Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Geroosterde wintergroenten met selderpesto

1 kg groentenmix (wintergroenten naar keuze)pastinaak (geschild, in stukken)winterwortelen (gele en paarse, geschild, in stukken)spruitjes (gehalveerd)rode bieten (geschild, in partjes)pompoen (in partjes)zoete aardappelen (geschild, in stukken)rapen... bekijk recept »

Koteletjes van konijn met calvadossaus, spruitjespuree en knolselderkoekjes

300 g bloemig kokende aardappel (geschild)4 konijnenruggen (= 12 dubbele konijnenkoteletjes)1 appel300 g spruitjes200 g knolselder2 el hazelnoten (gehakt)suiker1 kaneelstokje2 el aardappelzetmeel1 ei25 g boter ( wat extra)ijskoude boter (enkele klont... bekijk recept »

Lamsstoofpot

500 g lamsvlees (ragout)6 sneetjes gezouten spek4 rapen (in grove stukken)4 wortelen (in grove stukken)0.25 savooikool (in grove stukken)500 g spruitjes2 preiwitten (in grove stukken)2 stengels bleekselder (in grove stukken)1 l lamsfondpeperzout100 g... bekijk recept »

Vlaamse Hutsepot

250 gram Rundsvlees 250 gram Lamsvlees 6 stuks Varkensworst 1 Varkenspoot 1 Varkensoor 1 Varkensstaart 3 Winterwortelen (in schijfjes) 1 stengel Selder (fijngesneden) 1 stuk Prei (fijngesneden) 2 Ajuinen (fijngesneden) 2 Rapen (fijngesneden) 20 Sp... bekijk recept »

Hazerug met mosterd

2 hazeruggen ontvliesd 2 à 3 eetlepels mosterd 100 gr boter 1 takje tijm 1 laurierblaadje 1 teentje look 1 glas witte wijn 200 cc room peper, zout, bieslook (diepvries)1. Kruid de hazerug met peper en zout en besmeer met mosterd. Breng in een... bekijk recept »

Stoofpotje van Ree

100 gr sjalotjes 15 gekneusde geneverbessen 1 bokaal wildfond Lacroix 2 soeplepels rodebessen konfituur 1 kg ragoutvlees van Ree thijm en gemalen laurier peper en zout 3 klontjes kandijsuiker1. Snipper de sjalotjes en stoof ze aan in wat boter, doe... bekijk recept »

Stoofpotje van Breydelhammetje met

4 Breydelhammetjes 3 liter bouillon van rund of kip 0.5 kg wortels 0.5 kg spruitjes 2 Uien 1 prei 1 knolselder 8 aardappelen 1 eetlepel gehakte peterselie tijm, laurier 1. Leg het Breydelhammetje in een kookpot en vul die op met bouillon tot h... bekijk recept »

Herfststoofpotje

4 aardappelen 1 blaadje laurier 1 flesje donker bier (bv. Leffe) 250 g gezouten spek, in stukjes 5 jeneverbessen 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Vlees, verkruimeld peper 400 g rundvlees, in blokjes 8 sjalotten 250 g spruitjes 1 l water 2 wort... bekijk recept »

Brusselse gratin met srpuitjes

1 kl plantaardige olie 30 gr filet amaricain natuur 100 gr spruiten 1 st aardappel 0.5 kl honing 1. Verhit 1 koffiel. plantaardige vetstof in een pan en bak 30 g filet americain (beenhouwerij) gaar. Maak los met een vork.2. Snij ondertussen 100 g sp... bekijk recept »

Kerriesaus

1 ui 25 gr boter ? - 1 eetlepel kerriepoeder 25 gr bloem 3 dl bouillon 1 dl melk 25 gr rozijnen 2 schijven ananas zout paprikapoeder Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een pannetje en fruit daarin de ui en het kerriepoeder goudgeel. Vo... bekijk recept »

Pagina 56 van 68