjes knoflook of knoflookpasta1 kop peultjes1 worteltomatenpuree500 gr. chorisso of andere pikante salami200 gr. gerookt spekzout,peper + scheutje olijfolie + water- Snijd alle groenten julie... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 eendenborsten van 400 gr./stuk 0,5 l. griottes kersen op sap 2 flesjes Rodenbach 2 soeplepels kristalsuiker 1 soeplepel azijn peper en zout.De eend braden, eerst het vet onderaan daarna de vleeskant. Kruiden en warm houden. Het mee... bekijk recept »
4 filet pur 2 witloofstronkjes 1 botje pijpajuin 2 teentjes look 200 gr oesterzwammen 20 peultjes 4 sneetjes brood 2 sneetjes ganzenleverpastei 4 eetlepels Parmezaanschilfers Vitelma Finesse wat waterBak de filet aan in Vitelma Finesse in een wijde p... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 hazenrugfilets 1 potje ontpitte kersen 8 jeneverbessen tabasco 1/2 liter blik halve peren 1 theelepel suiker 50 gram boter of margarine zout en peper.Laat de kersen uitlekken en bewaar het vocht. Bestrooi de hazenrugfilets met zout... bekijk recept »
4 hazenrugfilets 1 potje ontpitte kersen 8 jeneverbessen tabasco 1/2 l. blik halve peren 1 tl. Suiker 50 gr. boter of margarine zout en peperLaat de kersen uitlekken en bewaar het vocht. Bestrooi de hazenrugfilets met zout / peper. Verwarm 35 ... bekijk recept »
4 hertenbiefstukjes á 125 gr 2 appels 1 dl wildfond 25 gr roomboter citroensap 1 borrelglaasje Calvados 2 eetlepels grofgehakte pecannoten bakboterSchil de appels en verwijder de klokkenhuizen. Snijd de appels in kleine stukjes en besprenkel ze met c... bekijk recept »
250 gr varkenshaas of karbonade, 200 gr champignons, 3 el fijngesneden uien, 100 gr gesneden selderij, ? literblik asperges, 3 el olie, handvol gesneden koolpeultjeswinterpeen, 1 tl knoflook, klein blikje doperwtjes, blikje soepballen, 1 el azijn, 1 ... bekijk recept »
100 gr shii-take of kastanjechampignons3 bosuitjes1 preitje2 visbouillontabletten100 gr sugarsnaps of peultjes200 gr victoriabaarsfilet80-100 gr chinese eiermie50 gr tauge2 el japanse sojasaus2 el rijstwijn of droge sherryzout en peper200 gr grote ge... bekijk recept »