673 recepten met spruitjes
0.5 kg spruitjes1 pakje dadels (ontpit)4 kipfilets (in blokjes)2 plakken gerookt spek (in blokjes)olijfoliepeperzout1. Voorbereiding: Maak de spruitjes schoon. Verwijder het harde stronkje onderaan. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze sc... bekijk recept »
1 lamskroon (minimum 8 koteletjes)1 kg spruitjes125 g spekblokjes12 zilveruien (gepeld)100 ml vleesfond100 ml rode wijn1 kl honing1 kl tijm (gerist)boteroliepeperzout1. Deglaceer de braadslee van het vlees met de fond. Schraap de aanbaksels los. Giet... bekijk recept »
4 braadworsten150 g lamsschouder750 g spruiten800 g aardappelen2 winterwortelen1 stengel bleekselder2 rapen3 uien4 takjes tijm4 blaadjes laurier2 kruidnagelsnootmuskaatpeperzout1. Schraap de wortelen en snij ze in stukken. Pel de uien en snij ze grof... bekijk recept »
150 g gerookt spek (in blokjes)400 g spruiten500 g vastkokende aardappelen1 sjalot1 teentje knoflooknootmuskaatpeperzout1. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Laat ze meteen schrikken in ijswater en goed uitlekk... bekijk recept »
250 g gerookt spek (in reepjes)1 kg spruitjes2 zoete appels1 el boter1 el fijne suikernootmuskaatpeperzout1. Maak de spruitjes schoon. Kook ze gaar in ruim water met een snuifje zout. Giet af en laat uitlekken. 2. Schil de appels, verwijder klokhuis ... bekijk recept »
4 braadworsten125 gerookt spek (in blokjes)500 g spruitjes1 ui (in reepjes)1 teen knoflook (gehakt)250 g champignons (in kwartjes)2 wortelen (in plakjes)peperzout1. Snij de ui in reepjes. Hak de knoflook fijn. Snij de champignons in kwartjes. Snij de... bekijk recept »
1.5 kg spruitjes250 g gerookt spek1 el boter200 g emmentaler (gemalen)peperzout1. Maak de spruitjes schoon. Kook ze gaar in ruim water met een snuifje zout. Giet af en laat uitlekken. Vermeng met de boter. Kruid met peper en zout. 2. Snij het spek in... bekijk recept »
4 struisvogelfilets (elk 140 g)4 pakjes ham300 g spruitjes1 tl mierikswortel (potje)2 appels2 el citroensap100 ml witte wijn100 ml gevogeltebouilloncalvados2 el olie2 el boter2 el dijonmosterd4 lente-uien1 sjalot200 ml roomuit de molen peperzout1. Ma... bekijk recept »
1 kg spruiten, 350 gr magere spekdobbelsteentjes, 1 zakje soepgroenten, 1 grote ui, 1 teenje knoflook, 3 el ketjap manisMaak de spruiten schoon en snijd ze door de helft. Blanceer de spruiten (3 min.). Maak de ui schoon en snijd deze in kleine stukje... bekijk recept »
1 kg bloemige aardappelen200 ml volle melk, warm20 g boter nootmuskaat2 eieren, lichtjes losgeklopt30 ml truffelolie150 g veenbessen150 ml honing1 blok tofu, in sneetjes van 0,5 cm3 El sojasaus2 El esdoornsiroop 1⁄2 tl tijm, 1⁄2 tl komijn, 1⁄2 tl dil... bekijk recept »