Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Panzanella met tomaat en basilicum op Toscaanse wijze

2 eetlepels balsamicoazijn Delhaize 4 grote tomaten 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie 2 rode uien 12 blaadjes verse basilicum zout, zwarte peper van de molen 4 sneetjes zuurdesembrood1. Pel en snij de uien in heel fijne schijfjes. Knip de bas... bekijk recept »

Groentesoep met kip en tomaat

3 el Honig Soepcreatie voor verse groentesoep (pot 138 g) 2 el olijfolie 200 g Beter Leven kipfilet 150 g fijne soepgroenten 2 tomaten 1 l lauwwarm water 2 el peterselie (bakje 30 g)1. Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de kipfilet met de ... bekijk recept »

Spaghetti met tomaat en ricotta

6 el Pietro Coricelli olijfolie extra vergine (fles 1 l) 400 g tomatenblokjes 250 g cherrytomaatjes 2 tenen knoflook 1 ui 350 g spaghetti 150 g ricotta (baktje 250 g) 3 el peterselie (bakje 30 g) 200 ml water 1 snufje zout 1 snufje peper1. ... bekijk recept »

Brood hapje met spek en tomaat

8 sneetjes casino brood 8 cherrytomaatjes 125 gr spekblokjes 2 bosuitjes, in ringetjes Boter om in te smeren, gesmolten 25 gr geraspte kaasVerwarm de oven op 180 garden. Bak het spek in een koekenpan zodat het meeste vet en vocht verdw... bekijk recept »

Spaghettini met tomaat

3 trostomaten ½ potje zwarte olijven (zonder pit (240 g), uitgelekt) 75 ml olijfolie 3 tenen knoflook (fijngesneden) 2 el kappertjes (potje 100 g) 200 g spaghettini (zak 500 g) 1 bakje basilicum ((15 g), alle... bekijk recept »

Couscoussalade met avocado en tomaat

250 g couscous 3 el pijnboompitten 4 tomaten 3 bosuitjes 75 g rucola 1 avocado 4 el olijfolie 1 citroen1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen. 2. Roost... bekijk recept »

Gevulde tomaten met tomaat en olijven

2 eetlepels bladpeterselie, gehakt 1 eidooier 1 eetlepel extra fijne olijfolie 1 koffielepel gedroogde oregano 100 g gehakte olijven snuifje geraspte muskaatnoot 4 grote vleestomaten 1 teentje knoflook olijfolie 2 eetlepels paneermeel 2 eetlepels pij... bekijk recept »

Clubsandwich met tomaat en sardines

3 vleestomaten 1 el verse Italiaanse kruiden (fijngehakt) zwarte peper (versgemalen) 2 el olijfolie 6 sneetjes Pain (de Boulogne) 4 el mayonaise (met yoghurt) 30 g rucola 2 blikjes sardinefilets ((120 g), uitgel... bekijk recept »

Focaccia met tomaat

250 gr bloem1 zakje droge gist van 7 gr25 ml olijfolie + om te besprenkelen1,5 theel zoutSnufje zwarte peperZeezoutVerse rozemarijnOngeveer 12 cherrytomaatjesZeef de bloem en meng met 1,5 theelepel zout. Meng het gist met 150 ml warm water en laat ee... bekijk recept »

Sambal tomaat

12  rode pepers 7  sjalotten 7 teentjes knoflook 200 g kerstomaatjes 1 plak palmsuiker 1  serehstengel 3 cm gember 1 scheut olie 1  limoen 2 blaadjes djeroek peroet (Indisch limoenblad) 2 el appe... bekijk recept »

Pagina 13 van 100