673 recepten met spruitjes
600-750 gram mager rundvlees in plakken van 1/2 cm. dik 4 eetlepels olie zout peper 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels bloem 1 pijpje bier (oud bruin) 2 1/2 dl vleesbouillon (tablet) 2 blaadjes laurier 1 stukje pijpkaneel 3 takjes ti... bekijk recept »
500 gr spruiten 2 groene appels zout en nootmuskaat 2 el olijfolie el citroensap tl suiker bosje peterselieVerwijder de bladeren en de stronkjes van de spruitjes. Of koop schoongemaakte spruitjes. Kook de spruitjes 15 minuten in water met zout. Afgie... bekijk recept »
750 g spruitjes 4 bananen 1 citroen 50 g boter Nootmuskaat 1/8 l water Spruitjes schoonmaken en in 10 minuten koken met zout en water. Ondertussen de bananen schoonmaken en halveren en overgieten met citroensap, zodat de banaan niet verkleurt. In een... bekijk recept »
400 g witte druiven 800 g spruiten zout nootmuskaat Lelijke blaadjes van spruitjes verwijderen en de groente wassen. Overdoen in pan en met water en een snufje zout 10 minuten zachtjes koken. Intussen druiven van tros loshalen en wassen. Na 10 minute... bekijk recept »
500 gram aardappels (afkokers)1 kg spruiten100 gram blanke hazelnotenca. 100 milliliter warme melkzout en versgemalen peper2 eetlepels Dijon mosterd4 eetlepels fijngehakt selderijblad20 gram boter1. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes2. Maak d... bekijk recept »
800 g spruitjes1 sjalot1 teen knoflook150 g chorizo200 g langkorrelrijst700 ml groentebouillon2 el roomkaas (verse)olijfoliepeperzout1. Maak de spruitjes schoon. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. ... bekijk recept »
1 kg everzwijnschouder500 g spruitjes400 g pastinaak250 ml witte wijn300 ml groentebouillon1 el jeneverbessen1 bosje tijm1 el vierkruidenpoeder50 g boterolijfoliepeperzout1. Snij het vlees in stukken. Verhit 2 el olie in een pan en bak daarin de stuk... bekijk recept »
8 plakken gezouten spek1 kg spruitjes250 g kastanjes1 stengel groene selderboter1 kl azijnkruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)5 bolletjes koriander5 zwarte peperbollenversgemalen peperzout1. Pel de kastanjes. Doe ze in een grote ko... bekijk recept »
1 kg spruitjes150 g spekreepjes60 g boter60 g pijnboompittenpeperzout1. Maak de spruitjes schoon: verwijder de buitenste blaadjes en snij er onderaan waar de blaadjes aan elkaar zitten een dun plakje af. 2. Kook de spruitjes 10 à 15 minuten (a... bekijk recept »
8 plakjes ontbijtspek500 g spruiten2 el boter50 ml droge, witte wijn150 ml groentebouillonpeperzout1. Maak de spruitjes schoon en prik ze op spiesjes, terwijl u er het spek tussendoor rijgt. 2. Bak de spiesjes rondom goudbruin in de boter. Blus met d... bekijk recept »