Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Entrecote met in bier gestoofde uien

Voor 2 personen: 6 kleine uien 25 gr boter 1 1/2 dl donker bier 1 theelepel tijm 2 entrecotes á 150 gr 1 sneetje ontbijtkoek zout, peperPel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ... bekijk recept »

Fazant met kippenlevervulling

1-2 fazanten 200 gr. geblancheerde kippenlevers 2 goudrenetten 2 uien 1 el. fijngehakte amandelen 2 el. bloem 1 dl. bouillon 1 1/2 dl. slagroom 125 gr. boter of margarine wildkruiden zout en peperVerwarm 25 gr. boter in een pan en bak hierin de verkl... bekijk recept »

Fazantschotel uit de oven met abrikozen

1-2 fazanten ca. 20 gedroogde abrikozen 3 dl. droge witte wijn 50 gr. suiker 2 el. cognac 1 tl. laurierpoeder 1 tl. gemalen tijm 100 gr. boter of margarine zout en peperWeek de abrikozen gedurende 12 uur in de witte wijn. Breng ze daarna aan ... bekijk recept »

Parmezaanse kaaskommetjes met stoomgroenten

Voor 4 personen: 150 g parmezaanse kaas aan een stuk (voor de kommetjes) 1 ciabatta knoflook 2 el olijfolie peper en zeezout 1 pak Iglo stoomgroenten wortelen, spruitjes, bladspinazie en paprika 50 g katenspek, in reepjes 4 el geraspte parmezaanse ka... bekijk recept »

Reebiefstukjes met rode wijn

Voor 6 personen: 6 biefstukjes van ong. 175 g per stuk 1 ui fijngehakt 1 laurierblad 2 takjes peterselie 8 jeneverbessen 3 dl droge rode wijn 15 g boter 1 eetl. olie 2 eetl. rode bessengelei peper en zoutLeg de reebiefstukjes in een grote ondiepe sch... bekijk recept »

Rosbief met sjalotten-tomatensaus

Voor 4 personen: 1 rosbief van ongeveer 1 kg (versgemalen) peper zout 25 gram boter 1 el olijfolie 250 gram sjalotten, gepeld 1 teentje knoflook, gesnipperd 1/2 el rozemarijnblaadjes, grof gehakt 1 1/2 dl rode wijn 1 1/2 dl tomatensap Extra nodig: al... bekijk recept »

Varkenshaas in bladerdeeg

Voor 4 personen: 400 gr varkenshaas bakboter 1 prei 2 teentjes knoflook (geperst) 100 g shii-take paddestoelen 40 g blanke geraspte amandelen 1 pakje roomkaas met gember 200 g achterham 6 plakjes bladerdeeg peper en zout 1 eiHalveer de varkenshaasjes... bekijk recept »

Varkenshaasje met paddestoelensaus

Voor 4 personen: 500 g varkenshaas 2 sjalotjes snufje peper (versgemalen) 20 g bloem 2 theelepels bouillonpoeder 150 g paddestoelen (gemengde, in reepjes) 75 g boter 1 deciliter witte wijn 1,5 deciliter room 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)Dep de v... bekijk recept »

Wilde eendenfilets met kersensaus

4 wilde eendenfilets 1 pot kersen op sap 50 gr. boter of margarine 1 1/2 el. Aardappelmeel 1 1/2 el. Marasquin of kersenlikeur zout en peperBestrooi de eendenfilets met zout en peper. Verwarm 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de filets a... bekijk recept »

Wildsteak met gevulde peertjes en kastanjepuree

Voor 4 personen: 4 mooie stukjes wild van ongeveer 200 gram het stuk (reebok, everzwijnfilet of hertenfilet) een klontje boter 2 dl kalfsfond 4 sneetjes Camembert 4 eetlepels Luikse siroop 1 blik halve peertjes 250 g bereide veenbessensaus peper en z... bekijk recept »

Pagina 62 van 68