Recepten met wortel

1000 recepten met wortel

Wortel

Wortel Wortels zijn een soort wortelgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder oranje, wit, geel, paars en rood. Wortels smaken zoet en zijn een goede bron van vitamine A, vitamine C en kalium.

Spiraaltaart met wortel, pastinaak en aubergine

6 plakje hartige taartdeeg ontdooid2 winterwortels geschild2 pastinaken geschild2 aubergines200 gram brie in lange plakken2 eieren100 milliliter slagroom4 laurierblaadjes4 takje rozemarijnlage taartvorm van 24 cm1. Verwarm de oven voor op 200°C. Best... bekijk recept »

Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

600 gram kabeljauwfilet2 eetlepel citroensap2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie2 teentje knoflook in plakjes1 ui in ringen2 winterwortels in blokken of repen2 koolrabi\'s in blokken100 milliliter visbouillon1 eetlepel honingtheelepel geraspte ... bekijk recept »

Wortel met munt uit de oven

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schrap of schil 500 gram bospeen. Kook de wortel circa 5 minuten en giet af. Leg de wortel in een braadslede. Verdeel er een mengsel over van 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 teentjes geperst... bekijk recept »

Wortel-venkelsoep met tortellini

5 eetlepels olijfolie1 eetlepel pesto1 venkelknol, in ringen4 stengels bleekselderij, in stukken van 2 cm1 winterwortel, in plakjes4 lente/-bosuitjes, in stukken van 2 cm1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden1 liter groente- of kruidenbouillon25... bekijk recept »

Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek

1 pot runderbouillon met poulet1 runderbouillontablet2 takjes tijm1 laurierblad100 g zeer dun gesneden ontbijtspek250 g winterwortel, geschild en in flinterdunne reepjes2 eetl. gehakte verse selderij1. Leng de bouillon aan met 3 potten water en zet o... bekijk recept »

GEGLACEERDE WORTEL MET KORIANDER EN LIMOEN

500 gram bospeen of jonge worteltjes50 gram boter1 eetlepel suiker of 1 eetl. honing300 milliliter groentebouillon1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)1 limoen, schoongeboend1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schrap de wortels en laat er een beetje ... bekijk recept »

WORTEL-POMPOENSOEP MET KORIANDEROLIE

1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schil 250 gram wortel en 250 gram pompoen en snijd beide in stukken. Verdeel de wortel en pompoen over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Rooster de groenten circa 30 minuten in de... bekijk recept »

Drie-in-de-pan met wortel, prei en citroenmayonaise

1 theel. kerriepoeder200 g bloem3 eieren100 ml melk (Melkan)150 g waspeen of bospeen, gehakt1 prei, in smalle ringetjesolijfolie of arachideolie1 citroen1/2 pot mayonaise2 eetl. gehakte peterselie of bieslook1. Meng het kerriepoeder door de bloem... bekijk recept »

Geglaceerde wortel met gember en knoflook

600 g winterwortels50 g boter2 eetl. olijfolie1 theel. geraspte verse gember2 teentjes knoflook, geperstzoutversgemalen peper1. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakken. Verwarm de boter met de olie op lage stand en laat de wortelr... bekijk recept »

Geglaceerde wortel met honing en citroen

1 bos wortelen125 g boter of vloeibaar bakproduct1 eetl. honing1 theel. mosterd2 eetl. citroensapzoutcitroenschilletjes voor garnering1. Verwijder het groene blad van de wortels, maar laat ze wel heel met een stukje groen er nog aan. Was de groente g... bekijk recept »

Pagina 28 van 100