Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Hollandse Hachee met een Oosters tintje

750 gr doorregen runderlappen 4 dikke uien i in halve ringen 4 sjalotjes in stukken 50 gr boter 1 scheut rode wijn 1 el bruine basterd 1 flinke el tomatenpuree 2 1/2 el witte wijnazijn 5 kruidnagels 3 laurierblaadjes 5 zwarte peperkorrels gekneusd... bekijk recept »

Kalkoenfilet met gandaham en roquefort

500 à 600 gr kalkoenfilet olijfolie solo, bakken en braden 1 ui 1 wortel 1 laurierblad 1 takje tijm 4 plakjes gandaham 100 gr roquefort of gorgonzola, of.... 3 dl gevogeltebouillon solo vloeibaar 1 el gehakte platte peterselie peper&zou... bekijk recept »

Hoevekip met dragon

1 hele hoevekip keukenkoord om op te binden 2 l kippenbouillon 2 pastinaken 4 eetlepels tuinbonen 2 lenteuitjes 1 l melk 1/2 l room 1/2 l kippenbouillon flinke bos verse dragon 3 el Solo vloeibaar 8 spruitjes 8 girolletjes (champignons) 200 g pan... bekijk recept »

Kalkoengebraad met champignonsaus

1 kalkoengebraad(800-1000 g) 1 bakje champignons 2 dl room 1.5 kg aardappels (bintje) sezoensgroenten1. Kalkoengebraad, dicht schroeien in pan. In ovenschotel doen en 1u in de oven bakken op 180°.half weg tijd eens draaien. Laten afkoelen. Snijden ... bekijk recept »

Feestelijke waterzooi van kalkoen

4 kalkoenfilets 1 l kippenfond of bouillon 4-6 vastkokende aardappelen 2 wortelen 1/2 preiwit 5 stronkjes witloof een scheutje sherry een klontje Solo 1 dl room 1 eidooier handvol verse dragon en kervel handvol paarse spruitjes peper en zeezo... bekijk recept »

Rosbief Speciaal 2

1 kilogram Rosbief aan een stuk, 1 blik tomatenpuree (140 gram), 1 bak soepgroenten (kant en klaar), 1 volle eetlepel bloem, plm. 80 gram boter, peperzout. Hulpmiddelen Hapjespan Hulpmiddelen - Hapjespan Voorbereiding Geen Bereidingswijze Vlees met ... bekijk recept »

Hazenbout Gesoofd In Wijn

2 hazenbouten klont boter versgemalen grove peper zout 3 knoflookteentjes 2 sjalotjes laurierblaadje paar takjes verse tijm 2 glaze rode wijn kruidnageltje theelepel maizena water Hulpmiddelen Goeie stoofpan Hulpmiddelen - Goeie stoofpan... bekijk recept »

Konijn Op Z?n Limburgs

1? kilo konijnendelen, 2? dl. azijn, 7? dl. water, 6 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 20 witte of zwarte peperkorrels, 1 citroenuitgeperst en dan in schijfjes, 2 uienin ringen, 100 gram boter of 3 eetlepels olieHulpmiddelen Schaal met dekselbraadpanH... bekijk recept »

Gestoofd Konijn

Konijnenboutenolijfolieuien (rode of zoete zijn ook prima)bruin biermangochutneypeperzoutroosmarijn of tijmallesbinder. Hulpmiddelen Braadpanzeef Hulpmiddelen - Braadpanzeef Bereidingswijze Braad een aantal konijnenbouten aan in hete olijfolie. temp... bekijk recept »

Hertenrugfilet Met Vosbessensaus.

800 gram hertenrugfilet. 100 gram vosbessenpuree. 4 dl wildfond. 2 glazen rode wijn. 50 gran in kleine blokjes gesneden. zout en vers gemalen peper. Bereidingswijze Wrijf de hertenrug filet in met zout en peper. Bak ze in wat boter lichtbruin. Zet de... bekijk recept »

Pagina 64 van 68