Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Pompoensoep I

Pompoen is een bijzondere groente die opvalt door zijn prachtige kleur, grillige vorm en bijzondere smaak. De reuzepompoen is heel lang te bewarenmits de steelaanzet in tact is. De zaden gebruiken het vrucht vlees als voedingsbodem. Als u de groente ... bekijk recept »

Beenham met sinaasappel-kaneelsaus

5 sinaasappels1 beenham naturel (ca. 600 g)50 gram geschaafde of hele amandelen fijngehakt2 eetlepels marmelade of abrikozenjam1/2 eetlepel gehakte verse rozemarijn of tijm of 1 theelepel gedroogd1 theelepel kaneelpoeder50 gram boter200 millilite... bekijk recept »

Rollade met cranberry s en noten

600 g varkensfilet of -fricandeau1 eetl. verse gehakte tijm of rozemarijn of 1 theel. gedroogd1 appel, geschild, in blokjes2 eetl. citroensap150 g gedroogde cranberrys50 g hazel- of walnoten, grof gehakt3 eetl. paneermeel of fijn broodkruim75 g boter... bekijk recept »

Spruitjessouffl met spek

600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukkenzout en versgemalen peper500 g spruiten, schoongemaakt en in plakjes100 ml warme melk (Melkan)2 eetl. boter200 g gerookte spekblokjes1 ui, gesnipperd1 eetl. kerriepoeder2 eieren, gesplitst1. Kook de a... bekijk recept »

Runderbouillonsoep met groenten

0,200 kg ui 0,150 kg wortel 0,100 kg knolselder 0,100 kg bleekselder 0,200 kg prei 0,100 kg bloemkool 0,100 kg raap 0,050 kg spruit 0,050 kg prinsessenboon 0,050 kg doperwt 0,050 kg engelenhaar 0,010 kg peterselie 3,500 l blanke fond 0,075 kg b... bekijk recept »

Waterzooi van fazant

1 fazant 1 ajuin bestoken met een 10-tal kruidnagels 1 stuk witte selder 2 wortelen 1 kruidentuiltje 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon peper en zout 0.5 kg seizoengroenten(bijv. raapjes, wortel, knolselder, broccoli, paddestoelen, schor 1 dl lig... bekijk recept »

Patrijs met oesterzwammen

2 patrijzen olijfolie 1 dl cognac 1 dl kalfsfond 10 g truffel 50 g boter 1 kg aardappelen 250 g knolselder 250 g spruiten 1,5 dl room peper zout1. Kook de aardappelen, de knolselder en de spruitjes beetgaar. Pureer ze met de room tot een stoemp ... bekijk recept »

Stoverij van everzwijn

1 à 2 voorpoten van het everzwijn bloem wildbouillon 2 wortelen 2 laurierbladen 1 takje tijm 1 bosje peterseliestelen 1 kl peperbolletjes 1 ui met binnenste schil eraan 3 kruidnagels peper en zout boter1. Snijd het vlees, waarvan je dus van alle... bekijk recept »

Fazantenfilet met donkere Leffe

600 gr fazantenfilet 100 gr gerookte spekblokjes 1 ui fijn gesnipperd 20 gr vetstof wild kruiden 20 gr bloem 33 cl donkere leffe 25 gr bruine suiker1. Men kruid de stukjes fazantenfilet met de wildkruiden. Men doet vetstof in een stoofketel en laa... bekijk recept »

Hollandse Hachee met een Oosters tintje

750 gr doorregen runderlappen 4 dikke uien i in halve ringen 4 sjalotjes in stukken 50 gr boter 1 scheut rode wijn 1 el bruine basterd 1 flinke el tomatenpuree 2 1/2 el witte wijnazijn 5 kruidnagels 3 laurierblaadjes 5 zwarte peperkorrels gekneusd... bekijk recept »

Pagina 66 van 68