128 recepten met schorseneren
800 g schorseneren30 g gedroogde morieljes4 eidooiers150 ml room (minstens 30% vetgehalte)1 sjalot1 teen knoflook1 scheut citroensap2 el olijfolie2 el boterpeperzout1 el gehakt peterselie (en wat extra voor de afwerking)1. Week de morieljes in warm w... bekijk recept »
800 g schorseneren200 g veldsla (gespoeld)150 g paneermeel5 el witte sesamzaden5 el zwarte sesamzaden2 el bloem2 eieren (losgeklopt)3 el citroensapfrituuroliepeperzoutzoete chilisaus2 el azijn (witte wijn)4 el walnotenolie1 kl vloeibare honing0.5 kl ... bekijk recept »
4 sneden kalfsschenkel (elk 200 g)tagliatelle500 g schorseneren2 el azijn2 el bloem1 el boter1 ui2 stengels bleekselder1 dl witte wijn1 el peterselie (gehakt)peperzout1. Spoel de schorseneren en schil ze onder stromend water. Snij ze in stukken van 4... bekijk recept »
250 g roze garnalen (cocktailgarnalen)1 kg schorseneren500 g oesterzwammen (in repen)4 lente-uien1 cm verse gember2 el olie2 el sojasaus2 el koriander (gehakt)2 el peterselie (gehakt)1 kl sesamzaden (geroosterd)peperzout1. Verwerk de schoongemaakte s... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)50 g spekblokjes1 citroen (sap)300 g schorseneren6 spruitjes1 bloemkool4 eieren1 el maïszetmeel200 g emmentaler200 ml room200 g zure room4 el peterselie (gehakt)peperzout1. Spoel de schorseneren en schil ze onder strom... bekijk recept »
1 citroen (sap)800 g schorseneren2 tomaten1 kl mierikswortel (uit een potje)1 kl suiker200 ml room100 ml groentebouillon1 el bieslook (gesnipperd)kervel (verse)zout1. Voorbereiding: Vul een schaal met een halve liter water en het citroensap. Schil de... bekijk recept »
1 kg schorseneren1 ei1 l melkazijn1 el bloem1 el peterseliepeperzout1. Snij de uiteinden van de schorseneren weg en borstel ze goed schoon onder de waterkraan. Schil ze met een dunschiller en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm. Leg ze vervolgens me... bekijk recept »
1 reefilet (van 800 g)2 schorseneren1 aardappelbroodkruim25 spruiten2 rode bieten1 flesje Rodenbach1 cl zwarte truffel1 dl kalfsfond1 dl truffeljuspeperzout1. Kook de aardappel en de rode bieten gaar. Snij de truffel fijn. Verwarm de oven voor op 180... bekijk recept »
50 g grijze garnalen250 g schorseneren ( 6 extra)45 g boter2 dl room1 dl melk4 cl olijfoliezout1. Schil de schorseneren en snij de 6 extra exemplaren in plakjes. 2. Kook 250 g schorseneren gaar in de melk en de room. Haal van het vuur en mi... bekijk recept »
200 g schorseneren, geschild, gespoeld en in blokjes het sap van 1 citroen600 g bloemige aardappelen, geschild en gekookt4 El ricotta1 sjalot, fijngesnipperd15 g boter200 g champignons, in schijfjes200 ml vloeibare room400 g tongfilets paneermeel zou... bekijk recept »