673 recepten met spruitjes
- 1 stuk beenham van ca. 1 kg - ½ kg rode uien - 2 eetl. olie - 1 dl. rode wijnazijn - 1 ui - veel kruidnagels - 1 wortel - 2 takjes tijm - 3 eetl. mosterd - 3 eetl. honing - 2 theel. gedroogde tijmMaak eerst de uienmarmelade (kan een dag van tevoren... bekijk recept »
1 lamsschouder, het formaat bepaal jezelf ca. 4 grote blikken ganzen vet, de schouder moet volledig onderstaan facultatief: rozemarijn of look of tijm of peper en zoutHet ganzenvet aan de kook brengen, eventueel de kruiden erbij doen, de lamsschouder... bekijk recept »
4 piepkuikens8 plakjes ontbijtspek (kleine)1 el bloem200 ml kippenfond400 g spruitjes (gehalveerd)2 wortelen (grote, in plakken)200 g diepvries erwt1 blokje groentebouillon8 aardappelensaffraan (1 envelopje)olijfolieboterpeperzout1. Schil de aardappe... bekijk recept »
600 g varkenshaas2 preiwitten1 bundel wortelen (met loof)200 g spruitjeshandvol diepvries erwt200 ml droge, witte wijn200 ml kippenbouillonrode peperbolletjesboterpeperzout1. Maak de prei en wortelen schoon en snij ze in julienne (lange dunne reepjes... bekijk recept »
1 kilogram Rosbief aan een stuk, 1 blik tomatenpuree (140 gram), 1 bak soepgroenten (kant en klaar), 1 volle eetlepel bloem, plm. 80 gram boter, peperzout. Hulpmiddelen Hapjespan Hulpmiddelen - Hapjespan Voorbereiding Geen Bereidingswijze Vlees met ... bekijk recept »
2 hazenbouten klont boter versgemalen grove peper zout 3 knoflookteentjes 2 sjalotjes laurierblaadje paar takjes verse tijm 2 glaze rode wijn kruidnageltje theelepel maizena water Hulpmiddelen Goeie stoofpan Hulpmiddelen - Goeie stoofpan... bekijk recept »
1? kilo konijnendelen, 2? dl. azijn, 7? dl. water, 6 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 20 witte of zwarte peperkorrels, 1 citroenuitgeperst en dan in schijfjes, 2 uienin ringen, 100 gram boter of 3 eetlepels olieHulpmiddelen Schaal met dekselbraadpanH... bekijk recept »
Konijnenboutenolijfolieuien (rode of zoete zijn ook prima)bruin biermangochutneypeperzoutroosmarijn of tijmallesbinder. Hulpmiddelen Braadpanzeef Hulpmiddelen - Braadpanzeef Bereidingswijze Braad een aantal konijnenbouten aan in hete olijfolie. temp... bekijk recept »
800 gram hertenrugfilet. 100 gram vosbessenpuree. 4 dl wildfond. 2 glazen rode wijn. 50 gran in kleine blokjes gesneden. zout en vers gemalen peper. Bereidingswijze Wrijf de hertenrug filet in met zout en peper. Bak ze in wat boter lichtbruin. Zet de... bekijk recept »
-2 el. boter. -1 el. bloem. -3 of 4 dl. bouillon en /of braadjus. -1 dl. slagroom. -1/2 dl. port. -50 gr. gehakte walnoten. -peper en zout. Hulpmiddelen -schaal Hulpmiddelen - -schaal Bereidingswijze -Smelt de boter. -Doe de bloem erbij. -Laat het m... bekijk recept »