Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Trendy tomaat met quinoa en maïs

100 g quinoa 800 g tomaten 2 el olijfolie 0,5 kleine rode ui 1 teen knoflook 0,5 tl gemalen komijn 300 g maïs 3 el peterselie 100 g salsa 1 snufje zout 1 snufje peper1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd int... bekijk recept »

Pastasalade met tomaat en mozzarella

250 g schelpjespasta 1 teen knoflook 30 g verse basilicum (bakje) 2 el citroensap 5 el extra vierge olijfolie 2 el kraanwater 3 bosuien (zakje) 4 tomaten 250 g mini-mozzarellabolletjes (zakje)1. Kook de pasta gaar volge... bekijk recept »

Basmatirijst met tomaat

zout 300 g basmatirijst (pak ` 400 g) 2 uien 6 zongedroogde tomaten (potje) 1 bakje cherrytomaatjes (250 g) 2 takjes peterselie 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels rode pesto (bakje ` 100 g) 2 theelepels Provençaalse krui... bekijk recept »

Ovenpasta met tomaat

1 ui 2 el olijfolie 400 g tomatenblokjes (blik) 250 ml halfvolle melk 500 ml kraanwater 64 g ovenpasta tomaat mozzarella (zakje) 500 g broccoli 300 g macaroni grande (zak 500 g) 250 g mozzarella (bol)1. Verwarm de ... bekijk recept »

Spaghetti tomaat en olijven

200 gr spaghetti 3 tomaten half potje zwarte olijven zonder pit 75 ml olijfolie Halve courgette 2 teenjes knoflook paar blaadjes basilicumPel het vel van de tomaten, door een kruis te snijden aan de onderkant en een halve minuut te dompelen in koke... bekijk recept »

Lauwwarme salade van kalkoenmedaillons in tomaat-dragonsaus

4 (tros)tomaten 2 teentjes knoflook 50 g gerookt ontbijtspek (vleeswaren) 1 eetlepel (olijf)olie 250 g kalkoenmedaillons 2 theelepels gedroogde dragon 1 eetlepel balsamicoazijn 125 ml koksroom zout peper 1 zakje jonge bladsla ... bekijk recept »

Gebakken tomaat met Parmezaan

6  tomaten 0.5 bosje oregano 2 teentjes knoflook 3 el olijfolie 0.5 el honing 100 g geraspte Parmezaanse kaas Halveer de tomaten. Pluk de oregano. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Meng de tomaten met de knoflook, oli... bekijk recept »

Broodrolletjes met gedroogde tomaat

6 sneetjes casino brood125gr creme fraiche Verse basilicumblaadjes2 eetl pijnboompitten, geroosterd215 gr zongedroogde tomaten op olieSnijd de korstjes van het brood en leg twee sneetjes aan een zijde een beetje over elkaar. Druk de zijdes goed aan ... bekijk recept »

Stoofgerecht met tonijn, aardappel en tomaat

4 tonijnsteaks (wit) 1 ui 2 tenen knoflook 1 gedroogde chilipeper (chille) 2 rode paprika's 600 g aardappels (vastkokend) zout versgemalen zwarte peper ½ visbouillontablet 2 eetlepels olijfolie paprikapoeder (p... bekijk recept »

Gevulde tomaat met haring in roomsaus

1 ui 1 pot haring in milde roomsaus (310 g) 8 trostomaten 4 blaadjes kropsla ½ zakje verse bieslook (a 25 g)1. Ui pellen en snipperen. In kom ui door haring scheppen. Met zout en peper op smaak brengen. Tomaten wassen, kapjes e... bekijk recept »

Pagina 10 van 100