Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Herfstsalade met paddestoelen

Voor 6 personen: 4 struikjes witlof, flinke handvol Rocketsla, groene zure appel, citroensap, 100 gram walnoten, 200 gram Cantharellen, 3 eetlepels gerookte spekreepjes, soldaatjes van 2 sneetjes oud brood, vinaigrette, Zout, Peper, vers gemalen, ver... bekijk recept »

Herfstsalade met paddestoelen

Vinaigrette: Kwart liter olijfolie, Knoflookteen in plakjes gesneden en dan met een vork in zout fijngeprakt, 8 eetlepels sherryazijn, Koffielepel Dijonmosterd 2 Koffielepels lavendelhoning Peper, zout. Het kan natuurlijk ook nog veel mooier! De olij... bekijk recept »

Brussels lof in roomsaus

Voor 4 personen: 1 eierdooier 2 eetlepels boter voor de saus zout 1 theelepel suiker 2 eetlepels bloem 2 dl. water 50 gram boter 8 stronkjes witlof 3 druppels citroensap nootmuskaat 4 eetlepels slagroomHol de stronkjes witlof aan de achterkant met ee... bekijk recept »

Witlofsalade

4 struikjes witlof 1 appel 1 kleine ui 1 banaan 1 blikje mandarijnpartjes (of verse) klein stukje kaas 2 augurken dikke plak ham evt. aanvullen met alles wat je lekker vind Dressing: mayonaise peperzoutpaprikapoederknoflookpoeder poedersuiker citroe... bekijk recept »

Gebraiseerde Fazantfilet Met Witlofreepjes

-4 fazantfilets -1 sjalot -50 g boter -2 grote witlofstruiken -scheutje cognac -½ dl witte wijn -1 ½ dl bruine gevogeltefond -1 ½ dl room -1 verse vijgVoor de appelplakjes met uienconfituur -4 appels (cox orange) -50 g boter -40 g ... bekijk recept »

Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree

8 tongscharfilets 6 Tasty Tom tomaten 25 gram hazelnoten of amandelen (fijngehakt) 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt) 6 eetlepels olijfolie 1 kilo kruimige aardappels 4 tenen knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel citroensap 3 eetlepels bloem 1 eetlepel ve... bekijk recept »

Warme Witlofsalade

- 3 grote stronken witlof - 1 ui - 1/2 bakje champignons - 1 teentje knoflook - beetje groente bouillonpoeder - volle eetlepel arrowroot - flink stuk schapenkaas - zonnebloemolie - beetje spice route (dit is een kruidenmix uit de molen - peperzooutko... bekijk recept »

Kabeljauw Met Schuim Van Witte Boontjes En Vadouvanroom

4 stukjes kabeljauw zonder vel van ongeveer 100 g 175 gram room 100 gram melk 50 gram witte martini 30 gram vadouvan Peper en zout 20 gram geroosterde cashewnootjes 1 stronk witlof 1 stuks courgette 1 stuks pompelmoes 200 gram gekookte witte boontje... bekijk recept »

Kip Gevuld Met Camembert

Kipfilets a 125 gr10 plakjes ardennerham -250 gr camembertpeperzoutboter300 gr ghampignons300 gr bosuitjes60 gr tomatenpuree120 gr bloem1,5 ltr runderbouillon2 dl roomWITLOFSALADE 1 st rode paprika10 st geconfijte dadels100 gr gewelde rozijnen100 gr ... bekijk recept »

Mousse

2 blaadjes witte gelatine350 g oesterzwammen3/4 dl melk2 jeneverbessen1 laarierbladpeperzout1/2 tl gedroogde tijm1/2 bekertje (ca. 60 ml) zure roompaar druppels citroensap. Voor de salade: 4 struikjes witlof25 g waterkers5 g boter. Voor de granering:... bekijk recept »

Pagina 89 van 100