673 recepten met spruitjes
1 parelhoen van ca. 1 kg Versgemalen peper Zout 125 gr boter 2 plakken vers spek 50 gr Ardennerham 10 jeneverbessen 3 dl wildbouillon 2 dl rode wijn 1/2 dl gin 20 gr bloem 50 gr fijne pat‚ 1/2 dl koffieroom Verwijder het eventueel overtollige ... bekijk recept »
Pompoen is een bijzondere groente die opvalt door zijn prachtige kleur, grillige vorm en bijzondere smaak. De reuzepompoen is heel lang te bewarenmits de steelaanzet in tact is. De zaden gebruiken het vrucht vlees als voedingsbodem. Als u de groente ... bekijk recept »
4 piepkuikens8 plakjes ontbijtspek (kleine)1 el bloem200 ml kippenfond400 g spruitjes (gehalveerd)2 wortelen (grote, in plakken)200 g diepvries erwt1 blokje groentebouillon8 aardappelensaffraan (1 envelopje)olijfolieboterpeperzout1. Schil de aardappe... bekijk recept »
600 g varkenshaas2 preiwitten1 bundel wortelen (met loof)200 g spruitjeshandvol diepvries erwt200 ml droge, witte wijn200 ml kippenbouillonrode peperbolletjesboterpeperzout1. Maak de prei en wortelen schoon en snij ze in julienne (lange dunne reepjes... bekijk recept »
400 gr. bloem -75 gr. boter -1 bouquet garni -1 crepine -1 el. mosterd -1 ei -Foelie -5 hazenrugfilets -4 jeneverbessen -1 el. korianderverse -2 kruidnagels -1 blad laurier -1 sch. olie -Peper -Peperkorrel -1 el. preisselbeeren -5 l. ... bekijk recept »
100 gr. boterwaarvan 50 gr. koud in blokjes - 12 kleine uitjes (verse zilveruitjes of gehalveerde sjalotjes) - 1 hele Hazerug - zout/peper - 1 deciliter Rode wijn (Bourgogne of een Medoc)- 2 eetlepels Wildfond - 1 eetlepel rode bessengelei of cranbe... bekijk recept »
1 konijn/haas (wild of tam)3 a 4 uienwijn (rode of witte)2 a 3 goudreinettenpeperkoek (ontbijtkoek)laurierblaadjesjeneverbessenevt. zwarte peperkorrelszout & peper. (alle hoeveelheden zijn eigenlijk afhankelijk van eigen smaak en de hoeveelheid vlees... bekijk recept »
4 blaadjes bladerdeeg,1 st bleekselderij100 gr pate(knoflook),25 gr boter4 hazerug filet,zout en peper1 dl port(rood),2 dl wildfond,0,5 dl cognac,1 tl piment,4 el bosvruchtenjam1 eidooier. Bereidingswijze Laat het bladerdeeg ontdooien.schil de bleeks... bekijk recept »
1 sjalotje 1/2 teentje knoflook 1 eetlepel honing 1 pot vleesfond(380 ml AH) 5 eetlepels boter of margarine 1 dl rode port 2 eetlepels rode wijnazijn 2 varkenshaasjes( a 300 gr) zout peper 4 salieblaadjes(uit zakje italiaanse kruidenmix AH... bekijk recept »
1 stuk courgette 1 stuk aubergine 8 Teentjes Knoflook 1 Koffielepel Olijfolie 4 stuk gepelde tomaten 1 Koffielepel Ras el hanou 1 Kofffielepel Koriander 1 Koffielepel Komijn 1300 gr Gram mals rudsvlees 3 Soeplepels Bloem 1 Koffielepel Zout -... bekijk recept »