Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Verpakte Beenham Met Cranberrysaus

Benodigdheden 75 g walnoten/ 0.5 pak witbroodmix/ 2 theelepels tijmblaadjes/ 1 beenham naturel/ vloeibare honing/ 1 zakje Knorr Cranberrysaus/ 2.5 dl sinaasappelsap / 1 eetlepel rode port Bereiding Hak de walnoten grof. Bereid de broodmix volgens de ... bekijk recept »

Wild Zwijn-paddenstoelstoofpot

1 kg wild zwijnspoulet zonder botplm. 500 g paddestoelen (kastanjechampignons/oesterzwammen/shii-take)4 uien2 teentjes knoflook2 plakken knolselderij200 g spekblokjes4 dl rode wijn1 el gedroogde tijm1 el rozemarijnenkele takjes selderij100 g boterzou... bekijk recept »

Truffel-aardappelpartjes Uit De Oven

- Truffel aardappel voor 2 personen - 3 eetlepels olijfolie - teentje knoflook - kruidenzout - spice route kruidenmix - beetje verse basilicum en bieslook Hulpmiddelen Braadslee Hulpmiddelen - Braadslee Voorbereiding - Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »

Hespengebraad Met Groenterijst

- 1 hespengebraad van 750 g - boter om te bakken - vers gemalen peperzout Voor de groenterijst: - 2 eetlepels arachide-olie - 2 gehakte lookteentjes - 1 eetlepel geraspte gember - 2 kleingesneden preiwitten - 2 wortelen in plakjes - 150 g spruitjes -... bekijk recept »

Blinde Vinken Op Brusselse Wijze Met Spruitenstamppot

8 blinde vinken1 ui2 koffielepels griessuiker1/2 l bruin Brussels bier (bv. Faro)1/2 l ontvette kippenbouillon2 eetlepels tomatenpureema?szetmeel om te bindenmosterdtijmlaurierpeperzout1 klont verse boter. Spruitenstamppot: 750 gr bloemige aardappele... bekijk recept »

Kalfs Medaillons

4 Kalfs medaillons,1 el ketjap manis2 el. olijfolie1 theelepel tabascopeperzout6 sjalotjes250gr oesterzwammen100gr boter35cl whisky1/2dl bouillon2dl koksroom. Voorbereiding Marineer de medaillons 1 uur in een mengsel van ketjapolijfolietabasco peper ... bekijk recept »

Varkenshaas Met Champigon-roomsaus

Voor de varkenshaas:2 varkenshaasjes circa 300 gram 6 gram zout.150 gram boter. Voor de champignon-roomsaus:150 gram verse champignon.40 gram boter.citroensap.1/2 liter bouillon 30 gram bloem Hulpmiddelen Braadpan Hulpmiddelen - Braadpan Voorbereidi... bekijk recept »

Eendenborst Gemarineerd In Rode Wijn En Creme De Cassis Met

MARINADE: 2 dl rode wijn 1 dl rode port ? dl creme de cassis 1 takje rozemarijn of 2 theelepels gedroogd 3 eetlepels olie peper en zout EN VERDER: 2 grote of 4 kleine eendenborstfilets (zelf neem ik altijd tamme eendenborstfilets) 75 gr koude boter 4... bekijk recept »

Italiaanse Wildpeper

1 zakje (gedroogde) paddenstoelen1 grote ui4 tenen knoflook1 grote winterwortel4 stengels bleekselderij200 gr shii-take of kastanjechampignons2 kg wildpouletzoutversgemalen peper1 dl olijfolie150 gr spekblokjes1/2 fles volle rode wijn1/4l vleesbouill... bekijk recept »

Stoofperen

750 gram stoofperen (roodkokende) ? el kaneel 200 gram suiker 1 dl rode port of zoete Spaanse vruchtenwijn 1 st citroenschil ? el aardappelzetmeel Bereidingswijze Schil de stoofperen. Snij deze door vieren en snij de kern met pitjes eruit. Voeg de ka... bekijk recept »

Pagina 64 van 68