Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Winterse boerensoep

Voor 6 personen: 2 stokken prei, gesneden en gewassen 4 flinke uien, in blokjes gesneden 1 klontje boter of margarine 250 gram witte bonen, geweekt en gekookt 250 gram boterraapjes, in blokjes 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden 1 s... bekijk recept »

Winterse gemengde groenten

500 gram wortels 500 gram knolselderij 500 gram koolraap 500 gram spruiten 1 citroen zout 50 gram boter peper nootmuskaatSnijd de geschrapte wortelen in stukjes of blokjes, evenals de koolraap en knolselderij. Ontdoe de spruitjes van de gele blaadjes... bekijk recept »

Winterse steak met kastanjechampignons en portsaus

4 rundersteaks 2 fijngesneden kleine uitjes of sjalotjes vloeibare bak- en braadboter 1 doosje kastanjechampignons enkele takjes rozemarijn of thijm 1 bouillonblokje 2 1/2 dl port 2 1/2 dl slagroom zout peperVeeg de champignons schoon en snijd ze in ... bekijk recept »

Hertenrug met poivradesaus

voor 4 personen: 900 gr hertenfilet, 6 peertjes, 5 dl rode wijn, 100 gr suiker, 6 stronkjes witloof, 18 spruitjes, 1/2 knolselder, 1 dl room, 1 dl melk, 2 dl wildbouillon, 1 ui, 1 wortel, 1 lookteentje, 10 gr chocoladeSnijd de ui en wortel grof en kl... bekijk recept »

Stoofpot met vlees, champignons en aardappeltjes

Voor 2 personen: 150 gram kleine champignons 8 kerstomaatjes 200 gram hamlap peper, zout 15 gram (1 eetlepel vloeibare) margarine 2 dl bouillon (van tablet) 400 gram krielaardappeltjes tijmMaak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de toma... bekijk recept »

Struisvogelbiefstuk met cantharellen

4 struisvogelbiefstukken van elk circa 150 gram250 gram schoongeborstelde cantharellen 3 tot 6 eetlepels vleesjus1 tot 2 glazen rode port 2 fijngesneden sjalotjesgrove zwarte peper en wat zout30 gram boter- Bestrooi de struisvogelbiefstukken met grov... bekijk recept »

Groentesoep Met Koriander

1 courgette2 preien1 struikje broccoli3 ons kleine spruitjes3 ons sperziebonen1 ui2 el provencaalse (knoflook)kruiden2 kruidenbouillontabletten4 el olijfolieVoor de pesto:25 g koriander125 ml olijfolie25 g geraspte parmezaanse kaas1 teentje knoflook1... bekijk recept »

Geroosterde wintergroenten met selderpesto

1 kg groentenmix (wintergroenten naar keuze)pastinaak (geschild, in stukken)winterwortelen (gele en paarse, geschild, in stukken)spruitjes (gehalveerd)rode bieten (geschild, in partjes)pompoen (in partjes)zoete aardappelen (geschild, in stukken)rapen... bekijk recept »

Koteletjes van konijn met calvadossaus, spruitjespuree en knolselderkoekjes

300 g bloemig kokende aardappel (geschild)4 konijnenruggen (= 12 dubbele konijnenkoteletjes)1 appel300 g spruitjes200 g knolselder2 el hazelnoten (gehakt)suiker1 kaneelstokje2 el aardappelzetmeel1 ei25 g boter ( wat extra)ijskoude boter (enkele klont... bekijk recept »

Lamsstoofpot

500 g lamsvlees (ragout)6 sneetjes gezouten spek4 rapen (in grove stukken)4 wortelen (in grove stukken)0.25 savooikool (in grove stukken)500 g spruitjes2 preiwitten (in grove stukken)2 stengels bleekselder (in grove stukken)1 l lamsfondpeperzout100 g... bekijk recept »

Pagina 57 van 68