Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Ciabattatosti met tomaat en pesto

4 ciabattabroodjes (afbak) 3 el pesto alla genovese (potje 130g) 2 trostomaten 50 g Parmezaanse kaas 25 g rucola 1 el pijnboompitten 1 contactgrill of tosti-ijzer1. Snijd de broodjes open. Besmeer de helften met de pesto. Beleg ze met de tomaat... bekijk recept »

Lasagnette met tomaat en ansjovis

2 bakjes cherry tomaten (a 250 g) 6 laurierblaadjes 1 teen knoflook (geperst) 4 el olijfolie 1 pakje verse lasagnebladen (250 g) 1 blikje ansjovisfilets ((48 g), uitgelekt)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tomate... bekijk recept »

Wijnhamrolletje met zongedroogde tomaat en rucola

4 plakjes luxe wijnham 3 tl groene pesto 4 toefjes rucola 16 zongedroogde tomaatjes 2 tl pijnboompitten1. Besmeer de plakjes luxe wijnham dun met de groene pesto. Verdeel er toefjes rucola en de fijngehakte zongedroogde tomaatjes over. 2. Laat de... bekijk recept »

Salsa van tomaat

1 limoen 4 sjalotten 1 teen knoflook 1 knoflook 8 trostomaten 4 el verse koriander 3 el olijfolie extra vierge 1 gedroogde chilipeper1. Boen de schil van de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de sjalot fijn en pers de kn... bekijk recept »

Oesters op een bedje van spinazie met zongedroogde tomaat

4 zongedroogde tomaten op olie 3 eetlepels (olijf)olie 2 eetlepels pijnboompitten 1 citroen 12 oesters 1 zakje verse panklare spinazie (300 g) zout peper 1½ eetlepel citroensap1. Tomaten in stukjes snijden. In koekenpan 1 ee... bekijk recept »

Wittebonenstamp spinazie-tomaat

3 el olijfolie 2 schaaltjes vegetarische meergranenburgers (a 130 g) 1 pot witte bonen ((370 ml), uitgelekt) 1 blik reuzenbonen ((425 g), uitgelekt) 2 el halfvolle melk 1 zak verse spinazie (300 g) 4 tomaten (in p... bekijk recept »

Gevuld brood met bacon, sla en tomaat

0.5 pain bagnat 4 blaadjes sla 100 g gegrilde kip 1 Roma-tomaat 1 handvol rucola 2 sneetjes bacon 1 eetlepel mayonaise zwarte peper zout1. Snijd het brood over de breedte in twee. Besmeer het onderste deel met mayonaise. Peper. 2. Snijd de tomaat in ... bekijk recept »

Tomaat-paprika gazpacho

1000 g tomaten 1,5 komkommer 1 rode ui 2 rode paprika's 1 teen knoflook 1 dl olijfolie extra vierge 4 el rode wijnazijn 3 dl ijskoud water 1 snufje zout 1 snufje peper 1 grote tomaat 1 zakje knoflookcroutons 1 blender1. Pureer de gro... bekijk recept »

Tomaat-garnaal met guacamole

0,25 rode ui 0,5 bundel verse koriander 1 limoen Tabasco of hot chili puree 1 rijpe avocado 250 g gepelde grijze garnalen 4 grote tomaten om te vullen zout1. Snij de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit. Kruid ze aan de binnenkant met zout en... bekijk recept »

Hamburger met spek, avocadodip en tomaat

3 plakjes ontbijtspek 1 hamburger 1 tomaat 1 boulognebol (of Italiaanse bol (koelvers)) ½ bakje verse avocadodipsaus (a 115 g)1. In koekenpan met antiaanbaklaag spek in ca. 3 minuten zachtjes uitbakken. Op keukenpapier laten ui... bekijk recept »

Pagina 12 van 100