673 recepten met spruitjes
2 sjalotjes2 tenen knoflook1 bakje kastanjechampignons85 g boter1 laurierblaadje1 takje rozemarijn1 dl rode wijn1 pot wildfond (380 ml) of eigengetrokken fond4 springboksteakszoutpeper. Voorbereiding Sjalotjes pellen en snipperenchampignons schoonveg... bekijk recept »
Ingredienten 1500 g lamsschouder c.q. lamsboutlapjesin blokjes van 3 cm (n.b. het klein los gesneden ronde stukje bot gewoon laten meedoen in het proceskan evt. aan het eind er uit gevist worden.) 2 volle el bloem. peper en zout. 8 el olijfolie. 3 a ... bekijk recept »
50 g margarine 25 g bloem 3 1/2 deciliter melk 50 g geraspte oude kaas zout peper 3 zwarte olijven 4 kipfilets à 100 g 75 g gerookte magere spekblokjes In steelpan 25 g margarine smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk... bekijk recept »
8 borstjes van kip, kalkoen, eend, d; uif of ander blank vlees 1 boter 1 flesje blond bier 3 eetlepels honing 300 deciliter room 4 takjes tijm 150 gm groenten (broccoli, bloemkoolroosj; es, spruitjes, haricot 1 etc.) 4 stronkjes witloof 12 mooie aard... bekijk recept »
50 g margarine 25 g bloem 3 1/2 deciliter melk 50 g geraspte oude kaas zout peper 3 zwarte olijven 4 kipfilets à 100 g 75 g gerookte magere spekblokjes In steelpan 25 g margarine smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk... bekijk recept »
6 small uien 25 gm boter 150 deciliter donker bier 1 theelepel(s) tijm 2 entrecotes a 150 gr 1 sneetje ontbijtkoek 1 zout, peper Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ca. 2 m... bekijk recept »
4 lamskoteletjes 3 eetlepel(s) balsamico 1 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) bruine suiker 1 tijm 1 ui 1 maizena 50 gm boter of margarine 1 eetlepel(s) jeneverbessen 2 laurierblaadjes 250 ml rode port 400 ml kippenbouillon 250 gm cranberries 160 gm... bekijk recept »
2 kalfsoesters 1 losgeklopt ei 2 plakjes geitenkaas 2 plakjes rauwe ham zout peper 1 el fijngesneden sjalot 2 el fijngesneden peterselie 1/2 tl paprikapoeder olie 2 kalfsoesters insnijden (niet helemaal doorsnijden) en openleggen. Binnenkant van v... bekijk recept »
1 fazant van ca. 1 kg Versgemalen peper Zout 125 gr boter 2 plakken vers spek 50 gr Ardennerham 10 jeneverbessen 3 dl wildbouillon 2 dl rode wijn 1/2 dl gin 20 gr bloem 50 gr fijne pate 1/2 dl koffieroom Verwijder het eventueel overtollige vet van d... bekijk recept »
1 parelhoen van ca. 1 kg Versgemalen peper Zout 125 gr boter 2 plakken vers spek 50 gr Ardennerham 10 jeneverbessen 3 dl wildbouillon 2 dl rode wijn 1/2 dl gin 20 gr bloem 50 gr fijne pat‚ 1/2 dl koffieroom Verwijder het eventueel overtollige ... bekijk recept »