Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Kalkoenfilet met gandaham en roquefort

500 à 600 gr kalkoenfilet olijfolie solo, bakken en braden 1 ui 1 wortel 1 laurierblad 1 takje tijm 4 plakjes gandaham 100 gr roquefort of gorgonzola, of.... 3 dl gevogeltebouillon solo vloeibaar 1 el gehakte platte peterselie peper&zou... bekijk recept »

Hoevekip met dragon

1 hele hoevekip keukenkoord om op te binden 2 l kippenbouillon 2 pastinaken 4 eetlepels tuinbonen 2 lenteuitjes 1 l melk 1/2 l room 1/2 l kippenbouillon flinke bos verse dragon 3 el Solo vloeibaar 8 spruitjes 8 girolletjes (champignons) 200 g pan... bekijk recept »

Kalkoengebraad met champignonsaus

1 kalkoengebraad(800-1000 g) 1 bakje champignons 2 dl room 1.5 kg aardappels (bintje) sezoensgroenten1. Kalkoengebraad, dicht schroeien in pan. In ovenschotel doen en 1u in de oven bakken op 180°.half weg tijd eens draaien. Laten afkoelen. Snijden ... bekijk recept »

Feestelijke waterzooi van kalkoen

4 kalkoenfilets 1 l kippenfond of bouillon 4-6 vastkokende aardappelen 2 wortelen 1/2 preiwit 5 stronkjes witloof een scheutje sherry een klontje Solo 1 dl room 1 eidooier handvol verse dragon en kervel handvol paarse spruitjes peper en zeezo... bekijk recept »

Haastournedos Met Spatzel En Koriander

400 gr. bloem -75 gr. boter -1 bouquet garni -1 crepine -1 el. mosterd -1 ei -Foelie -5 hazenrugfilets -4 jeneverbessen -1 el. korianderverse -2 kruidnagels -1 blad laurier -1 sch. olie -Peper -Peperkorrel -1 el. preisselbeeren -5 l. ... bekijk recept »

*Hazerug-Bessen/Portsaus*

100 gr. boterwaarvan 50 gr. koud in blokjes - 12 kleine uitjes (verse zilveruitjes of gehalveerde sjalotjes) - 1 hele Hazerug - zout/peper - 1 deciliter Rode wijn (Bourgogne of een Medoc)- 2 eetlepels Wildfond - 1 eetlepel rode bessengelei of cranbe... bekijk recept »

Hazenpeper (NL)

1 konijn/haas (wild of tam)3 a 4 uienwijn (rode of witte)2 a 3 goudreinettenpeperkoek (ontbijtkoek)laurierblaadjesjeneverbessenevt. zwarte peperkorrelszout & peper. (alle hoeveelheden zijn eigenlijk afhankelijk van eigen smaak en de hoeveelheid vlees... bekijk recept »

Hazerugfilet Met Bosvruchten

4 blaadjes bladerdeeg,1 st bleekselderij100 gr pate(knoflook),25 gr boter4 hazerug filet,zout en peper1 dl port(rood),2 dl wildfond,0,5 dl cognac,1 tl piment,4 el bosvruchtenjam1 eidooier. Bereidingswijze Laat het bladerdeeg ontdooien.schil de bleeks... bekijk recept »

Gelakte Varkensmedaillons Met Portsaus

1 sjalotje 1/2 teentje knoflook 1 eetlepel honing 1 pot vleesfond(380 ml AH) 5 eetlepels boter of margarine 1 dl rode port 2 eetlepels rode wijnazijn 2 varkenshaasjes( a 300 gr) zout peper 4 salieblaadjes(uit zakje italiaanse kruidenmix AH... bekijk recept »

marokkaans stoofpotje met rundsvlees

1 stuk courgette 1 stuk aubergine 8 Teentjes Knoflook 1 Koffielepel Olijfolie 4 stuk gepelde tomaten 1 Koffielepel Ras el hanou 1 Kofffielepel Koriander 1 Koffielepel Komijn 1300 gr Gram mals rudsvlees 3 Soeplepels Bloem 1 Koffielepel Zout -... bekijk recept »

Pagina 67 van 68