673 recepten met spruitjes
Voor 2 personen: 6 kleine uien 25 gr boter 1 1/2 dl donker bier 1 theelepel tijm 2 entrecotes á 150 gr 1 sneetje ontbijtkoek zout, peperPel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ... bekijk recept »
1-2 fazanten 200 gr. geblancheerde kippenlevers 2 goudrenetten 2 uien 1 el. fijngehakte amandelen 2 el. bloem 1 dl. bouillon 1 1/2 dl. slagroom 125 gr. boter of margarine wildkruiden zout en peperVerwarm 25 gr. boter in een pan en bak hierin de verkl... bekijk recept »
1-2 fazanten ca. 20 gedroogde abrikozen 3 dl. droge witte wijn 50 gr. suiker 2 el. cognac 1 tl. laurierpoeder 1 tl. gemalen tijm 100 gr. boter of margarine zout en peperWeek de abrikozen gedurende 12 uur in de witte wijn. Breng ze daarna aan ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 150 g parmezaanse kaas aan een stuk (voor de kommetjes) 1 ciabatta knoflook 2 el olijfolie peper en zeezout 1 pak Iglo stoomgroenten wortelen, spruitjes, bladspinazie en paprika 50 g katenspek, in reepjes 4 el geraspte parmezaanse ka... bekijk recept »
Voor 6 personen: 6 biefstukjes van ong. 175 g per stuk 1 ui fijngehakt 1 laurierblad 2 takjes peterselie 8 jeneverbessen 3 dl droge rode wijn 15 g boter 1 eetl. olie 2 eetl. rode bessengelei peper en zoutLeg de reebiefstukjes in een grote ondiepe sch... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 rosbief van ongeveer 1 kg (versgemalen) peper zout 25 gram boter 1 el olijfolie 250 gram sjalotten, gepeld 1 teentje knoflook, gesnipperd 1/2 el rozemarijnblaadjes, grof gehakt 1 1/2 dl rode wijn 1 1/2 dl tomatensap Extra nodig: al... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 gr varkenshaas bakboter 1 prei 2 teentjes knoflook (geperst) 100 g shii-take paddestoelen 40 g blanke geraspte amandelen 1 pakje roomkaas met gember 200 g achterham 6 plakjes bladerdeeg peper en zout 1 eiHalveer de varkenshaasjes... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g varkenshaas 2 sjalotjes snufje peper (versgemalen) 20 g bloem 2 theelepels bouillonpoeder 150 g paddestoelen (gemengde, in reepjes) 75 g boter 1 deciliter witte wijn 1,5 deciliter room 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)Dep de v... bekijk recept »
4 wilde eendenfilets 1 pot kersen op sap 50 gr. boter of margarine 1 1/2 el. Aardappelmeel 1 1/2 el. Marasquin of kersenlikeur zout en peperBestrooi de eendenfilets met zout en peper. Verwarm 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de filets a... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 mooie stukjes wild van ongeveer 200 gram het stuk (reebok, everzwijnfilet of hertenfilet) een klontje boter 2 dl kalfsfond 4 sneetjes Camembert 4 eetlepels Luikse siroop 1 blik halve peertjes 250 g bereide veenbessensaus peper en z... bekijk recept »