Recepten met spruitjes

673 recepten met spruitjes

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren. Goed wassen, zodat alle aarde of modder verwijderd is, de stronkjes wegsnijden, de lelijke buitenste blaadjes verwijderen en de onderkant kruisgewijs kort insnijden. Je kan ook schoongemaakte spruitjes kopen. + lees meer

Konijn in Rodenbach Grand Cru

Voor twee personen; 2 achterbouten van een tam koijn wat boter of olijfolie 1 ui, grof gesneden en 1 teentje knoflook geplet en gehakt 1 winterwortel, geschild en in blokjes gesneden 1 flesje Rodenbach Grand Cru. Niet te vervangen door iets anders!!!... bekijk recept »

Hazenachterboutjes met rode paprikasaus en knolsel

Voor 4 personen: 50 g boter of margarine 8 hazenachterboutjes 4 eetlepels (olijf)olie 1 kleine ui 2 rode paprika's 1 theelepel chilipoeder 1 mespunt kaneelpoeder 1 theelepel tijm 1/2 pot wildfond (à 380 ml) 1 1/2 dl volle rode wijn zout (versgemalen)... bekijk recept »

Hazenpeper

Voor 4 personen: 1 ui ca. 1200 g hazenachterbouten zout (versgemalen) peper 60 g boter of margarine 75 g magere spekreepjes 3 eetlepels bloem 2 1/2 dl trappistenbier (Westmalle dubbel) 2 eetlepels jenever 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1 teentje knoflo... bekijk recept »

Hazenrug in Pepersaus

Voor 2 personen: 2 hazenruggen door de polier gelardeerd. zout en peper (vers gemalen) 40 gram boter 1/4 ui fijn gesneden 2 worteltjes in dunne plakjes 2 takjes peterselie 30 gram bloem 5 dl water of half water half rode wijn 4 jeneverbessen gekneusd... bekijk recept »

Hazenrug uit de oven

2 hazenruggen 1/2 l. blik champignons 1 prei 2 dl. rode wijn 2 tl. Tijm 1 tl. Kruidnagelpoeder 1 tl. Nootmuskaat allesbinder 75 gr. boter of margarine zout en peperBestrooi de hazenruggen met zout en peper. Verwarmde boter in een braadslede en bak hi... bekijk recept »

Hertebiefstuk met paddestoelenroomsaus

4 hertebiefstukjes van 150 gram, 3 eetl. boter of margarine, 4 sjalotjes of 1 rode ui, 500 g paddestoelen als shiitake of eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons, 1 dl witte wijn, 2 dl wildfond (sterk ingekookte bouillon), 2 1/2 dl room, zout en pe... bekijk recept »

Belgisch Stoofvlees

400gr runderbieflappen (braadlappen)75gr margarine of boter1 kleine zeer fijn gesnipperde ui200 gr panklare worteltjes of winterpeenpeper zout1 pint pils2 laurierbladeren200 gr pankaar witlof1 blikje (287gr) perzikpartjes of abrikozen op eigen sap2 m... bekijk recept »

Bruine borstjes :lol: met bier en honing

8 borstjes van kip, kalkoen, eend, duif of ander blank vlees, boter, 1 flesje blond bier, 3 eetlepels honing, 3 deciliter room, 4 takjes tijm, 300 gram groenten (broccoli, bloemkoolroosjes, spruitjes, haricots verts, etc.), 4 stronkjes witloof, 12 mo... bekijk recept »

Fricandeau Met Mosterdsaus En Rijstrand

125 ml cr?me fra?che4 eetlepels gele mosterd100 g boter1 stuk fricandeau van ca. 700 gramzoutversgemalen peper2 glazen droge witte wijn1 laurierblad8 zwarte peperkorrels1 tak lavas (maggiplant) of een scheutje maggica. 200 g rijst (droogkokend)zoutg... bekijk recept »

Fazant met Abrikozen

Voor 4 personen: 1 - 2 fazanten ca. 20 gedroogde abrikozen 3 dl. droge witte wijn 50 gram suiker 2 eetlepels cognac 1 theelepel laurierpoeder 1 theelepel gemalen tijm 100 gram boter of margarine zout en peperWeek de abrikozen gedurende 12 uur in de w... bekijk recept »

Pagina 61 van 68