1000 recepten met wortel
6 plakje hartige taartdeeg ontdooid2 winterwortels geschild2 pastinaken geschild2 aubergines200 gram brie in lange plakken2 eieren100 milliliter slagroom4 laurierblaadjes4 takje rozemarijnlage taartvorm van 24 cm1. Verwarm de oven voor op 200°C. Best... bekijk recept »
600 gram kabeljauwfilet2 eetlepel citroensap2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie2 teentje knoflook in plakjes1 ui in ringen2 winterwortels in blokken of repen2 koolrabi\'s in blokken100 milliliter visbouillon1 eetlepel honingtheelepel geraspte ... bekijk recept »
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schrap of schil 500 gram bospeen. Kook de wortel circa 5 minuten en giet af. Leg de wortel in een braadslede. Verdeel er een mengsel over van 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 teentjes geperst... bekijk recept »
5 eetlepels olijfolie1 eetlepel pesto1 venkelknol, in ringen4 stengels bleekselderij, in stukken van 2 cm1 winterwortel, in plakjes4 lente/-bosuitjes, in stukken van 2 cm1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden1 liter groente- of kruidenbouillon25... bekijk recept »
1 pot runderbouillon met poulet1 runderbouillontablet2 takjes tijm1 laurierblad100 g zeer dun gesneden ontbijtspek250 g winterwortel, geschild en in flinterdunne reepjes2 eetl. gehakte verse selderij1. Leng de bouillon aan met 3 potten water en zet o... bekijk recept »
500 gram bospeen of jonge worteltjes50 gram boter1 eetlepel suiker of 1 eetl. honing300 milliliter groentebouillon1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)1 limoen, schoongeboend1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schrap de wortels en laat er een beetje ... bekijk recept »
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schil 250 gram wortel en 250 gram pompoen en snijd beide in stukken. Verdeel de wortel en pompoen over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Rooster de groenten circa 30 minuten in de... bekijk recept »
1 theel. kerriepoeder200 g bloem3 eieren100 ml melk (Melkan)150 g waspeen of bospeen, gehakt1 prei, in smalle ringetjesolijfolie of arachideolie1 citroen1/2 pot mayonaise2 eetl. gehakte peterselie of bieslook1. Meng het kerriepoeder door de bloem... bekijk recept »
600 g winterwortels50 g boter2 eetl. olijfolie1 theel. geraspte verse gember2 teentjes knoflook, geperstzoutversgemalen peper1. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakken. Verwarm de boter met de olie op lage stand en laat de wortelr... bekijk recept »
1 bos wortelen125 g boter of vloeibaar bakproduct1 eetl. honing1 theel. mosterd2 eetl. citroensapzoutcitroenschilletjes voor garnering1. Verwijder het groene blad van de wortels, maar laat ze wel heel met een stukje groen er nog aan. Was de groente g... bekijk recept »