1000 recepten met venkel
2 sinaasappels1 citroen2 venkelknollen3 eetl olijfolie1 teentje knoflook4 visfilets a 175 gram (tonijntilapiakabeljauwzalmfilet)zoutpeper1 dl witte wijn50 g koude boter100 f rucola of veldsla1 eetl kappertjesolijven zonder pit als garnering. Verhit d... bekijk recept »
2 stukken heilbot van 150 g. 2 grote venkelbladenzeezout en boter. Voor de saus: 4 eetl. visfond2 eetl. Noilly Prat6 draadjes saffraan1 eetl. boter. Verwarm de visfond met Noilly Prat en saffraan en laat het geheel zachtjes inkoken.Maak de saus af me... bekijk recept »
250 gram zalmfiletzout en peper1 eetlepel citroensap1 eetlepel olijfolie1 rode paprika1 gele paprika1 venkelknol2 eetlepels pernodbieslook Verhit een grillpan. Rooster de zalmfilets 3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd het even warm. G... bekijk recept »
1 krop radicchio - 2 middelgrote bolletjes venkel - 100 gram zwarte olijven zonder pit - 1/2 kopje peterselie - Voor de dressing : 60 ml olijfolie - 1 eetlepel citroensap - 2 ansjovisfilets - 3 zwarte olijven zonder pit - 1 teentje knoflook Voorberei... bekijk recept »
1 venkelknol met venkelgroen125 g ongezouten cashewnoten40 g boter30 g bloem9 dl water2 kruiden- of groentebouillontabletten1 bekertje (125 ml) schenkbare creme fraiche1 dl droge witte wijnpeperzout. Smelt de boter in een soeppan. Roerbak de venkelre... bekijk recept »
1 grote venkelknol 2 stemgels bleekselderijin stukken van 4 cm 6 zongedroogde tomaten 2 tl gedroogde oregano hlaf blikje tomatenblokjes 50 gr parmezaanse kaasgeraspt water Doe de venkel en de bleekselderij en de zongedroogde tomaten in de ovenschaalt... bekijk recept »
4 x 200 g zeebaars 12 mini-venkeltjes 20 kerstomaatjes 1 bot basilicum 2dl olijfolie sap van 1 limoen pepergrof zout suiker. Voorbereiding Fijntjes de venkel versnijden. De stengels apart houdener lange linten van snijden en frituren op 170?. Vier mo... bekijk recept »
? 2 venkelknollen ? 2 tenen knoflook ? geraspte oude kaas ? scheut witte droge wijn ? peper en zout ? olijfolie Venkelknol in dunne repen snijden. Knoflook in dunne schijfjes snijden. Olijfolie in grote koekenpan en daarin de venkel bakken, dan de k... bekijk recept »
800 gram venkel2 sinaasappels25 gram boter1 eetlepel Cointreau1/2 kippenbouillontablet1 theelepel venkelzaad Maak de venkel schoon, houd het groen apart en snijd elke knol in de lengt in 6 stukken. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de schil eraf en per... bekijk recept »
1 bekertje zure room 1tl citroensap 4eetl fijngehakte dille peper uit de molen zeezout 4eetl olijfolie 500gr venkel 1gele paprika 200gr doperwten 1 teentje knoflook,geperst 500gr zalm in blokjes Meng de zure room met het citroensap, de helfd van de d... bekijk recept »