Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Tian van tomaat en courgette

2 courgettes 3 eetlepels geraspte parmezaan 1 grote ui 1 teentje knoflook 3 blaadjes laurier 2 eetlepels olijfolie 500 g tomaten 2 takjes verse tijm zwarte peper en zout 1. Snijd de courgettes en de ui in plakken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in ee... bekijk recept »

Witte bonen met salie en tomaat

250 g gedroogde witte bonen 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie 4 verse worsten (a ca. 100 g) 2 blaadjes verse salie (of 1/4 eetlepel gedroogde salie) 1 blik tomatenblokjes (400 g) zout zwarte peper1. Bonen 12 uur i... bekijk recept »

Salade van mozzarella en tomaat uit Campanië

12 tastytomtomaten 500 g buffelmozzarella (zakje à 125 g) 4 el olijfolie extra vierge 30 g basilicum (bakje à 15 g)1. Snijd de tomaten in plakken en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de mozzarella in plakken en dep droog met keuke... bekijk recept »

Tagliatelle met verse tomaat en pestosaus

400 g tagliatelle (groen en wit pak a 500 g) 600 g tasty tom tomaten 2 teentjes knoflook 4 el (olijf)olie 1 zakje pijnboompitten (65 g) 50 g gemalen Parmezaanse kaas (zakje a 250 g) 1 tube kruidengemak basilicum (75 ml... bekijk recept »

Mini-kiprollade met zongedroogde tomaat

4 stuks kipfilets 4 tl crema van zongedroogde tomaten (potje a 140 g) 4 takjes verse basilicum (bakje a 15 g) 3 el olijfolie semi-zongedroogde tomaten (zeer fijn gesneden)1. Maak 4 grote dubbele lagen folie en leg op elke laag ... bekijk recept »

Open sandwich met gesmolten kaas en tomaat

1 el boter 2 sjalotjes (fijngesnipperd) 2 vleestomaten (in kleine blokjes) 4 sneden brood (Pain de Madeleine) 100 g belegen kaas (geraspt) 5 el bier (pils) 1 tl Zaanse mosterd 1 bakje tuinkers1. Grill voorverwar... bekijk recept »

Mediterraanbroodje mozzarella en tomaat

4 kaiserbroodjes 120 g tzatziki 200 g mozzarella 120 g tomaten 20 g rode ui 20 g rucola1. Snijd de broodjes open. Bestrijk de onderste helften van de broodjes met de tzatziki. 2. Beleg ze met de mozzarella en de tomaat. Strooi de ui en de rucola... bekijk recept »

Lamsvleesspiesen met tomaat en paprika

1 ui zout ½ citroen 500 g lamsfiletlapjes of lamsbout zonder been 2½ eetlepel olijfolie 3 theelepels gedroogde tijm (versgemalen) zwarte peper 1 groene paprika 1 gele paprika 8 cherrytomaatjes1. Ui pellen en raspen. In zee... bekijk recept »

Visterrines met salsa van komkommer en tomaat

4 sprietjes bieslook, fijngesnipperd 1 takje dille, fijngesnipperd 2 eieren 1 kleine tomaat 0,5 komkommer, ontpit en in blokjes 1 eetlepel mayonaise met eieren 2 takjes platte peterselie, fijngesnipperd 200 g restjes gekookte vis, zonder vel of grate... bekijk recept »

Taart met drie soorten tomaat van Anne-Karine Zeeman

6 plakjes bladerdeeg ((pakje a 250 g), ontdooid) 2 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten (potje a 140 g) 250 g trostomaten (in plakken) 150 g cherrytomaatjes (gehalveerd) 2 takjes verse rozemarijn (zakje a 20 g)... bekijk recept »

Pagina 7 van 100