Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Springboksteak Met Rozemarijnjus

2 sjalotjes2 tenen knoflook1 bakje kastanjechampignons85 g boter1 laurierblaadje1 takje rozemarijn1 dl rode wijn1 pot wildfond (380 ml) of eigengetrokken fond4 springboksteakszoutpeper. Voorbereiding Sjalotjes pellen en snipperenchampignons schoonveg... bekijk recept »

Lamsstoofpot Bellisimo

Ingredienten 1500 g lamsschouder c.q. lamsboutlapjesin blokjes van 3 cm (n.b. het klein los gesneden ronde stukje bot gewoon laten meedoen in het proceskan evt. aan het eind er uit gevist worden.) 2 volle el bloem. peper en zout. 8 el olijfolie. 3 a ... bekijk recept »

Kipfilet met kaassaus

50 g margarine 25 g bloem 3 1/2 deciliter melk 50 g geraspte oude kaas zout peper 3 zwarte olijven 4 kipfilets à 100 g 75 g gerookte magere spekblokjes In steelpan 25 g margarine smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk... bekijk recept »

Bruine borstjes met bier en honing

8 borstjes van kip, kalkoen, eend, d; uif of ander blank vlees 1 boter 1 flesje blond bier 3 eetlepels honing 300 deciliter room 4 takjes tijm 150 gm groenten (broccoli, bloemkoolroosj; es, spruitjes, haricot 1 etc.) 4 stronkjes witloof 12 mooie aard... bekijk recept »

Kipfilet met kaassaus

50 g margarine 25 g bloem 3 1/2 deciliter melk 50 g geraspte oude kaas zout peper 3 zwarte olijven 4 kipfilets à 100 g 75 g gerookte magere spekblokjes In steelpan 25 g margarine smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk... bekijk recept »

Entrecote met in bier gestoofde uien

6 small uien 25 gm boter 150 deciliter donker bier 1 theelepel(s) tijm 2 entrecotes a 150 gr 1 sneetje ontbijtkoek 1 zout, peper Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ca. 2 m... bekijk recept »

Lamskoteletjes met cranberriesaus

4 lamskoteletjes 3 eetlepel(s) balsamico 1 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) bruine suiker 1 tijm 1 ui 1 maizena 50 gm boter of margarine 1 eetlepel(s) jeneverbessen 2 laurierblaadjes 250 ml rode port 400 ml kippenbouillon 250 gm cranberries 160 gm... bekijk recept »

Gegrilde cordon bleu’s

2 kalfsoesters 1 losgeklopt ei 2 plakjes geitenkaas 2 plakjes rauwe ham zout peper 1 el fijngesneden sjalot 2 el fijngesneden peterselie 1/2 tl paprikapoeder olie 2 kalfsoesters insnijden (niet helemaal doorsnijden) en openleggen. Binnenkant van v... bekijk recept »

Fazant met Ardennerham

1 fazant van ca. 1 kg Versgemalen peper Zout 125 gr boter 2 plakken vers spek 50 gr Ardennerham 10 jeneverbessen 3 dl wildbouillon 2 dl rode wijn 1/2 dl gin 20 gr bloem 50 gr fijne pate 1/2 dl koffieroom Verwijder het eventueel overtollige vet van d... bekijk recept »

Parelhoen met Ardennerham

1 parelhoen van ca. 1 kg Versgemalen peper Zout 125 gr boter 2 plakken vers spek 50 gr Ardennerham 10 jeneverbessen 3 dl wildbouillon 2 dl rode wijn 1/2 dl gin 20 gr bloem 50 gr fijne pat‚ 1/2 dl koffieroom Verwijder het eventueel overtollige ... bekijk recept »

Pagina 65 van 68