Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Vegetarische bouillon met orecchiette, spruitjes en wortelen

1 ui, fijngesnipperd 3 El olijfolie 1 l groentebouillon 3 wortelen, in schijfjes 2 El tijm 500 g spruitjes, in 2 gesneden 150 g orecchiettepasta4 lente-uitjes, gesnipperd peper van de molen 1. Bak in een kookpan de ui glazig in olijfolie en giet er d... bekijk recept »

Verse groentesoep met spruitjes en balletjes van saucijzenvlees

voor de bouillon:500 gram runderpoeletmespuntje zout2 kruidnagelen1 ui1/2 prei, gespoeld1/2 winterwortel, geschild1 handje peterselie1 groot laurierblad1 stukje foelievoor de vulling:100 gram bloemkoolroosjes100 gram spruitjes100 gram sperzie... bekijk recept »

Spruitjes met spekjes en noten

1. Kook 600 gram schoongemaakte spruitjes 6 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Bak 100 gram magere gerookte spekblokjes krokant in een hete wok. Schep ze uit de wok. Verhit 1 eetlepel olijfolie en roerbak hierin 1 teentj... bekijk recept »

Spruitjes met gorgonzolasaus

1. Kook 600 gram schoongemaakte spruitjes 8-10 minuten. Verwarm intussen 250 ml melk met 1 zakje bechamelsaus of witte saus en roer goed tot de saus bindt. Voeg 75 gram gorgonzola, in stukjes, toe en laat de kaas in de saus smelten. Giet de spruitjes... bekijk recept »

Krokante spruitjes met sinaasappeldip

1. Kook 600 gram schoongemaakte spruitjes 8-10 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Klop een beslag van 150 gram gezeefde bloem, 2 eieren, 4 eetlepels witte wijn of water, zout en peper en laat dit even rusten in de k... bekijk recept »

Spruitjes met mosterd en honing

1. Kook 600 gram schoongemaakte spruitjes 8-10 minuten of stoom ze in een stoompan met deksel 12-14 minuten tot ze beetgaar zijn. Verhit 50 gram boter of vloeibaar bakproduct en voeg er 3 theelepels grove mosterd en 2 theelepels honing aan toe. Schep... bekijk recept »

Spruitjes met groene kruiden

1. Kook of stoom 600 gram schoongemaakte spruitjes in 8-12 minuten beetgaar en houd ze even warm. Verhit 50 gram boter tot deze goudbruin is en blus af met 1,5 eetlepel wittewijnazijn of citroensap. Schep er 2 eetlepels gehakte verse peterselie, tijm... bekijk recept »

Pittige spruitjes met geroosterde pijnboompitten

1. Kook 600 gram schoongemaakte spruitjes 8 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Rooster 2 eetlepels pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin en zet ze apart. Verhit 25 gram boter of vloeibaar bakproduct en roe... bekijk recept »

Geroosterde spruitjes met rode ui en tijm

500 g spruitjes, gehalveerd250 g rode ui, in partjes3 takjes tijm of gemengde Italiaanse kruiden2 eetl. olijfoliebakplaat met bakpapier1. Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de spruitjes circa 1 minuut in water met zout. Giet ze af en spoel onde... bekijk recept »

Salade met spruitjes uit de oven

6 eetlepels olijfolie1 eetlepel honing3 eetlepels balsamicoazijn400 gram spruitjes, schoongemaakthandje verse rozemarijn, fijngehakt100 gram bacon, in plakken100 gram gemengde sla50 gram parmezaanse kaas1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Klop een dres... bekijk recept »

Pagina 36 van 68