Recepten met schorseneren

128 recepten met schorseneren

Schorseneren

Schorseneren Het is een licht verteerbare groente en te koop van november tot maart, eigenlijk een vergeten groente! Onder stromend water de schorseneren goed schoonborstelen en een klein uur in water met azijn laten bleken. Wanneer ze blank zijn, afspoelen of heel laten of in grove stukken snijden. + lees meer

Gegratineerde romige schorseneren

1 kg schorseneren citroensap boter 200 ml crème fraîche 100 ml kippenbouillon zout en peper 50 g gesraspte Parmezaanse kaas kervel 1. Was en schil de schorseneren onder de kraan en leg ze ommiddelijk in een bak met water vermengd met citroensap. Hal... bekijk recept »

Schorseneren in witte saus

12 schorseneren 2 citroenen 2 dl water 3 el bloem peper zout 1 tl nootmuskaat 30 gr boter 30 gr bloem 3 dl (soja)melk 2 dl kookvocht 1 tl PH-groentebouillon 1 dl (soja)room1. - Was de schorseneren eerst heel goed, zodat alle aarde verwijderd is.... bekijk recept »

schorseneren met spek en aardappelgratin

100 gr pancetta of gerookt spek 500 gr vastkokend aardappels 400 gr schorseneren 4 wortelen 2 takjes selder 1 teentje look 200 ml room 50 gr zure room 50 gr geraspte kaas 2 sneden bruin brood boter en olie nootmuskaat peper en zout1. Oven ve... bekijk recept »

schorseneren

schorseneren1. trek plastic handschoenen aan schil ze in snelle rechte bewegingen met een dunschiller leg ze in een kom met water en het sap van een halve citroen om bruinverkleuring tegen te gaan. TRADITIONEEL Snij de geschilde schorseneren in stukj... bekijk recept »

gewolte schorseneren

schorseneren1. snij een hoeveelheid schoongemaakte schorseneren in ringetjes van 1 cm dik. Verhit wat olie in een wokpan en roerbak hierin een fijngesnipperde ui en wat spekblokjes. Voeg nu de schorseneren toe en laat ze al roerend 5 minuten meebakke... bekijk recept »

schorseneren op 2 wijzen

schorseneren1. trendy schaaf de schorseneren met een dunschiller in lange, dunne slierten, laat ze 5 minuten koken in gezouten water met wat melk. laat ze uitlekken en dep ze droog. vorm nestjes van de slierten en serveer bij gebraad2. gepureerd stam... bekijk recept »

Nootjes van reebok met mousseline van knolselder,

12 reenootjes een halve knolselder 1 aardappel room 1 pak schorseneren 4 dl wildfond 4 dl rode wijn - een scheutje cognac een scheutje port notenolie boter gebroken amandelen 1 pakje tempurabeslag enkele takjes maggikruid nootmuskaat peper en zoutLaa... bekijk recept »

Carpaccio Van Hertenfilet

320 gr hertenfilet 250 gr schorseneren 2 dl olijfolie 1/2 dl truffeljus (blik) 1/4 dl balsamicoazijn peper en zout 1/4 gehakte ui 1/4 bosje peterselie 1 stuke laurierblad 10 jeneverbessen 1 bosje kervel Schil de schorseneren met een dunschiller en ko... bekijk recept »

Lauwwarme Schorsenerensalade

500 g schorseneren scheut azijn zout scheut melk 1 citroen 3 takjes basilicum of peterselie 1 theelepel (grove) mosterd 3 eetlepels olijfolie (versgemalen) peper 75 g veldsla 1. Boen de schorseneren schoon onder stromend water en schil de wo... bekijk recept »

Schorsenerensoep

500 gr schorseneren 1 preistengel 3 aardappelen 1 ui 2 liter rundsbouillon 1/2 liter melk 2 eigelen, opgelost in een weinig melk Boter Kervelplukjes Broodkorstjes Snijd de schorseneren in kleine stukjes, en laat ze vervolgens gaar koken in wat bouil... bekijk recept »

Pagina 8 van 13