Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Wrap met makreel, tomaat en rucola

3 el mayonaise 2 tl sambal 4 tortillawraps 2 tomaten 2 gerookte makrelen 75 g rucola1. Meng de mayonaise met de sambal. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in parten. Maak de makreel schoon. 2. Verdee... bekijk recept »

Barbecuesalade met tomaat

3 tomaten 1 ui 1 pot bruine bonen (330 g) 1 pot maïskorrels (180 g) 3 el barbecuesaus 20 g verse koriander 1 snufje zout 1 snufje peper1. Doe de in partjes gesneden tomaten met de ui, de bruine bonen, de maïskorrels en de barbecuesau... bekijk recept »

Gegrilde romanasla met tomaat

3 rijpe tomaten 1 eetlepel peterselie (fijngesneden) 25 g pijnboompitten 2 kroppen sla (romana) 2 teentjes knoflook (geperst) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn (witte)1. Snijd het vruchtvlees van de tomat... bekijk recept »

Tweekleurensandwich met ham en tomaat

2 sneetjes maïsbrood 4 el piccalilly 8 Tommies snoeptomaatjes 2 plakjes gekookte ham 2 sneetjes volkoren vloerbrood 1 kleine banaan 1 flesje mineraalwater1. Besmeer de sneetjes maïsbrood met de piccalilly. Leg er de plakjes snoeptomaa... bekijk recept »

Lasagne met ricotta en tomaat

30 g boter 1 pakje Prosciutto di Parma ((ham, 75 g), in reepjes) 400 g rundergehakt 150 g winterpeen (geschild) 2 stengels bleekselderij 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 fles passato di pomodoro&nbs... bekijk recept »

Taartjes van tomaat en makreel

1 gerookte makreel ¼ komkommer 3 el groene pesto 4 middelgrote tomaten 1 el olijfolie extra vierge1. Verwijder het vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verdeel het met een vork in kleine stukjes. Weeg 200 g van de vis af... bekijk recept »

Kruidenrijst met tomaat

1 pak noten- of granenrijst (circa 250 g) 200 g rijpe trostomaten 200 g oude kaas 2 teentjes knoflook 2 sjalotjes 0.5 bosje dille 0.5 bosje dragon 0.5 bosje peterselie 3 el witte wijnazijn 1 el honing olijfolie olijfolie staafmixer met het bijbeh... bekijk recept »

Ricottataart met tomaat

250 g cherrytomaten 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel grof zeezout 1 zakje Italiaanse kruidenmix (12 g) 200 g bloem 100 g boter (in blokjes) 5 eieren 1 bakje ricotta (kaas, 250 g) 100 g Grana Padano ((kaas), in grov... bekijk recept »

Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat

1 ui 3 tenen knoflook 8 el olijfolie 800 g gepelde tomaten (blik à 400 g) 2 el pijnboompitten 150 g Pecorino Romano 30 g basilicum (bakje à 15 g) 8 verse lasagnebladen (pakje 250 g)1. Snipper de ui en snijd 2 tenen knoflo... bekijk recept »

Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom

8 trostomaten 2 eetlepels olijfolie 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel gedroogde tijm 1 eetlepel grof zeezout 150 g surimisticks (fijngesneden) 250 ml zure room 2 eetlepels verse peterselie (fijngesneden) ½... bekijk recept »

Pagina 9 van 100