Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Spruitjes met kaassaus

1 stuks Grote Ui 2 zakjes Kaassaus (voor 250 ml) 500 gram spruitjes schoongemaakt 200 gram Spaghetti 1 doosje Roerbakblokjes (vegetarisch) 1 theelepel Knoflookpasta1. Kook de spruitjes 8 min. in weinig water. Snij de ui in stukjes, roerbak de ui met ... bekijk recept »

spruitjes in witte wijn met worst

4 luikse of liburgse boerenworst 125 gram spekblokjes 500 gram spruitjes 1 ui 3 wortelen boter witte wijn1. kuis de spruitjes en was ze2. kuis de wortelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1cm,3. kuis en snijd de ajuin in reepjes4. verwarm de bo... bekijk recept »

Roergebakken spruitjes met pecannoten

500 g kleine spruiten 40 g pecannoten 2 kneepjes Solo Vloeibaar 2 tenen knoflook 1. Kook de spruiten 2 à 3 minuten. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. 2. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een w... bekijk recept »

Herfsthaasje met puree

Voor 4 personen: 6 herfsthaasjes (een heerlijk gevuld varkenshaasje met een kruidige Rambol) Voor de groenten: 1 kg spruitjes 50 g boter muskaatnoot Voor de saus: 50 g boter 50 g bloem 1/2 liter halfvolle melk 50 g gemalen Parmezaanse of Gruyérekaas ... bekijk recept »

Herfststamppot

Voor 4 personen: 1kilo aardappels 500 g spruitjes zout 150 g gerookte spekreepjes 2 appels (Granny Smith) appelboor 50 g blanke hazelnoten 2 eetlepels boter 100 ml melk peperSchil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken Maak 500 g spruitje... bekijk recept »

De bloemkoolpuree van Janet Noome

300 gr bloemkool in grove roosjes100 gr knolselderij in stukken grof zeezout 2 el Gran Pardano kaasnootmuskaat 1 el olijfolie100 gr rookspek in dobbelsteentjes 300 gr schoongemaakte spruitjes 50 gr ongezouten cashewnoten 100 ml ongeslagen slagroom 1.... bekijk recept »

Spruitjesstoemp

4 aardappelen1 kg spruitjes5 cl melk2 kl boternootmuskaatpeperzout1. Maak de spruitjes schoon. Snij onderaan een dun plakje van het stronkje, haal de losse buitenste blaadjes weg. Spoel ze. Snij ze in kwartjes. Schil de aardappelen, snij ze in stukke... bekijk recept »

Romige spruitjessoep

2 eetl. olie1 ui, gesnipperd2 kruimige aardappels, geschild en in dobbelsteentjes2 teentjes knoflook, gesnipperd1 eetl. kerriepoeder500 g spruitjes, schoongemaaktzout en versgemalen peper1 l hete kippen- of groentebouillon van tablet100 ml kookroom20... bekijk recept »

Spruitjessoep met spekjes

500 gram spruitjes 1 aardappel 1 ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 1 l kippenbouillon 1 theelepel kerripoeder 1 dl room olijfolie 125 g spekreepjes, gerookt 8 el broodkorstjes1. maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. schi... bekijk recept »

Varkensmignonnettes op z’n Brussels

4 st varkensmignonette en 200 gr gerookte spekblokjes of reepjes 4 stronken witloff en 400 gr spruitjes 1 sap van halve citroen en 2 dl vleesbouilon 800 gr aardappelen en 1/3 bosje peterselie1. Voorbereiding- Maak een inkeping in het voetje van de ... bekijk recept »

Pagina 39 van 68