Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Bloemkoolcurry met tomaat

1 bloemkool 2 el olie 1 ui 1/2 el kerriepoeder 2 tl djinten (gemalen komijn) (potje 25 g) 4 tomaten1. Snijd 1 bloemkool in roosjes en kook ze in 8 minuten beetgaar. Giet ze af (houd 100 ml kookvocht achter). Verhit in een wok 2 el olie... bekijk recept »

Lasagne met tomaat en mozzarella

3 lasagnebladen (koelvers) 15 g basilicum 10 tastytomtomaten 8 plakken parmaham 250 g mozzarella 4 el zure room 25 g geraspte Parmezaanse kaas1. Halveer de lasagnebladen in de breedte en snijd ze diagonaal door. Breng ruim water met ... bekijk recept »

Tomaat-sardine-ovenschotel

2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) 1 ui (in ringen) 3 takjes verse tijm 2 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst) 3 blikjes sardinesfilets (a 120 g) 1 blikje olijven (gevuld met ansjovis (200 g), uitgelekt) 4 ta... bekijk recept »

Gemarineerde schaaldiertjes met zoetzure tomaat

6 limoenen (uitgeperst) 100 ml gembersiroop 500 g cherry trostomaten 4 eetlepels zonnebloemolie 300 g aspergetips (schoongemaakt) 4 eetlepels vissaus 2 bosuitjes (in dunne ringetjes) 2 eetlepels verse dille (fijngesn... bekijk recept »

Krabsalade met tomaat

4 grote tomaten 1 blikje extra fancy crab (170 g) 2 bosuitjes 1 zakje verse basilicum (a 15 g) 4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum (fles a 250 ml) versgemalen zwarte peper ½ zak scrocchi met knoflook ... bekijk recept »

Mini tomaat garnaal

25 niet te kleine kerstomaten in tros 200 g gepelde grijze garnalen 3,5 eetlepel mayonaise peterselie zout1. Snij de kerstomaatjes horizontaal in twee en hol ze uit. Kruid ze met een beetje zout en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. 2. Me... bekijk recept »

Gestoofde snijbonen met tomaat

2 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 400 g snijbonen (steelaanzet en puntjes verwijderd en bonen in schuine stukken van ca. 1/2 cm) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 potje zwarte olijven ((240 g), uitgelekt) 1 tl ... bekijk recept »

Krokant eitje en gevulde tomaat

1 draadje draadjes saffraan 40 ml witte port 2  eidooiers 2 el witte wijnazijn 2 el Dijon mosterd 2 el vloeibare honing 225 ml druivenpitolie ‘s Middags voorbereidenSaffraanmayonaiseSnijd de saffraan fijn of verkrui... bekijk recept »

Tomaat gevuld met quorn en kruiden

1 citroen 1 teentje gepelde knoflook 4 eetlepels groentebouillon in poeder 2 kleine uitjes 2 eetlepels olijfolie 500 g quorn 120 g rijst 4 tomaten 70 cl tomatensap 100 g verse geitenkaasjes 3 eetlepels verse marjolein 1 eetlepel verse tijm1. Verhit d... bekijk recept »

Bruschetta met gegrilde tomaat

4 middelgrote tomaten 1½ el olijfolie 1 tl balsamicoazijn 4 sneetjes Pain (Mediterranee, geroosterd) 100 g zachte geitenkaas1. Verwarm de grill van de oven op de hoogste stand voor. Snijd van de tomaten aan beide kanten een kapje en... bekijk recept »

Pagina 11 van 100