Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Gevulde Kerstkalkoen

1 kalkoen van ca. 4 kg 100 gr ontbijtspekheel fijn gesneden 1 eetlepel olie 250 gr spruitjesin vieren gesneden 600 gr verse worst 100 gr ontkorst verkruimeld witbrood 2 teentjes knoflookfijngesneden zoutpeper snufje gemalen kruidnagel snufje gemalen ... bekijk recept »

Hertenbiefstuk Met Cranberrysaus

4 Hertenbiefstukjes ± 1/2 potje granberrymassa ± 2 dl. koksroom peper zeezout ± 6 eetlepels olijfolie ± 50 gr. roomboter Hulpmiddelen Aluminiumfolie Hulpmiddelen - Aluminiumfolie Voorbereiding De biefstukjes met peper zout en... bekijk recept »

Zuurvlees

500 gr. runder- of paardenpoulet2 grote uienazijnsuiker1 el. appelstroop2 laurierblaadjes2 kruidnagelsjuspoeder of maizena om te binden. Bereidingswijze Braad het vlees aanvoeg de grof gesneden uien toe en laat dit enkele minuten braden. Voeg de azij... bekijk recept »

Schotse Gehaktschotel

300 gr.panklare spruitjes] 500 gr.prei]250 gr winterwortel] 400 gr.mager rundergehakt] 60 gr.boter] 5 el.paneermeel] aroma,peper, zout,nootmuskaat] Bestrooi het vlees met peper,nootmuskaat en zout en sprenkel er wat aroma op;maak het gehakt pikant va... bekijk recept »

WILDZWIJNSTEAKS MET GEVULDE PEREN

4 Plakken Wildzwijn (elk ong. 150 gram ,circa 2 cm dik) 2 Eetlepels olijfolie Zout 4 Peerhelften (in blik) Peresap 4 Eetlepels Bosbessencompote (Potje) Hulpmiddelen Braadpan Hulpmiddelen - Braadpan Bereidingswijze De olijfolie verhitten in een b... bekijk recept »

Rundvlees Met Champignons

1,5 kg Rundvlees (vraag bij de slager naar staartstuk) zout peper uit de molen 30 gr boter 1 kg champignons 8 laurierblaadjes 500 gr sjalotten 1 beker creme fraiche sausbindmiddel Het vlees met zout en peper inwrijven. In de boter stevig aanbraden aa... bekijk recept »

Lamsgehaktschotel met aardappelpuree en munt

500 gr aardappelen zout 1 ui 50 gr boter 1 teentje knoflook 300 gr lamsgehakt peper 1/2 eetlepel fijngehakte munt 1 theelepel Worcestershiresaus 1 ei 3 eetlepels melk 1 theelepel mosterd 75 gr geraspte belegen kaas Verwarm de grill op de hoogste stan... bekijk recept »

Fazant - gebraden

1 jonge schoongemaakte fazant Wat plantaardige olie of gesmolten boter Zout Versgemalen zwarte peper 4 plakjes doorregen of mager ongerookt spek Ca. 6 dl bouillon, getrokken van de ingewanden, het nekje, enz. Om af te maken 4 plakjes ontbijtspek, zon... bekijk recept »

Entrecote met in bier gestoofde uien

6 kleine uien 25 gr boter 1 1/2 dl donker bier 1 theelepel tijm 2 entrecotes 1 sneetje ontbijtkoek Zout Peper Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ± 2 minuten zachtje... bekijk recept »

Gebraden rosbief met jus

1 (pers)sinaasappel 1 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel kaneelpoeder Mespunt kruidnagelpoeder Versgemalen Peper Zout 600 g rosbief 50 g boter 1 eetlepel cognac 2 eetlepels rode port Pers de sinaasappel uit Roer in een kopje de paprikapoeder, kan... bekijk recept »

Pagina 58 van 68