Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Schotse Gehaktschotel

300 gr.panklare spruitjes] 500 gr.prei]250 gr winterwortel] 400 gr.mager rundergehakt] 60 gr.boter] 5 el.paneermeel] aroma,peper, zout,nootmuskaat] Bestrooi het vlees met peper,nootmuskaat en zout en sprenkel er wat aroma op;maak het gehakt pikant va... bekijk recept »

WILDZWIJNSTEAKS MET GEVULDE PEREN

4 Plakken Wildzwijn (elk ong. 150 gram ,circa 2 cm dik) 2 Eetlepels olijfolie Zout 4 Peerhelften (in blik) Peresap 4 Eetlepels Bosbessencompote (Potje) Hulpmiddelen Braadpan Hulpmiddelen - Braadpan Bereidingswijze De olijfolie verhitten in een b... bekijk recept »

Rundvlees Met Champignons

1,5 kg Rundvlees (vraag bij de slager naar staartstuk) zout peper uit de molen 30 gr boter 1 kg champignons 8 laurierblaadjes 500 gr sjalotten 1 beker creme fraiche sausbindmiddel Het vlees met zout en peper inwrijven. In de boter stevig aanbraden aa... bekijk recept »

Lamsgehaktschotel met aardappelpuree en munt

500 gr aardappelen zout 1 ui 50 gr boter 1 teentje knoflook 300 gr lamsgehakt peper 1/2 eetlepel fijngehakte munt 1 theelepel Worcestershiresaus 1 ei 3 eetlepels melk 1 theelepel mosterd 75 gr geraspte belegen kaas Verwarm de grill op de hoogste stan... bekijk recept »

Fazant - gebraden

1 jonge schoongemaakte fazant Wat plantaardige olie of gesmolten boter Zout Versgemalen zwarte peper 4 plakjes doorregen of mager ongerookt spek Ca. 6 dl bouillon, getrokken van de ingewanden, het nekje, enz. Om af te maken 4 plakjes ontbijtspek, zon... bekijk recept »

Entrecote met in bier gestoofde uien

6 kleine uien 25 gr boter 1 1/2 dl donker bier 1 theelepel tijm 2 entrecotes 1 sneetje ontbijtkoek Zout Peper Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ± 2 minuten zachtje... bekijk recept »

Gebraden rosbief met jus

1 (pers)sinaasappel 1 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel kaneelpoeder Mespunt kruidnagelpoeder Versgemalen Peper Zout 600 g rosbief 50 g boter 1 eetlepel cognac 2 eetlepels rode port Pers de sinaasappel uit Roer in een kopje de paprikapoeder, kan... bekijk recept »

Katenvinken met puntpaprika en rode peper

500 gram rundergehakt1 rode (punt)paprika, zonder zaadjes, in miniblokjes2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd1 teentje knoflook, fijngehakt1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt1 eipaneermeel150 gram katenspek50 gram boter of 3 eetl. olijfolie1. ... bekijk recept »

Brochettes van spruiten

500 g spruiten20 El verse kruiden (tijm, oregano, ...) Voor de vinaigrette: 6 teentjes look, geperst het sap van 5 citroenen250 ml olijfolie5 El rode wijnazijn peper, zout1. Kook de spruiten ongeveer 6 min in gezouten water. 2. Maak de vinaigrette d... bekijk recept »

Konijn met jeneversaus

Stukken konijn voor 4 personen (1-2 stukken pp): 1/2 fles rode wijn 2 borrelglazen oude jenever jeneverbessen kruidnagel laurierblad 2 eetlepels honing zout en peper klont boter tl mosterd tl peterselie.zet een dag van tevoren het vlees in ... bekijk recept »

Pagina 60 van 68